monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

ANI verifică averea senatorului Roșca Stănescu

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au inițiat procedura de verificare a averii senatorului liberal Sorin Roșca Stănescu. Anunțul a fost făcut de fostul jurnalist. Acțiunea inspectorilor a început pe 4 februarie.

Mâncați fără teamă, nu veți găsi carne de cal în farfurie!

Scandalul izbucnit în Europa în legătură cu carnea de cal nu are cum să afecteze piața cărnii din RomâniaClujenii nu au motive de teamă privind carnea de cal infectată cu anemie infecţioasă ecvină, deoarece în ţara noastră nu se vinde carne de cal.

Cum recunoşti un şef egoist?

Există în semnătură un detaliu care îi demască pe egoiști și pe îngâmfați. Vezi care!

Locomotive cu abur din patrimoniul naţional, vândute la preţuri foarte mici

Şapte locomotive cu abur din Sibiu au fost vândute la preţuri foarte mici, din care una ce valora 65.000 de euro a fost dată cu 4.000 de euro, reclamă directorul Muzeului Naţional Brukenthal, Sabin Luca. Potrivit acestuia, cele şapte locomotive făceau parte din patrimoniul naţional, poliţia faăcând cercetări.

Încep optimile Ligii Campionilor!

Astăzi se va relua Liga Campionilor, cu primele două meciuri din optimi. Meciurile zilei sunt Valencia – Paris Saint Germain şi Celtic Glasgow – Juventus Torino.

România, invitată de onoare la Târgul de Carte de la Göteborg

România este ţara invitată de onoare la ediţia din 2013 a Târgului de Carte de la Göteborg, eveniment desfăşurat în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Stockholm, cu edituri şi organizaţii culturale, care se desfăşoară în perioada 26-29 septembrie la Swedish Exhibition Centre din Göteborg.

Actorul Victor Rebengiuc va fi decorat de regele Mihai I

Actorul Victor Rebengiuc va primi decoraţia "Nihil Sine Deo" din partea regelui Mihai I, pe 28 februarie, într-o ceremonie care va avea loc la Castelul Peleş din Sinaia, potrivit unui anunţ făcut de principele Radu. Anunţul a fost făcut duminică, în ziua în care Victor Rebengiuc a împlinit 80 de ani. Alături de medaliile "Regele Mihai I pentru Loialitate" şi "Crucea Casei Regale a României", decoraţia regală "Nihil Sine Deo" se acordă prin decizia şefului familiei regale a României. Decoraţia regală "Nihil Sine Deo" poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar, "care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogaţi prezentul românesc", potrivit site-ului casei regale a României. Decoraţia poate fi acordată ambasadorilor sau foştilor ambasadori români sau străini care au adus o contribuţie incontestabilă relaţiilor României cu lumea. Decoraţia se poate acorda unor instituţii sau organizaţii, dacă activitatea lor este în mod unitar circumscrisă criteriilor de mai sus. Decoraţia regală "Nihil Sine Deo" se poate acorda unui număr de maximum 200 de personalităţi în viaţă, cetăţeni români şi străini. Victor Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933. A absolvit cursurile UNATC "I. L. Caragiale" din Bucureşti în 1956. Printre rolurile sale din teatru se numără: Jim Curry, din "Omul care aduce ploaia", de R. Nash, în regia lui Liviu Ciulei, Pierre - "Nebuna din Chaillot", de J. Giraudoux, regia Liviu Ciulei, Walter Lee - "Un strugure în soare", de L. Hausburry, regia Lucian Pintilie, Orlando - "Cum vă place", de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei, Tipătescu - "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei, Lear - "Regele Lear", de William Shakespeare, regia Dragoş Galgoţiu, Marat - "Sade", de Peter Weiss, regia Silviu Purcărete, Claudius - "Hamlet", de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei. Printre filmele importante din cariera lui Victor Rebengiuc se numără "Pădurea spânzuraţilor", în regia lui Liviu Ciulei - premiat la Festivalul de la Cannes, în 1965 -, "Tănase Scatiu", în regia lui Dan Piţa, "De ce trag clopotele, Mitică?", în regia lui Lucian Pintilie, "Faleze de nisip", de Dan Piţa, "Moromeţii", de Stere Gulea (premii la festivalurile din San Remo - Italia şi Santarem - Portugalia), "Balanţa", de Lucian Pintilie, şi mai recentul "Medalia de onoare" de Călin Netzer.  

ICCJ: Deputatul Nechita este incompatibil întrucât este şi decan de facultate

Instanţa supremă a stabilit că deputatul Aurel Nechita este incompatibil întrucât deţine atât funcţia de parlamentar, cât şi pe cea de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, ANI comunicând sentinţa Camerei Deputaţilor.

Becali a demisionat din PNL

George Becali a demisionat din PNL şi va activa ca parlamentar independent, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

VEZI DISCURSUL Papei Benedict al XVI-lea despre motivul DEMISIEI

Dragi fraţi, V-am convocat în acest Consistoriu nu doar pentru cele trei canonizări, ci şi pentru a vă comunica o decizie de mare importanţă pentru viaţa Bisericii. După ce mi-am cercetat conştiinţa în faţa lui Dumnezeu, în mai multe rânduri, am ajuns la concluzia certă că puterile mele, din cauza vârstei înaintate, nu mai sunt capabile să exercite în mod adecvat ministerul petrianian. Sunt conştient că această misiune, prin esenţă una spirituală, trebuie să fie realizată nu doar prin fapte şi vorbe, ci în egală măsură prin suferinţă şi rugăciune. În acelaşi timp, în lumea de astăzi, supusă schimbărilor rapide şi zguduită de întrebări de o relevanţă profundă pentru viaţa credinţei, pentru a cârmui Corabia Sfântului Petru şi a propovădui Evanghelia, este nevoie şi de puterea trupului şi de cea a sufletului, putere care, în ultimele luni, a scăzut în mine într-o asemenea măsură încât trebuie să-mi recunosc incapacitatea de a administra misiunea care mi-a fost încredinţată. De aceea, fiind conştient de gravitatea acestui act, în depllină libertate, declar că renunţ la ministerul de Episcop al Romei, succesor al Sfântului Petru, care mi-a fost încredinţat de cardinali la 19 aprilie 2005, astfel încât, începând cu 28 februarie 2013, la orele 20.00, Sfântul Scaun, Scaunul Sfântului Petru, va rămâne vacant, până ce conclavul pentru alegerea noului Suveran Pontif va fi convocat de cei de a căror competenţă depinde acest lucru. Dragi fraţi, din adâncul sufletului vă mulţumesc pentru toată dragostea şi munca cu care m-aţi susţinut în misiunea mea şi îmi cer iertare pentru toate greşelile mele. În acest moment, încredinţăm Sfânta Biserică în mâinile Pastorului Suprem, Mântuitorul nostru Iisus Christos, şi ne rugăm la Fecioara Maria să fie alături de Părinţii Cardinali cu grija sa maternă, în alegerea noului Suveran Pontif. În ceea ce mă priveşte, în viitor, doresc să slujesc din toată inima Sfânta Biserică a Domnului, printr-o viaţă dedicată rugăciunii. De la Vatican, 10 februarie 2013

Doi ani de luptă zadarnică pentru o lege a copiiilor cu autism

Legea autismului care prevede, printre altele, screening pentru depistarea timpurie a autismului şi sprijin financiar pentru tratament a apărut în Monitorul Oficial în anul 2010, dar fără normele de aplicare. Aceasta înseamnă că legea este valabilă doar pe hârtie, iar în realitate tot ceea ce scrie în lege nu poate fi aplicat.

BREAKING NEWS: Becali CONDAMNAT la trei ani de ÎNCHISOARE cu suspendare

Omul de afaceri Gigi Becali a fost condamnat luni la trei ani de închisoare cu suspendare de Completul de 5 judecători al ÎCCJ, în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de bodyguarzii săi pentru sechestrarea mai multor persoane. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Se lansează un produs bancar unic pe piaţa din România!

OTP Bank România lansează cardul de credit cu 6 rate fără dobândă pentru orice produs sau serviciu achiziţionat, indiferent de valoarea acestuia, la orice comerciant din ţară sau din străinătate, facilitatea fiind disponibilă inclusiv pentru plătile efectuate la furnizorii de utilităţi şi pentru plăţile online.

INIŢIATIVĂ: O NOUĂ LEGE pentru drepturile copiilor cu DIZABILITĂŢI

Coaliţia „O singură Voce pentru Dizabilitate” din care face parte acum şi Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) luptă pentru o nouă lege pentru protecţia şi promovarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi.

BREAKING NEWS: Papa Benedict al XVI-lea demisionează din funcție

"Papa a anunţat că va renunţa la ministerul său la ora 20.00 (21.00 ora României), la 28 februarie. Atunci va începe perioada «sede vacante» (locul vacant)", a precizat purtătorul de cuvânt Federico Lombardi, într-un anunţ fără precedent în istoria Bisericii Catolice.

Elena Uioreanu vrea reţea medicală mobilă în zonele rurale

Deputatul USL pentru Colegiul 9 Cluj, Elena Uioreanu, vrea ca în strategia pe sănătate, pe care o va elabora Consiliul Judeţean, să fie inclus un proiect pe care l-a susţinut în perioada campaniei electorale: înfiinţarea unei reţele medicale mobile pentru comunităţile rurale şi cele izolate.

Claudiu Coşier şi-a dat demisia de la conducerea ADRNV

Claudiu Coşier, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, şi-a dat demisia din funcţie. Demisia sa a fost înaintată Consiliului Judeţean Cluj, luni dimineaţa, şi vine ca urmare a scandalului în care ADRNV a fost implicată după ce contabila Cosmina Druţă a a furat 1,8 milioane euro din conturi.

Social Error: Care va fi cel din urmă om din Cluj?

Teatrul Maghiar de Stat Cluj face parte dintr-un amplu proiect iniţiat de Szputnyik Shipping Company, scris şi regizat de Viktor Bodó din Ungaria. „Social Error – Ultimul om...” este un „show de supravieţuire socială”, care ne înfăţişează felul cum funcţionează o societate orwelliană, având regulile unui joc de societate. Voturile publicului influenţează rezultatul jocului – sau, altfel zis, spectacolul.

Două doctoriţe, trimise în judecată pentru decesul unei paciente

Două doctoriţe au fost deferite justiţiei de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică ai parchetului instanţei supreme, pentru decesul unei paciente care fusese supusă unei operaţii de cezariană, în urma căreia a suferit o hemoragie internă, nedepistată la timp de medici.

CONTRABANDĂ: Vezi unde ascundea ţigările o dejeancă

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Dej au prins-o pe Delia P. de 38 ani din Dej, care deţinea la domiciliu, într-un autoturism nefolosit, 285 pachete cu ţigări în scopul comercializării.

Mai bine de jumătate dintre apelurile din CLUJ la 112 sunt FALSE

Statistica pe anul 2012 realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) arată că la Numărul Unic de Urgenţă 112 din judeţul Cluj au fost primite şi tratate 555.459 apeluri. Dintre acestea 44,60 % au fost reale şi 55,40 % false. Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă – 68,52 %, Poliţie – 24,60 %, Pompieri – SMURD – 4,60 % şi Jandarmerie – 2,28 %.

GOOGLE își construiește …AEROPORT

Google, operatorul celui mai utilizat motor de căutare online, a propus construirea în San Jose a unui aeroport privat, cu fonduri de 82 milioane de dolari, acesta urmând să fie utilizat de directorii companiei.

PREMIILE BAFTA: Cine sunt marii câştigători

În aşteptarea Oscarurilor, Londra a fost gazda marilor actori ai lumii. Premiile BAFTA şi-au desemnat câştigătorii, unii surprinzători, alţii aşteptaţi.

EXTRAGERE LOTO 6/49: Vezi ce numere au ieșit

Premiile cel mare la jocul LOTO 6/49 pus în joc duminică, de aproximativ trei milioane de euro, nu a fost câştigat, niciun jucător nereuşind să ghicească toate şase numere extrase, respectiv 3, 8, 38, 25, 1 şi 14, potrivit site-ului Loteriei Române.