monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

„U“ merge în Antalya

Fotbaliștii de la Universitatea Cluj, club recent intrat în procedură de insolvență, vor plecat luni în Antalya, unde vor efectua un stagiu de pregătire de 10 zile.

Oamenii care pun Clujul pe harta recordurilor

În ultimii ani, tot mai mulţi clujeni au încercat să doboară recorduri care mai de care mai trăznite, în încercarea de a intra Guinness Book.

UDMR Cluj: „Războiul“ steagurilor a fost creat artificial

Scandalul arborării steagului secuiesc a generat reacţii în rândul reprezentanţilor UDMR de la Cluj şi în acest sfârşit de săptămână. Reprezentanţii Uniunii susţin că subiectul a fost creat artificial, pentru a distrage atenţia opiniei publice de la problemele reale cu care se confruntă românii, dar în special de la discuţiile legate de buget.

Studiu: Băuturile light se asociază cu un risc crescut de diabet

Băuturile îndulcite light s-ar putea asocia cu un risc crescut de diabet, potrivit unui studiu publicat joi la Paris. Desfăşurat de cercetători francezi pe 66.188 femei, ţinute sub observaţie din 1993, studiul a confirmat existenţa unei legături între băuturile îndulcite şi diabetul de tip 2 (cel mai frecvent), relatează afp.com.

Gaz Metan a întrerupt șirul de victorii al „U“ Mobitelco

Baschetbaliștii clujeni aveau șase victorii consecutive în Liga Națională și erau în căutarea celei de a șaptea. Cei de la Gaz Metan Mediaș le-au întrerupt însă șirul victorios, reușind să se impună chiar la Cluj.

Au fost inventaţi ochelarii împotriva daltonismului!

Se pare că daltoniştii vor putea în sfârşit să perceapă spectrul complet al culorilor, cercetătorii reuşind să realizeze lentile care permit distingerea roşului de verde, scrie 7sur7.be.

Cadrele medicale îşi doresc salarii după model francez

Sindicatele din sănătate, dar şi medicii tineri sunt de acord cu salarizarea în funcţie de performanţă, dar cu condiţia ca noul sistem de plată să le aducă bani mai mulţi în buzunare. O altă idee de salarizarea agreată de cadrele medicale este după modelul francez: medicul trebuie să aleagă dacă lucrează la stat sau la privat.

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea la începutul săptămânii

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. În cursul zilei, cerul va fi variabil în sud-vestul ţării şi temporar noros în rest. Local va ninge slab în vestul, centrul şi nordul teritoriului, iar în primele ore sunt posibile precipitaţii slabe, mixte pe arii restrânse în Dobrogea, Muntenia şi sudul Moldovei, unde vor fi condiţii de polei.

Un ministru bulgar agresat cu bulgări de zăpadă

Ministrul bulgar al economiei şi energiei, Delian Dobrev, a fost agresat cu bulgări de zăpadă de câteva sute de protestatari care s-au strâns duminică în faţa ministerului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de costurile mari la întreţinere. După ce a fost lovit în faţă cu mai multe bulgări, ministrul a fost evacuat de jandarmi şi de agenţii Serviciului Naţional de Pază.

Avem un nou lider mondial în economie

China a devenit ţara cu cele mai mari schimburi comerciale, importuri plus exporturi, din lume, după ce în 2012 a depăşit Statele Unite, care au dominat comerţul global după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

România ar putea importa sânge din UE

În cazul unord dezastre naturale, catastrofe şi evenimente deosebite, ţara noastră va putea importa sânge din ţările UE. Numărul donatorilor benevoli din România este de doar 1%.

Ne PÂNDEŞTE o altă APOCALIPSĂ?

Nu bine am scăpat de presupusa apocalipsă prezisă de mayaşi că au apărut noi teorii cu privire la data în care lumea s-ar putea sfârşi.

Ne PÂNDEŞTE o altă APOCALIPSĂ?

Nu bine am scăpat de apocalipsa mayaşă că au apărut noi teorii cu privire la data în care lumea s-ar putea sfârşi.

Dietele bogate în roşii fac bine la inimă

Dietele bogate în roşii reduc cu 26% riscul de apariţie a maladiilor cardiace, însă nu protejează organismul împotriva riscului de accident vascular cerebral.

Bilanţul CUTREMURULUI din Columbia

Seismul care a afectat sâmbătă sud-vestul Columbiei s-a soldat cu mai mulţi răniţi şi a avariat peste o sută de locuinţe, conform unui bilanţ oficial difuzat de autorităţi.

Ponta, din nou în dispută cu "Europa"

Pentru Italia, o revenire la putere a fostului premier conservator Silvio Berlusconi ar echivala cu revenirea lui Nicolae Ceauşescu în România, a declarat sâmbătă, la Torino, premierul român Victor Ponta, informează ediţia online a cotidianului roman La Repubblica şi Agenţia AGI.