monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
Care este ora potrivită pentru a bea cafea?

Care este ora potrivită pentru a bea cafea?

Cafeaua acţionează cel mai eficient dacă este băută între 9.30 şi 11.30 dimineaţa, deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei la câteva ore de la trezire, conform studiilor efectuate de neurologul Steven Miller, de la Universitatea din Maryland.
 Paul Turc, un student  clujean pasionat de ceasuri

Arta ceasornicăriei, la 21 de ani

Paul Turc are 21 de ani și este student la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, însă ceea ce îl face special este pasiunea sa pentru ceasuri, descoperită în urmă cu patru ani.
Prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis

Iohannis: Mi se pare corect să se impoziteze tot ce se poate impozita

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, întrebat fiind despre introducerea unor noi taxe, că i se pare corect "să se impoziteze tot ce se poate impozita" şi că impozitele "cu siguranţă se vor regăsi" în facturile plătite de către cetăţeni.

Parcul ştiinţific şi tehnologic “Tetapolis” a primit autorizaţie de funcţionare

Ministrul delegat pentru Învăţământul Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a înmânat, joi, titlul de parc ştiinţific şi tehnologic proiectului Tetapolis, proiect iniţiat de Tetarom în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu principalele universităţi clujene. Conceptul Tetapolis prevede crearea unui sau a mai multor parcuri ştiinţifice şi tehnologice cu un grad ridicat de specializare.

216,44 miliarde lei, bugetul României pentru 2014

Ministerul Finanţelor Publice
Cheltuielile totale ale bugetului general consolidat al statului pentru 2014 au fost proiectate la 216,44 miliarde lei, fără a include asistența financiară din partea Uniunii Europene (UE) și a altor donatori, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

UBB se implică în promovarea cetăţilor dacice

UBB se implică în promovarea cetăţilor dacice
Consiliul Judeţean Hunedoara a semnat, miercuri, un parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca şi o firmă de consultanţă, pentru accesarea de fonduri europene destinate punerii în valoare a potenţialului turistic al cetăţilor Sarmizegetusa Regia şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa.
sursa foto: elleuk.com

Jennifer Aniston, OBLIGATĂ să îşi tundă părul

Actriţa Jennifer Aniston, cunoscută în întreaga lume pentru coafura adoptată în timpul serialului „Friends”, a fost forţată să renunţe la părul lung şi să adopte o coafură tip bo scurt.

A fost descoperită o nouă parte a corpului uman

Doi chirurgi belgieni au descoperit un nou ligament în genunchiul uman
Doi chirurgi belgieni au descoperit un nou ligament în genunchiul uman, care pare să joace un rol important, mai ales în cazul pacienţilor care au suferit accidentări şi ai căror genunchi continuă "să cedeze", chiar şi după tratamentul de recuperare.

Ce conţin ceaiurile de tip Ice Tea şi când devin periculoase pentru organism

sursa foto: medicmagic.net
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a realizat un studiu în cadrul căruia a analizat 14 tipuri de ceaiuri tip Ice Tea. Rezultatele cercetării arată că 35.71 % dintre băuturile racoritoare de acest tip studiate au în conţinut atât zahăr cât şi îndulcitori şi E-uri.

Arbitri din Portugalia şi Serbia la meciurile României cu Grecia

Partidele echipei naţionale a României din deplasare şi de pe teren propriu cu Grecia, din cadrul barajului de calificare la CM 2014, vor fi conduse de brigăzi de arbitri din Portugalia, respectiv Serbia, informează, joi, site-ul oficial al FRF.

Parking nou în Mănăştur, la sfârşitul anului viitor

Santierul parkingului Negoiu-Mehedinti, 7 nov. 2013
Până la sfârşitul lui 2014, clujenii care locuiesc pe Mehedinţi, cea mai aglomerată stradă din oraş, vor avea în continuare bătăi de cap cu găsirea unui loc de parcare. Lucrările la parkingul de pe Negoiu-Mehedinţi au început în această toamnă, cu o întârziere de un an.
Alin Tişe

Tişe: „Guvernul USL este agentul RMGC“

Senatorul democrat liberal, Alin Tişe, consideră că USL rezolvă problema RMGC „pe uşa din spate“, prin legea descentralizării, ca să nu piardă din electorat.

Facebook-ul dăunează grav femeilor singure!

Femeile singure ar trebui să renunţe la profilul de Facebook. Vezi de ce!
Femeile singure ar trebui să renunţe la profilul de Facebook, deoarece "vieţile perfecte" ale prietenilor virtuali le afectează sănătatea, a avertizat un expert în relaţii.

(P) Efort încununat de succes al Companiei de Apă Arieș

Cristian Matei,  directorul general al Companiei de Apă Arieş Turda
S.C Compania de Apă Arieş S.A. a derulat în perioada 2007 - 2013 un program de investiţii finanţat din Fonduri Europene. Contractul de finanţare cuprinde un plan tarifar ce trebuie aplicat în perioada de derulare a proiectului, ca urmare a deciziei tuturor Consiliilor Locale.

Depresia, a doua cauză de incapacitate pe plan mondial

Depresia, a doua cauză de incapacitate pe plan mondial
Depresia este a doua cea mai frecventă cauză de incapacitate în lume, după durerile de spate, relevă un studiu apărut în publicaţia PLoS Medicine, citat miercuri de BBC. De aceea, această boală trebuie abordată ca o prioritate de sănătate publică globală, consideră experţii care au realizat studiul.

Torţa Jocurilor Olimpice de la Soci a plecat în spațiu

Torţa Jocurilor Olimpice de la Soci a plecat în spațiu
O navetă rusească de tip Soiuz a decolat joi dimineaţa din stepele Kazahstanului, cu trei astronauţi şi torţa olimpică la bord, pentru o escală în spaţiu, prima dată în istorie, potrivit unor imagini transmise de televiziunile ruseşti.

Accizele la carburanţi vor fi majorate de Guvern cu 16-21%, din ianuarie

Accizele la carburanţi vor fi majorate de Guvern cu 16-21%, din ianuarie
Accizele la carburanţi vor fi majorate de Guvern, începând cu luna ianuarie a anului viitor, cu 16-21% comparativ cu valorile actuale, creşteri de taxe fiind pregătite pentru benzina cu plumb şi fără plumb, pentru motorină, precum şi pentru petrolul folosit drept combustibil pentru motor.