monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Doi jurnalişti de la RFI, victime ale barbariei teroriste în Mali

sursa foto: realitatea.net
Emoţie, doliu şi indignare în Franţa după asasinarea, sîmbătă 2 noiembrie, a doi jurnalişti în Mali, trimişi speciali ai RFI-ului. Ghislaine Dupont, în vîrstă de 51 de ani, şi Claude Verlon, în vîrstă de 58 de ani, doi specialişti în materie de geopolitică africană, se aflau în Mali pentru o ediţie specială programată de Radio France Internationale pentru 7 şi 8 noiembrie, emisiune care între timp a fost anulată.

Traian Băsescu împlineşte 62 de ani. Cum va sărbători şeful statului

Preşedintele Traian Băsescu împlineşte luni 62 de ani şi va petrece în familie. Este prima aniversare ca bunic, aşa că preşedintele va sta alături de soţie, fiice şi de micuţa Sofia Anais. Până la acest moment nu a fost anunţat un program public al şefului statului pentru ziua de 4 noiembrie.

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, deja campion mondial în 2013, a câştigat, duminică, a şaptea cursă la rând, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a 17-a etapă a sezonului, fiind urmat de coechipierul său, australianul Mark Webber, şi de germanul Nico Rosberg (Mercedes).

Fermierii clujeni vor exporta vaci în China

România a semnat un protocol cu autorităţile chineze în urma căruia va exporta în următorii 7-10 ani peste 500.000 de vaci din rasa Bălţata românească în China, care le vor aduce fermierilor români venituri mai mari de o jumătate de miliard de euro. O parte din efectivele trimise la chinezi vor fi şi din judeţul Cluj, potrivit administratorului Cooperativei Someș-Arieș, Mircea Ciurea.

Ce conține cu adevărat pateul din conserve

sursa foto: www.gastronomersguide.com
Pateul de ficat din zilele noastre conține foarte puțin ficat, ingredient care ar trebui să fie de fapt de bază. Conserva este umplută cu șorici, slănină, făină albă și multe substanțe chimice.

România, campioană mondială de tineret la dans latino

sursa foto: www.tirgumureseanul.ro
Perechea română compusă din Cristina Tătar şi Paul Moldovan a cucerit medalia de aur în proba de dans Latino din cadrul Campionatelor Mondiale Under 21 de dans sportiv, care se desfăşoară în localitatea spaniolă Platja D'Aro.

Gerard Butler e bisexual? Ce au surprins paparazzi

Gerard Butler, sursa foto: www.smscs.com
Actorul Gerard Butler (43 de ani) a declarat recent că a avut relaţii cu femei, dar şi cu bărbaţi, lăsând astfel loc de interpretări privind orientarea sa sexuală.

Un avion care trebuia să aterizeze la Cluj, redirecţionat la Sibiu

Foto arhiva
O aeronavă Bucureşti-Cluj, cu 30 de pasageri la bord, care trebuia să aterizeze, sâmbătă noaptea, la Cluj-Napoca a fost redirecţionată spre Aeroportul Sibiu, din cauza ceţii, pasagerii fiind transportaţi cu un autocar spre destinaţie.