monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Uioreanu reacţionează după acuzaţiile PDL: Reorganizarea RATUC în societate comercială nu a avut loc

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a reacţionat după ce liderul consilierilor judeţeni PDL, Alexandru Coroian, l-a acuzat, joi, că a sabotat proiectul de transport metropolitan. Acesta a ţinut să arate faptul că din evidenţele Oficiului Registrului Comerţului Cluj reorganizarea RATUC în societate comercială nu a avut loc până la această dată.

Marele premiu de la LOTO, de 2 MILIOANE DE EURO, a fost CÂŞTIGAT!

Premiul de 2 MILIOANE DE EURO de la LOTO a fost CÂŞTIGAT
Marele premiu pus în joc, joi, la categoria I a jocului Loto 6/49, de aproximativ două milioane de euro, a fost câştigat de un jucător Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, care a ghicit toate cele şase numere extrase, respectiv 46, 26, 43, 30, 38 şi 21, potrivit Loteriei Române.
O româncă, în finala

O româncă, în finala "Belgium's Got Talent"

Românca Ramona Suliţă, în vârstă de 14 ani, va concura în finala competiţiei "Belgienii au talent/ Belgium's Got Talent", care va fi difuzată duminică la televiziunea RTL-TVi, potrivit site-ului competiţiei.

BNR începe un control la CEC privind creditul acordat Ioanei Băsescu

Sursa foto: realitatea.net
Banca Naţională va iniţia, la solicitarea Ministerului Finanţelor, un control de conformitate la CEC privind creditul acordat Ioanei Băsescu, control care va fi început săptămâna viitoare şi finalizat până la 9 decembrie, a anunţat directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

Euro scade la minimul ultimelor trei săptămâni

Euro scade la minimul ultimelor trei săptămâni
Leul a continuat să se aprecieze în fața principalelor valute, pe fondul menţinerii aversiunii faţă de risc la cote mai scăzute, la aceasta contribuind faptul că pieţele americane sunt închise, cu prilejul Thanksgiving.
Clujean, prins conducând o autoutilitară fără carnet

Conducea prin Cluj o autoutilitară fără carnet

Poliţiştii clujeni l-au prins ieri în trafic pe un bărbat de 39 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea o autoutilitară pe str. Traian Vuia, având permisul de conducere suspendat.

Cu motoarele la turație maximă

Sursa foto: napocarallyacademy.ro
Piloții de la Napoca Rally Academy și-au reluat pregătirile în vederea sezonului 2014, cu primul test pe macadam.

IPJ Cluj îl apără pe polițistul „de familie” din Florești

IPJ Cluj îl apără pe polițistul „de familie” din Florești
Un scandal între doi tineri care își plimbau câinii pe un câmp din zona Florești și un polițist care în acel moment nu era îmbrăcat în uniformă a izbucnit în urmă cu câteva zile. Polițistul l-a dus pe unul din tineri la la secție, dar aparent fără niciun motiv. Pe de altă parte, IPJ Cluj susține că împotriva proprietarei câinilor a fost formulată o plângere privind săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

Femeia la volan, un "rău" pentru societate!

O femeie la volan reprezintă un
Marele muftiu al Arabiei Saudite a afirmat miercuri că interzicerea şofatului pentru femei are drept scop să "protejeze societatea de rău", a anunţat joi presa saudită.

Noul album URMA, dedicat monumentelor de patrimoniu

Noul album URMA, dedicat monumentelor de patrimoniu
Trupa de rock alternativ URMA, înfiinţată la Cluj în urmă cu zece ani, se întoarce aici pentru un concert extraordinar şi pentru a-şi promova cel mai nou album, „Lost End Found”, proaspăt ieșit din studio după o muncă de patru ani de zile.

Consilier judeţean PDL: Îl acuz pe Uioreanu de golănie administrativă, a sabotat proiectul în favoarea Fany

Liderul consilierilor judeţeni PDL, Alexandru Coroian, l-a acuzat, joi, pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu că a sabotat proiectul de transport metropolitan după ce acesta a trimis Ministerului Transporturilor pachetul cu traseele intrajudeţene pentru procedura de licitaţie, inclusiv traseele din Floreşti, Baciu, Apahida, Ciurila şi Chinteni.
Vindea CD-uri piratate în Piața Mărăști

Vindea CD-uri piratate în Piața Mărăști

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială l-au prins marți pe H. A. care oferea spre vânzare CD – uri cu muzică în zona staţiei RATUC – Bd. 21 Decembrie 1989 – Piaţa Mărăşti.
“Victor sau copiii la putere”, în premieră la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

“Victor sau copiii la putere”, în premieră la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Vineri, 29 noiembrie, ora 20.00, va avea loc o nouă premieră la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Piesa suprarealistă “Victor sau copiii la putere”, de Roger Vitrac este pusă în scenă de renumitul regizor Silviu Purcărete care lucrează pentru a treia oară cu actorii Teatrului Maghiar.

Cooperare româno-maghiară în domeniul IT

Cooperare româno-maghiară în domeniul IT
Universitatea Babeş-Bolyai și EIT ICT Labs din Budapesta organizează vineri, 29 noiembrie 2013, în Aula Magna a Universității Babeș–Bolyai (Clădirea Centrală, str. M. Kogălniceanu, nr. 1, etaj 2) conferinţa intitulată „EIT ICT Labs Outreach: A New Link Between Budapest and Cluj-Napoca”.

Preşedintele CJ Cluj, scrisoare deschisă către Victor Ponta: A început un proces de devalizare a structurilor care vor fi descentralizate

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta unde i-a semnalat unele aspecte ale procesului de descentralizare. „În acest demers ați fost susținut pe deplin, indiferent de cârcotelile unora sau altora, și de noi, președinții de consilii județene, chiar dacă am avut unele nemulțumiri legate de instituțiile pe care urmează să le preluăm”, se arată în scrisoare.

Uioreanu: Nu rezolvam nimic dacă alocam bani pentru introducerea gazului la Huedin

Preşedintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că reţeaua de alimentare cu gaz a oraşului Huedin este o investiţie importantă, dar dacă ar fi alocat bani problema nu ar fi fost rezolvată, acolo fiind nevoie de sume mai mari. De asemenea, acesta consideră că părăsirea ședinței de către consilierii PDL „poate fi considerată cel mult ca fiind un joc de imagine, în nici un caz drept grijă pentru comunitate”.

Gherete de presă degradate, ridicate “cu forţa”

Ridicare gherete
Patru gherete degradate, cu geamurile sparte au fost ridicate de poliţiştii locali de pe domeniul public din cauză că proprietarii nu au respectat somaţiile de îndepărtare a acestora.
Peste 12.000 de pelerine, la mormântul părintelui Arsenie Boca

Peste 12.000 de pelerini se roagă la mormântul părintelui Arsenie Boca

Peste 12.000 de pelerini se roagă, joi, la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, "sfântul neîncoronat al Ardealului", iar alţi credincioşi continuă să vină la ceremoniile oficiate pentru a marca 24 de ani de la moartea acestuia.

Ce zile vor fi libere de la stat de Crăciun și Anul Nou?

Guvernul va stabili zile libere de sărbători pentru bugetari, astfel încât să lege perioada liberă legală de Crăciun şi Anul Nou
Guvernul va stabili zile libere de sărbători pentru bugetari, astfel încât să lege perioada liberă legală de Crăciun şi Anul Nou cu cea de week-end, iar zilele libere vor fi recuperate în ianuarie, a anunţat premierul Victor Ponta.

Un oraș din California interzice fumatul în propriul apartament

Un oraș din California interzice fumatului în propriul apartament
Printr-o decizie unanimă, conducerea orașului San Rafael a aprobat cea mai strictă ordonanță anti-fumat din țară. Noua regulă le interzice fumatul țigărilor și a altor produse din tutun atât rezidenților cât și chiriașilor apartamentelor, duplex-urilor sau caselor în care locuiesc mai multe familii.

Ziua porților deschise la Muzeul de Istorie al Transilvaniei

Ziua porților deschise la Muzeul de Istorie al Transilvaniei
Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca invită clujenii, sâmbătă, 30 noiembrie 2013, să participe la o serie de evenimente organizate de instituție de cultură cu ocazia ”Zilei porților deschise”.

Studenții de la UBB Cluj organizează campanii de responsabilitate socială

Studenții de la UBB Cluj organizează campanii de responsabilitate socială
Studenţii Departamentului de Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate (DCRPP) din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea Babeş-Bolyai, organizează, în perioada 25.11.2013 – 20.12.2013, o serie de campanii de responsabilitate socială sub titlul “Studenţii de la DCRPP pentru comunitate”, campanii ce au ca şi scop implicarea pozitivă a studenţiilor în nevoi sociale ale comunităţii.

IPJ Cluj şi FSPAC colaborează pentru siguranța cetățenilor

IPJ Cluj şi FSPAC colaborează pentru siguranța cetățenilor
Miercuri, noiembrie 2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a semnat un protocol de colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca pentru a găsi împreună soluții cât mai eficiente pentru siguranța cetățenilor.

Comisiile pentru buget au ADOPTAT textul legii bugetului de stat!

Comisiile pentru buget au adoptat legea bugetului de stat
Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au adoptat, miercuri noaptea, textul legii bugetului de stat pe anul 2014, respectiv cele 54 de articole, urmând ca senatorii şi deputaţii să continue dezbaterile şi votul pe anexele la proiectul de lege.