monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Primele doze de vaccin antigripal vor fi distribuite miercuri

Primele 200.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite miercuri
Primele 200.000 de doze de vaccin antigripal cumpărate de Ministerul Sănătăţii (MS) pentru campania de imunizare vor fi distribuite, miercuri, direcţiilor de sănătate publică, urmând ca acestea să le furnizeze medicilor de familie, informează ministerul.

Cursa Cluj-Napoca – Tel Aviv va fi inaugurată mâine

Cursa Cluj-Napoca – Tel Aviv va fi inaugurată mâine
Wizz Air a anunţat încă din vară o nouă rută disponibilă de la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Zborurile spre Aeroportul Internaţional Ben Gurion în Tel Aviv vor fi operate de două ori pe săptămână.

Vinul roșu, cel mai bun medicament din lume

Vinul roșu, cel mai bun medicament din lume
'Vinul este cel mai bun medicament din lume' este, fără îndoială, o veste bună pentru amatorii de vin. Consumat în cantități mici, este un minunat remediu natural în multe boli, susține ziaristul specializat în științe Tony Edwards, în cartea sa 'The Good News About Booze'.

Leul aşteaptă liniştit Ziua Naţională

Leul aşteaptă liniştit Ziua Naţională
Piața valutară locaă a continuat să fie foarte calmă, cu volume de transfer reduse, leul cunoscând a doua ședință consecutivă de apreciere față de principalele valute.
Noi facilități legate de amânarea plății TVA

Noi facilități legate de amânarea plății TVA

Începând de ieri, pe lista persoanelor care beneficiază de amânarea de la plată a TVA la import sunt incluși atât operatorii economici autorizați care dețin un certificat AEO (Operator Economic Autorizat), cât și cei autorizați pentru procedura de vămuire la domiciliu, potrivit Delotte Tax.

E.On Gaz sapă... Oare ține minte pe unde a mai săpat?

E.On Gaz sapă... Oare ține minte pe unde a mai săpat?
E.On Gaz sparge pentru a treia oară străzile S. Albini și C. Brâncuși, străzi modernizate recent, într-un dispreț incredibil față de banul public și nervii clujenilor, nevoiți să petreacă ore în șir în trafic, la cozi interminabile, pentru că ei nu sunt capabili să își gestioneze activitatea.

Ce oferte au clujenii de Revelion?

Ce oferte au clujenii pentru Revelion?
Clujenii, care nu vor să stea acasă de Revelion s-au grăbit să rezerve cabane pentru petrecerea dintre ani, însă nu s-au înghesuit încă să-şi confirme locul la restaurante.

Cât "s-au muncit" senatorii clujeni de la preluarea mandatelor?

Cât de harnici au fost senatorii clujeni de la preluarea mandatelor?
Senatorii clujeni şi-au preluat mandatele în urmă cu aproape un an. De atunci şi până în prezent, cei patru reprezentanţi ai clujenilor în Senatul României s-au intrecut în interpelări, declaraţii politice şi întrebări. Mai prost au stat, în schimb, la capitolul iniţiative devenite legi.

Uioreanu îl vrea pe Alin Tişe “cetăţean de onoare” al Clujului. Tişe nici nu vrea să audă

Horea Uioreanu (PNL), preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a propus un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Cluj - “Clujean de onoare” fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe (PDL). Decizia ar trebui luată mâine în şedinţa de consiliu judeţean, însă Uioreanu se gândeşte să retragă acest proiect după ce Alin Tişe nu i-a răspuns la telefon.
Concert de operetă în Salina Turda

Concert de operetă în Salina Turda

Prim-sopranele Daniela Vlădescu și Amelia Antoniu, artiste consacrate ale Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din București, vor susține sâmbătă 7 decembrie 2013 de la ora 19 pe scena amfiteatrului din Salina Turda un concert extraordinar.

Horea Uioreanu despre bătălia pierdută a RATUC-ului cu Fany: Vom câştiga procesul

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat marţi, că este convins că va câştiga procesul pe fond cu firma Fany care a obţinut în instanţă suspendarea hotărârii Consiliului Judeţean Cluj care facilita accesul RATUC pe rutele din localităţile învecinate, Floreşti, Baciu, Apahida, Feleacu, Ciurila şi Chinteni.
Sursa foto: uefa.com

Toți premierii, invitați de Ponta să participe la meciul Steaua - Schalke

Premierul Victor Ponta i-a invitat la Arena Naţională pe prim-miniştrii veniţi la Bucureşti, pentru reuniunea China-Europa Centrală şi de Est, pentru a asista la meciul de fotbal dintre Steaua şi Schalke 04, până în prezent confirmând premierii din Albania, Muntenegru şi Macedonia.
Prim-vicepreşedintelui PDL, Andreea Paul

Cum se poate ridica Transilvania la nivelul Europei?

Zona noastră poate să devină un „model de comportament european pentru România”, potrivit prim-vicepreşedintelui PDL, Andreea Paul, dacă se urmează patru direcții esențiale: infrastructură, turism, dezvoltarea de centre de afaceri și educație.
Spărgătorul de nuci cu pistolul a fost sancționat

Spărgătorul de nuci cu pistolul a fost amendat

Un incident a avut loc zilele trecute pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, când arma unui agent de pază s-a descărcat în timp ce acesta îl folosea pe post de spărgător de nuci, potrivit mai multor portaluri de știri.

FOTO - Emil Racoviţă, un “nimeni” pentru Cluj

Mormant Emil Racovita, Cimitirul Central
Autorităţile locale îl “preţuiesc” pe Emil Racoviţă atât de mult încât Muzeul de Speologie stă închis de mai mulţi ani, mormântul celebrului savant este ascuns bine printre alte zeci de morminte, iar despre primul Institut de Speologie din lume, deschis la Cluj de Emil Racoviţă, nu se ştie aproape nimic.

Profesorii amenință cu înghețarea anului școlar

Sătui de promisiuni și de modul în care sunt tratați de către cei de la Putere, dascălii amenință cu măsuri drastice dacă vor fi în continuare ignorați. Ei intenţionează să îngheţe anul şcolar.

FOTO: A doua staţie de epurare ca mărime din România a fost inaugurată la Cluj-Napoca

Cea mai mare staţie de epurare din ţară după staţia de epurare de la Glina (Ilfov) a fost inaugurată, marţi, de reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi ai Companiei de Apă „Someş”. Staţia de epurare va deservi municipiul Cluj-Napoca şi comunele Floreşti, Baciu, Gilău şi Săvădisla, iar lucrările au costat aproximativ 35 de milioane de euro.

Concert simfonic pentru copii la Academia de Muzică

Concert simfonic pentru copii la Academia de Muzica
Academia de Muzică “Gheorghe Dima” continuă şi în această iarnă, programul Do Re Mi Start! de concerte simfonice pentru copii ce se va desfășura în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului Mozart. Evenimentul va avea loc pe data de 7 decembrie de la ora 17:00.
UDMR vrea ca la 112 să se răspundă în maghiară

UDMR vrea ca la 112 să se răspundă în maghiară

Deputatul UDMR Kereskényi Gábor spune că este inadmisibil ca la serviciul de urgență să nu se răspundă și în limba maghiară și că această discriminare poate duce la pierderi de vieți omenești.

Budismul, datat pentru prima oară de arheologi

Budismul, datat pentru prima oară de arheologi
Descoperirea, la locul nașterii lui Buddha din Nepal, a unor vestigii cu o structură până acum necunoscută a permis, pentru prima oară, datarea științifică a vieții sale și a emergenței budismului, în secolul al VI-lea î.e.n.