monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Gură de oxigen! "U" Cluj - Corona Brașov 3-2

„Șepcile roșii” au luat o opțiune serioasă în lupta pentru menținerea în Liga I, după victoria în fața „lanternei roșii”, Corona Brașov, scor 3-2.

„Artă pentru suflet” cu Bogdan Ota & Friends

„Artă pentru suflet” cu Bogdan Ota & Friends
Pe data de 10 decembrie, începând cu ora 19, Bogdan Ota și prietenii săi, violonistul Radu Cotoman și violoncelistul Emerich Ghercă vor susține spectacolul caritabil „Artă pentru suflet” în sala de concerte Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Lucrările de extindere a Liceului „A. P. Ilarian” din Dej au fost finalizate

Lucrările de extindere a Liceului „A. P. Ilarian” din Dej au fost finalizate
Reprezentanții Primăriei municipiului Dej, ai Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, dar și autorități județene, au inaugurat, la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul „Modernizare și extindere clădire principală Liceul Alexandru Papiu Ilarian, cu un corp de clădire D+P+2E și modernizare teren de sport cu anexe”.

Marea Enciclopedie a Francmasoneriei va fi tradusă în română la Cluj

Marea Enciclopedie a Francmasoneriei va fi tradusă în română la Cluj
Academia Română, prin Institutul de Istorie „George Bariţiu” din Cluj, şi Marea Lojă Naţională din România (MLNR) au demarat mai multe proiecte de cercetare comune, iar printre ele se numără şi traducerea în limba română a Marii Enciclopedii a Francmasoneriei, editată la Londra, în anul 1917, sub patronajul Marii Loji a Angliei.

Euro se întoarce spre 4,44 lei

Euro se întoarce spre 4,44 lei
Revenirea apetitutului pentru activele considerate riscante a oferit suportul necesar monedelor din regiune, care înregistrau uşoare aprecieri.
Locuitorii din Săvădisla își pot schimba mâine buletinele

Locuitorii din Săvădisla își pot schimba mâine buletinele

O echipă de angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj se va deplasa marţi, 26 noiembrie, în localitatea Săvădisla, judeţul Cluj, cu staţia mobilă, în vederea preluării documentelor şi fotografiei pentru întocmirea cărţilor de identitate.

Taxa pe stâlp va lovi puternic în bugetul RATUC

Taxa pe stâlp va lovi puternic în bugetul RATUC
Regia Autonomă de Transport Urban Cluj (RATUC) va trebui să plătească în plus, la Finanţe, pentru stâlpii pe care îi are în administrare, aproape 150.000 de lei, după intrarea în vigoare, în ianuarie 2014, a impozitului pe construcţii speciale.
Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj

PSD Cluj: „Alin Tișe cere Guvernului Ponta să rezolve nereușitele sale locale!“

Social democraţii clujeni consideră că senatorul Alin Tișe cere Guvernului Ponta, să rezolve promisiunile sale locale, „în contextul în care democrat-liberalul nu a reușit să managerieze nici o mare investiție în județul Cluj, în perioada în care a fost președintele CJ Cluj, având și suport guvernamental direct, prin nașul său, Emil Boc“.

Pregătiri de iarnă la Cluj: „Ne rugăm la Dumnezeu să nu ningă mult”

sursa foto: radioiasi.ro
După ce meteorologii au anunţat că se apropie o iarnă grea şi au emis o avertizare de cod galben de răcire accentuată, ninsori şi intensificări ale vântului, primarii clujeni din satele de la munte nu au luat nicio măsură specială pentru ca ninsoarea să nu îi ia, din nou, prin surprindere.
Sursa foto: cosr.ro

Octavian Morariu: „Anul 2013 nu a fost în niciun caz unul prost"

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat că nu apreciază anul 2013 ca fiind unul prost, chiar dacă sportivii români nu au obţinut niciun titlu mondial, precizând că după fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice există „o coborâre”.

Șapte partide susțin proiectul Cluj-Capitală Culturală Europeană

Protocol de susţinere a proiectului Cluj-Capitală Culturală Europeană, semnat de şapte partide
Liderii a şapte partide din judeţul Cluj, între care PNL, PSD, PDL, UDMR, au semnat, luni, un protocol de colaborare în vederea susţinerii politice a candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

România, "demolată" de Danemarca

Sursa foto: dolce-sport.ro
Înfrângeri pe bandă rulantă pentru fetele lui Gheorghe Tadici înaintea debutului la Campionatul Mondial din Serbia.

Iarna şi-a intrat în drepturi în judeţul Cluj. Zăpadă de 10 centimetri în zonele montane

sursa foto: adevarul.ro
Primii fulgi de zăpadă şi-au făcut apariţia în localităţile din zona de munte a judeţului Cluj. Spre exemplu, la Băişoara stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de răcire accentuată, ninsori şi intensificări ale vântului pentru perioada 25 noiembrie, ora 02:00 - 28 noiembrie, ora 08:00.

Seri Braziliene la UBB Cluj

Seri Braziliene la UBB Cluj
Centrul Cultural Brazilian “Casa do Brasil”, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, împreună cu Centrul pentru Studiul Dezvoltării Teritoriale şi Centrul de Geografie Regională, organizează, în perioada 27-29 noiembrie 2013, “Serile Braziliene”.

Grevă la Spitalul din Turda

Grevă la Spitalul din Turda
Peste 300 de sindicaliști de la spitalul turdean au intrat în grevă de avertisment.

Grevă la Spitalul Județean din Cluj

Sursa foto: adevarul.ro
Peste o sută de asistente medicale, personal auxiliar, dar şi medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, s-au adunat, luni dimineaţă, la ora 8.00, în holul Clinicii de Chirugie nr. 1 din Cluj-Napoca, unii având în piept insigne ale Sindicatului Sanitas pe care scrie "Grevă".

Rezultate din Liga I şi clasamentul competiţiei

Rezultate din Liga I şi clasamentul competiţiei
Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XV-a a Ligii I, programul celorlalte meciuri şi clasamentul competiţiei:

Firme de prelucrare şi comercializare a lemnului, amendate de poliţiştii clujeni

98 pomi de Crăciun, confiscaţi de poliţiştii clujeni
Poliţiştii clujeni au efectuat, zilele trecute, controale la mai mulţi agenţi economici autorizaţi să prelucreze lemnul, în vederea prevenirii şi combaterrii tăierii, transportului şi comercializării ilegale a lemnului. În urma controalelor au fost aplicate nouă amenzi şi au fost confiscaţi 98 pomi de Crăciun.