monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Un norvegian, noul campion mondial la șah în 2013

Magnus Carlsen, noul campion mondial la sah în 2013
Norvegianul Magnus Carlsen este noul campion campion mondial de șah, după ce l-a detronat pe indianul Viswanathan Anand, în meciul pentru titlul suprem, care a avut loc în orașul indian Chennai.

Luni încep NINSORILE

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat, vineri, că începând de luni vor exista condiţii pentru ninsori şi că este posibil să fie emis un cod galben, care ar urma să vizeze mai întâi nordul, centrul şi vestul ţării, iar apoi Oltenia şi restul zonei de sud.

Bugetul Academiei Române a fost avizat

Bugetul Academiei Române a fost avizat
Bugetul Academiei Române a fost avizat favorabil, vineri, cu majoritate de voturi de comisiile parlamentare reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport.
Antrenorul echipei FC Braşov, Ilie Stan

Ilie Stan: Meciul cu CFR Cluj nu va semăna cu cel din Cupa României

Antrenorul echipei FC Braşov, Ilie Stan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că are încredere că jucătorii săi pot câştiga meciul cu CFR Cluj, chiar dacă este conştient că partida nu va semăna cu cea din Cupa României, pe care braşovenii au câştigat-o cu scorul de 3-1.
Visare - Portretul Zettinei Urechia de Nicolae Grigorescu. Sursă foto: Artmark

Un desen de Nicolae Grigorescu, vândut cu 11.000 de euro

"Visare - Portretul Zettinei Urechia", de Nicolae Grigorescu, deţine recordul pentru cel mai scump desen vândut într-o licitaţie românească de artă, după ce, joi, la Licitaţia de Alb Negru organizată de casa Artmark, a fost adjudecat cu suma de 11.000 de euro, dublul preţului de pornire.
Cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, John F.Kennedy

Drapele în bernă, în SUA, în memoria lui John F. Kennedy

Toate drapelele vor fi coborâte vineri în bernă în SUA, în memoria celui de-al 35-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, John F.Kennedy, asasinat în urmă cu 50 de ani și care se află astăzi în Panteonul președinților americani, comentează France Presse.

Mai mulți baschetbaliști de la CSM Oradea, intoxicați în Turcia!

Sursa foto:ebihoreanul.ro
Opt baschetbalişti de la CSM Oradea şi antrenorul acestora, Cristian Achim, au fost internaţi, joi seară, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Municipal, după ce ar fi mâncat în Turcia peşte alterat, toţi având, potrivit medicilor, simptomele unei intoxicaţii alimentare.

Poduri noi pe traseul turistic Răchiţele - Ic Ponor

Poduri noi pe traseul turistic Răchiţele - Ic Ponor
Ioan Oleleu şi Vakar Istvan, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, au preluat vineri, 22 noiembrie 2013, lucrările de construire a celor nouă poduri de pe drumul de acces spre zona turistică Răchiţele – Ic Ponor.

FOTO - Ce fac şi cum arată acum actorii din “Friends”

sursa foto: television2day.wordpress.com
La aproape zece ani de la difuzarea ultimului episod din “Friends”, celebrul serial de comedie încă se bucură de milioane de fani peste tot în lume. Aflaţi ce proiecte au acum, în ce filme joacă, dar şi cum arată acum cei şase actori.

Ceartă la cuțite între intelectualii dreptei

Ceartă la cuțite între intelectualii dreptei
Adrian Papahagi s-a certat aseară cu Andreea Pora în direct la emisiunea lui Robert Turcescu, “Sub semnul întrebării”, pe tema articolului scris de Sabina Fati, în care îl critică pe Traian Băsescu.