monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Oamenii de afaceri sar în ajutorul sportului clujean

Oamenii de afaceri sar în ajutorul sportului clujean
„Inspirați de modelele valoroase din sport construim afaceri reciproc avantajoase, pentru noi și comunitatea clujeană”, este deviza Asociației „U” Business Sport Club (UBSC).

RCS&RDS: Dezvăluiri despre „milionarul invizibil” și afacerile sale

Compania RCS&RDS, controlată de antreprenorul român Zoltan Teszari din Oradea, a câştigat în doi ani şi jumătate aproximativ o jumătate de milion de clienţi noi pentru serviciile de internet fix, ajungând astfel să controleze o jumătate din acest segment al pieţei de comunicaţii, cu peste 1,6 milioane de abonamente, informează site-ul cu profil economic zf.ro.
Preşedintele Traian Băsescu

Băsescu încurcă din nou planurile USL

Reprezentanţii USL trebuie să facă iar calcule, pentru că preşedintele Traian Băsescu ar putea să retrimită la Curtea Constituţională legea referendumului.

Dolarul revine pe creştere

Dolarul revine pe creştere
Deprecierea euro în fața dolarului american, cauzată de publicarea discuţiilor purtate la ultima întâlnire, din 29 – 30 octombrie, a Comitetului monetar al Rezervei Federale americane (FOMC), a provocat scăderea monedelor din regiune, inclusiv a leului.

7 ani pentru o centură ocolitoare de 23 km. A cui este vina?

Centura ocolitoare Valcele Apahida
Fosta conducere a DRDP Cluj nici nu mai vrea să audă de centura ocolitoare Vâlcele – Apahida. Actuala guvernare s-a gândit abia acum să declanşeze o anchetă pentru a afla cine este vinovat pentru surparea centurii, alunecările de teren, costurile fabuloase şi timpul extrem de lung de la începerea până la finalizarea lucrărilor.

Un posibil premiu pentru Turda, acordat de Revista Română de Administraţie Publică Locală

Primăria Turda. Sursă foto: turdalive.ro
Turda este nominalizată de către Revista Română de Administraţie Publică Locală să participe, în acest an, la Concursul Naţional de Proiecte din Administraţia Publică Locală, pentru unul din domeniile de competență, cu un proiect al serviciului de asistență socială și anume, „Centrul comunitar de igienă şi sănătate” din cartierul Poiana.
Sursa foto: cfr1907.ro

Grig are interzis la națională!

Petre Grigoraș ar putea fi una din variantele pentru înlocuirea lui Victor Pițurcă, dar șefii din Gruia nu se gândesc nici în ruptul capului să se despartă de tehnician.

FOTO - Dan Şova şi alaiul PSD nu au inaugurat centura ocolitoare, ci "au deschis-o circulaţiei"

Deschidere centura ocolitoare
Ministrul marilor proiecte, Dan Şova s-a lăsat aşteptat, astăzi, aproape o jumătate de zi pentru reinaugurarea centurii ocolitoare Vâlcele – Apahida. Când în sfârşit a a ajuns, a declarat că el şi alaiul PSD care îl însoţea nu inaugurează centura ci doar o deschid circulaţiei după ce au reparat, timp de un an şi jumătate, „dărâmăturile lui Boc”.

Salvarea României, în mâinile fetelor!

Naționala de fotbal feminin a României păstrează șanse de calificare la CM din Canada. „Tricolorele” ocupă locul trei în grupă, iar un rezultat de egalitate sau o victorie în Spania le-ar apropia și mai mult de obiectiv.
Sursa foto: uefa.com

Pandurii și Petrolul, anchetate de UEFA!

Şase formații, printre care Pandurii şi Petrolul, sunt anchetate de camera de investigaţii a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA, o decizie în privinţa lor urmând să fie luată înainte de finalul anului.

Antonescu cere DEMISIA imediată a lui Băsescu

Crin Antonescu cere demisia lui Traian Băsescu
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că rezolvarea sănătoasă în subiectul terenului achiziţionat de către familia şefului statului ar fi demisia din funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu.

Cât de ferit este Clujul de cutremure?

Cât de ferit este Clujul de cutremure?
Doar în luna noiembrie s-au produs în zona Vrancea 14 cutremure, unele dintre ele fiind resimțite și în Bucureşti. De ce în Cluj nu se simt cutremurele? Este județul Cluj o zonă cu risc seismic?

Adio Winamp!

Serviciul de muzică Winamp se închide pe 20 decembrie
AOL a anunțat că serviciul de muzică Winamp se închide pe 20 decembrie. Decizia va afecta site-ul oficial, Winamp.com, serviciile web asociate, dar și cei care folosesc Winamp Media Player, informează techcrunch.com.
A dispărut specia de broaște denumită după savantul Charles Darwin

A dispărut specia de broaște denumită după savantul Charles Darwin

Specia de broaşte denumită în onoarea naturalistului Charles Darwin a fost declarată în mod oficial dispărută de pe Terra, iar oamenii de ştiinţă sunt de părere că extincţia ei a fost cauzată de o maladie de piele mortală pentru amfibieni.

Bosch a pornit producţia la Jucu

Bosch a deschis oficial luna aceasta noul centru de cercetare și dezvoltare din Cluj, informează compania într-un comunicat de presă. În paralel, germanii au început să testeze şi să livreze primele produse fabricate la noua unitate de producţie din Cluj, a cărei deschidere oficială va avea loc anul viitor.

Chris Brown, obligat prin lege să urmeze un tratament de dezintoxicare

Chris Brown, într-un program de dezintoxicare forțată
Chris Brown a primit un ordin judecătoresc de internare timp de 90 de zile într-o instituţie de reabilitare psihică -pentru a urma un tratament de dezintoxicare şi a primi consiliere în vederea stăpânirii acceselor de furie-, la câteva zile după ce s-a externat dintr-un alt astfel de centru medical.

Lumea financiară, în dezbatere la FSEGA

Lumea financiară, în dezbatere la FSEGA
Departamentul de Finanţe din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, organizează în perioada 22-23 noiembrie 2013 conferinţa internaţională “Financial world: present and perspectives”.

Cât vor plăti stăpânii de câini pentru microciparea lor?

Cât vor plăti stăpânii de câini pentru microciparea lor?
Potrivit Legii, toți câinii cu stăpân trebuie microcipaţi în termen de maxim 30 de zile de la fătare sau, în cazul celor care au depăşit această vârstă, până la 1 martie 2013, şi înregistraţi în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stapân (RECS). Preţul plătit de proprietarii de câini pentru identificarea animalelor prin microcipare şi înregistrarea lor însă poate varia destul de mult de la un cabinet veterinar la altul.

Uruguay, ultima echipă calificată la Cupa Mondială din 2014

Uruguay, ultima echipă calificată la Cupa Mondială din 2014
Uruguayul a devenit a 32-a și ultima echipă care s-a calificat la Cupa Mondială de fotbal de anul viitor, din Brazilia, după ce a terminat la egalitate, 0-0, cu Iordania, miercuri seara, la Montevideo, în manșa a doua a barajului intercontinental.

CUTREMUR cu magnitudinea de 4,4 grade în Vrancea

CUTREMUR cu magnitudinea de 4,4 grade în Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 08.38, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 90 kilometri. Seismul a avut intensitatea III în zona epicentrală, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.
Victor Ponta- sursa foto:http://www.nouarepublica.ro

Scurt inventar de favoruri neruşinate pentru oamenii puterii

Oamenii fideli premierului Ponta au fost propuşi să facă parte din Adunările Generale ale Acţionarilor la mai multe companii de stat. Alţii sunt trimişi să reprezinte România peste mări şi ţări. Condiţia? Să fii „omul puterii”!

Crin Antonescu, înger și demon, karamazovul românilor

Crin Antonescu, înger și demon, karamazovul românilor
Dacă Crin Antonescu e frecventabil și votabil ca ”prezidențiabil al dreptei”, de ce n-ar fi frecventabil și votabil ca prezidențiabil al USL? La urma urmei, în cazul președintelui contează persoana, nu din partea cui candidează. Crin Antonescu e același, indiferent din partea cui candidează, persoana e aceeași, fie din partea USL, fie din partea ”dreptei unite”.
Atacurile din Paris: Suspectul a fost identificat

Atacurile din Paris: Suspectul a fost identificat

Bărbatul arestat miercuri seara, suspectat că ar fi comis atacuri la redacţia ziarului Liberation şi la o bancă din Paris, a fost identificat de către poliţie sub numele de Abdelhakim Dekhar.