monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

CFR Marfă va renunţa la 2.500 de angajaţi în 2014

CFR Marfă va renunţa la 2.500 de angajaţi în 2014
CFR Marfă va renunţa la 2.500 de angajaţi anul viitor, estimând că în cadrul companiei vor mai rămâne 6.376 de salariaţi, potrivit proiectului de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2014, care prevede şi cheltuieli cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de 16,8 milioane lei.

Pot sau nu pot cumpăra străinii teren agricol în România?

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege care stabileşte că arendaşii, vecinii, tinerii fermieri, până în 40 de ani, şi statul vor avea drept de preempţiune la cumpărarea terenurilor agricole în faţa persoanelor fizice străine, începând cu 1 ianuarie 2014, şi a trimis documentul la Parlament.

Ziua şi scandalul în USL

Ziua şi scandalul în USL
După atacurile dintre liderii PNL şi PC, şi constatarea „decesului“ ACD, săptămâna scandalurilor în USL se încheie cu alte acuze şi neînţelegeri, între Crin Antonescu şi Victor Ponta.

VIDEO - Robert De Niro, respins pentru primul film al trilogiei "Naşul"

Actorul Robert De Niro. Captură foto.
Consacrat drept unul dintre cei mai buni şi iubiţi actori de la Hollywood este aproape de neconceput ca lui Robert De Niro să îi fie refuzat vreun rol. Totuşi, în urmă cu mai bine de 40 de ani, actorul a fost respins la audiţiile pentru rolul lui Santino Corleone din primul film al trilogiei "Naşul".

FOTO - O casă din Andrei Mureşanu stă să se prăbuşească

Casa Andrei Muresanu
Un imobil vechi din anii ’30 din cartierul Andrei Mureşanu are fisuri foarte mari în pereţi şi a început să se încline, de azi noapte. Proprietarii imobilului au început, în urmă cu câteva zile, lucrări de consolidare la imobil.

Centura „de diamant” a așteptat după Șova

sursa foto: afaceriardelene.ro
Acest drum ar fi trebuit să fie deschis circulaţiei la sfârşitul lunii octombrie, dar s-a aşteptat pentru recepţia lucrării venirea oficialilor de la Bucureşti.

Ce vor investitorii străini? Dezvăluiri din culisele negocierilor de la Cluj (II)

Află unde ar putea „răsări” noi parcuri industriale, cum au ajuns să se „bată” în oferte primarii şi de ce au slabe şanse de reuşită investiţiile private în acest domeniu, din partea a doua parte a interviului pe care Viorel Găvrea, directorul general al Tetarom, l-a acordat pentru Monitorul de Cluj,

Amenajarea Cetăţuii pentru turişti rămâne în stand-by

Cetatuia, noiembrie 2013
Primăria Cluj-Napoca negociază de aproape un an pentru terenurile de pe Cetăţuie. Din planul pentru amenajarea acestui obiectiv turistic a fost realizată doar modernizarea scărilor de pe aleea principală.

Descoperire de peste 1 milion de dolari, în toaleta unui avion

Descoperire de peste 1 milion de dolari, în toaleta unui avion
O echipă de întreţinere şi curăţenie a descoperit 24 de lingouri de aur, în valoare de peste 1,1 milioane de dolari, ascunse în toaleta unui avion staţionat pe un aeroport din estul Indiei, a anunţat miercuri directorul companiei.

Analiştii financiari: România va adera la zona euro, probabil, în 2021

România va adera la zona euro, cel mai probabil, în anul 2021, iar o grăbire a procesului nu va duce la o intrare în zona monetară mai devreme de 2018, apreciază analiştii economici, potrivit unui sondaj realizat de Asociaţia Analiştilor Financiari Bancari (AAFBR).
Laszlo Tokes

Consiliul "Steaua României" ar putea decide, astăzi, cu privire la retragerea medaliei lui Tokes

Consiliul de Onoare al Ordinului Național "Steaua României" se întrunește miercuri, urmând să ia o decizie în legătură cu cererea de retragere a acestei distincții europarlamentarului Laszlo Tokes, după trei amânări. Până în prezent, membrii Consiliului au avut trei întâlniri, iar cea de astăzi este prima la care va fi prezent și europarlamentarul Laszlo Tokes.

Noua Republică şi-a ales vicepreşedinte din Cluj

Preşedinta Filialei Judeţene Cluj, Adela Mîrza, fost aleasă să facă parte din conducerea partidului la nivel naţional, în calitate de vicepreşedinte, în urma Congresului Extraordinar care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti.

Echipele calificate la Cupa Mondială din 2014

Echipele calificate la Cupa Mondială din 2014
Se cunosc 31 din cele 32 de echipe calificate la Cupa Mondială de fotbal care va avea loc anul viitor, între 12 iunie și 13 iulie, în Brazilia, după ce Mexicul a obținut miercuri biletul în fața Noii Zeelande.

Ciclonul Cleopatra devastează insula Sardinia

Ciclonul Cleopatra devastează insula Sardinia
"Ciclonul Cleopatra devastează Sardinia", scrie cotidianul La Repubblica de la Roma, ce reia afirmația premierului Enrico Letta potrivit căreia este vorba despre "o adevărată tragedie națională", cauzată de "un eveniment meteorologic excepțional".