monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

FOTO - Prefectura Cluj, vizitată de Ambasadorul Norvegiei în România

Prefectura Cluj, vizitată de Ambasadorul Norvegiei în România
Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, s-a întâlnit marţi, 19 noiembrie (a.c.), cu Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Excelența Sa doamna Tove Bruvik Westberg cu care a discutat despre infrastructura universitară clujeană, despre sprijinul financiar pe care Norvegia îl oferă României dar și despre incluziunea socială a comunității rrome.

Domeniile care se descentralizează: agricultura, sănătatea, mediul, cultura, sportul

Domeniile care se descentralizează ca și competențe, atribuții și resurse financiare sunt agricultura, sănătatea, mediul, cultura, tineretul și sportul, autorizarea și facilitarea în turism, cluburile și bazele sportive, bazele școlare și atribuțiile teritoriale în ceea ce privește pescuitul, a declarat marți, în plenul Parlamentului, premierul Victor Ponta.

Pedepsirea elevilor de către profesori, interzisă prin lege

Pedepsirea elevilor de către profesori, interzisă prin lege
Scoaterea elevilor din clasă în timpul orei, trimiterea lor la colţ, insultele şi jignirile sunt interzie prin lege în mediul şcolar, profesorii, dar şi personalul administrativ şi auxiliar putând fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei pentru tratament degradant în şcoală.

Camera Deputaţilor îşi cumpără plug pentru zăpadă

Camera Deputaţilor îşi cumpără plug pentru zăpadă
Biroul Permanernt al Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, un memorandum intern privind modificarea listei de dotări independente ale Camerei, potrivit căruia acest for legislativ urmează să achiziţioneze un plug de zăpadă şi "nişte mărunţişuri", în valoare toatală de 430.000 de lei, a declarat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

La două săptămâni după jaful de la casa de amanet din Mărăşti, noi detalii ies la suprafaţă

În urmă cu două săptămâni, o casă de amanet din cartierul clujean Mărăști a fost jefuită. Potrivit primelor informaţii de atunci, hoții au reușit să sustragă un seif în care se afla o sumă importantă de bani, aproximativ 100.000 de lei. Ancheta poliţiştilor a stabilit că suma furată este mult mai mare, deja fiind conturate şi primele portrete robot.

Peste 200.000 de români suferă de boli reumatice

Peste 200.000 de români suferă de boli reumatice
În România există aproximativ 200.000 de persoane diagnosticate cu artrite, boli ale articulațiilor, potrivit președintelui Ligii Române contra Reumatismului, conf. dr. Cătălin Codreanu.
Primul-ministru Victor Ponta

Guvernul îşi angajează răspunderea pe LEGEA DESCENTRALIZĂRII

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, în şedinţă comună, în care Guvernul îşi angajează răspunderea asupra proiectului legii descentralizării. La şedinţă participă 451 parlamnetari şi sunt absenţi 159, fiind prezenţi primul-ministru Victor Ponta şi membri ai Guvernului.
Iulia Vântur și Salman Khan. Sursă foto: Adevărul.ro

Iulia Vântur, ”ascunsă” în hotelul în care stă Salman Khan?

Actorul indian Salman Khan, despre care se spune că a avut o relaţie cu prezentatoarea de la PRO TV, Iulia Vântur, se află zilele acestea la Sibiu, unde filmează mai multe scene pentru filmul "Jai Ho", regizat de către fratele său, Sohail. În perioada șederii la Sibiu starul bollywoodian a vorbit și despre relația sa cu vedeta română.

Duel româno-otoman în optimile Cupei EHF

Universitatea Jolidon Cluj va întâlni formația Cankaya Belediyesi Anka Spor (Turcia), din Ankara, în optimile de finală ale Cupei EHF, potrivit tragerii la sorți efectuate marți la Viena.
Corneliu Vadim Tudor. Sursă foto: Cotidianul.ro

Vadim a pierdut procesul cu Funar. PRM are un nou președinte!

Corneliu Vadim Tudor a pierdut procesul cu Gheorghe Funar. Astfel, Funar devine preşedinte al Partidului România Mare. Judecătorii au respins cererea lui Vadim Tudor prin care cerea anularea înlocuirii sale din funcţie.

FOTO: Barurile din Cluj, luate la puricat de poliţişti şi jandarmi în căutarea chiulangiilor

Razie a poliției clujene în baruri
Desfăşurare de forţe marţi dimineaţa în centrul Clujului pentru depistarea minorilor care absentează de la ore. Zeci de poliţişti şi jandarmi, dar şi inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, au colindat barurile din centrul oraşului într-o acţiune care a avut ca şi scop prevenirea şi combaterea absenteismului în şcoli.

Proiectul privind Roșia Montană, respins de senatori și trimis Parchetului General

Proiecetul privind Roșia Montană, respins de senatori și trimis Parchetului General
Senatorii au respins marți, cu 119 voturi pentru, 3 împotrivă și 6 abțineri, proiectul de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană și stimularea și facilitarea dezvoltării activităților miniere în România, iar raportul Comisiei speciale a fost deja trimis Parchetului General.

Plenul Senatului dezbate Legea privind Roşia Montană

Plenul Senatului dezbate Legea privind Roşia Montană
Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov (PSD), a propus, marţi, plenului Senatului, respingerea proiectului de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană, propus de Guvern.

Doi frați au refăcut fotografiile din copilărie, după 20 de ani

 Doi frați recreat fotografiile din copilărie, după 20 de ani
Cei doi frați, acum de 26 de ani și de respectiv 29, au recreat pozele preferate ale mamei lor, fotografiindu-se în același loc ca și cel din fotografia inițială, purtând haine asemănătoare și pozând în aceleași poziții. Rezultatul îl puteți vedea în galeria foto.

România, în fața calificării la Cupa Mondială, după o pauză de 16 ani

România, în fața calificării la Cupa Mondială, după o pauză de 16 ani
Naționala de fotbal a României are șansa de a se califica marți după o pauză de 16 ani la Cupa Mondială, însă pentru acest lucru trebuie să învingă formația Greciei în manșa a doua a barajului cu 2-0 sau un scor mai mare, pe Arena Națională din București (ora 21,00), după ce a pierdut cu 1-3 primul meci, vineri, la Pireu.