monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Un milion de bulgari vor primi pensii din alte țări

Un milion de bulgari vor primi pensii din alte țări
Un milion de bulgari care în prezent lucrează în străinătate vor primi pensii din țările în care și-au plătit contribuțiile de asigurări sociale. Astfel, ei nu vor fi o povară pentru sistemul de pensii în Bulgaria, a declarat Iordan Hristoskov, fost șef al Institutului Național de Asigurări, într-un interviu pentru BTA.
Cel puțin 12 persoane au murit într-un naufragiu în Grecia

Cel puțin 12 persoane au murit într-un naufragiu în Grecia

Cel puțin 12 imigranți care ar fi de origine siriană, printre care patru copii, și-au pierdut viața, vineri, după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat în apropiere de insula Lefkada din vestul Greciei, transmite AFP.

Sumă record la vânzarea drepturilor de publicare a unui roman de debut

Drepturile de publicare a romanului de debut al jurnalistului american Garth Risk Hallberg au fost achiziţionate la o licitaţie organizată recent în Statele Unite cu suma record de 2 milioane de dolari, în pofida faptului că volumul nu a fost deocamdată finalizat.

Un francez i-a mâncat inima și limba unui bătrân

Un francez i-a mâncat inima și limba unui bătrân
Un tânăr fără adăpost care susţine că aude voci a ucis un bărbat în vârstă de 90 de ani cu ajutorul unei bare de metal, în cursul nopţii de joi spre vineri, într-un sat din sud-vestul Franţei, după care i-a mâncat limba şi inima, potrivit unor surse judiciare şi apropiate anchetei.

AMA a adoptat noul Cod mondial antidoping 2015

AMA a adoptat noul Cod mondial antidoping 2015
Agenția Mondială Antidoping (AMA) a aprobat vineri Codul mondial 2015, a cărui principală noutate o reprezintă înăsprirea sancțiunilor în cazul încălcării intenționate a regulamentului.

Primăria Turda, locul II la Târgul de Investiții de la București

Primăria Turda, locul II la Târgul de investiții de la București
Peste 50 de primării și instituții publice din România au prezentat proiecte de investiții locale, în fața invitaților speciali, din partea ambasadelor Belgiei, Canadei, Egiptului, Ciprului, Sloveniei, Ungariei, Spaniei și altele, în cadrul Târgului Internațional de Investiții „Împreună reconstruim România”, organizat la București.

Spectacol al Teatrul Maghiar din Cluj, apreciat la Seul

Moartea lui Danton
Duminică, 3 noiembrie 2013, la Teatrul Towol din Seoul Arts Center, a avut loc premiera spectacolului Moartea lui Danton de Georg Büchner. La premieră au participat în jur de 1 000 de spectatori, iar cele 17 reprezentaţii programate până pe 21 noiembrie 2013 sunt deja Sold Out.
Rectorul Universității Babeș-Bolyai, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop

Rectorul UBB, nominalizat pentru “IACE Hall of Fame”

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop a fost nominalizat pentru a deveni membru al prestigioasei organizații “The International Adult and Continuing Education Hall of Fame”.

Unde se găsesc gaze de şist în România?

România are un potențial ridicat pentru descoperirile de gaze de șist în Carpații Orientali, în Platforma Moldovenească, în Depresiunea Bârladului și în Câmpia Română, cu extinderea sa din Dobrogea de Sud.

Elevii clujeni olimpici vor fi premiați luni

Elevii clujeni olimpici vor fi premiați luni
Festivitatea de premiere a olimpicilor naționali și internaționali, respectiv a profesorilor care i-au pregătit, va avea loc luni, de la ora 16, în sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic al UBB.

Află PROGNOZA METEO pentru această iarnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna februarie 2014.
Tudor Ştefănie, reales preşedinte al PDL Turda.

Tudor Ştefănie a fost reales preşedinte al PDL Turda

Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a fost reales ca preşedinte al PDL Turda, în condiţiile în care el a fost singurul candidat pentru această funcţie deşi la începutul anului afirma că nu va mai candida.
Fostul preşedinte a LPF Dumitru Dragomir

Cine l-a trădat pe Dragomir?

Dumitru Dragomir a dezvăluit, joi seară, numele prietenilor conducători de cluburi care i-au promis că-l votează la alegerile pentru şefia LPF, dar care l-au ales pe contracandidatul său, Gino Iorgulescu, aceştia fiind reprezentanţii FC Vaslui, FC Braşov, FC Dinamo şi Pandurii Târgu Jiu.