monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Creșterea salariilor din sectorul public, condiționată

Creșterea salariilor din sectorul public, condiționată
Cheltuielile cu salariile din sectorul public ar urma să crească cu 1 miliard lei începând de anul viitor, dar jumătate din această sumă va fi distribuită în al doilea semestru şi depinde de evoluţia veniturilor la buget în raport cu aşteptările, potrivit angajamentelor asumate de Guvern faţă de FMI.
Secretarul executiv al PSD, Dorin Lazăr Maior

Secretar executiv al PSD, dat în urmărire generală

Secretarul executiv al PSD, Dorin Lazăr Maior, a fost dat în urmărire generală, după ce a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru şantaj, de către Curtea de Apel Târgu Mureş, pe 11 noiembrie.
Mona Lisa a fost rasă pe cap în scopuri umanitare

Mona Lisa, cheală în scopuri umanitare

Liga italiană împotriva cancerului (ANT) a ras-o pe cap pe Mona Lisa, din portretul cu acelaşi nume de Leonardo da Vinci, într-o campanie contra marginalizării bolnavilor, purtând sloganul "O tumoare schimbă viaţa. Nu şi valoarea ei".
Alzheimer-ul ar putea fi diagnosticat prin control oftalmologic

Alzheimer-ul ar putea fi diagnosticat prin control oftalmologic

Un control oftalmologic ar putea fi soluţia pentru diagnosticarea maladiei Alzheimer, potrivit oamenilor de ştiinţă americani, care au realizat un studiu pe şoareci prin care au analizat schimbărille care au loc la nivelul unor celule de pe retină.

Forum de afaceri Româno-Maghiar, mâine la Cluj-Napoca

Forum de afaceri Româno-Maghiar, mâine la Cluj-Napoca
Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Consulatul General al Ungariei la Cluj, cu sprijinul CJ Cluj, al Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, al Camerei de Comerţ si Industrie Româno-Maghiare Karpatia şi FSEGA organizează a doua ediţie a Forumului de afaceri Româno-Maghiar.

Grecia – România, meciul unei națiuni!

“Tricolorii” sunt încrezători că pot obține un rezultat pozitiv la Atena, care să le sporească șansele de calificare la Cupa Mondială din 2014.
Senatorul democrat liberal Alin Tişe

Alin Tișe: PDL va respecta întotdeauna deciziile CCR, indiferent dacă sunt convenabile sau nu

PDL nu comentează și nu va comenta niciodată o decizie a Curții Constituționale, spre deosebire de USL, care s-a poziționat în funcție de interesul politic în această privință, a declarat senatorul Alin Tișe, vicepreședinte democrat-liberal, ca reacție la decizia Curții Constituționale privind scăderea pragului de participare la referendum.
Florian Walter a readus zâmbetul pe buzele jucătorilor, dar nu și pe cele ale suporterilor

Florian Walter, omul cu speranța la “U”

Reîntoarcerea lui Florian Walter la Universitatea Cluj a readus optimismul în tabăra „studenților”. “Putem realiza mul mai multe cu dânsul lângă noi”, a transmis Adrian Borza.

Baza de agrement din Gheorgheni va costa 4,8 milioane euro

Foto arhiva
Pe locul fostului Cartodrom din cartierul Gheorgheni va fi construită o bază sportivă cu spații de agrement, piste pentru alergare și biciclete, dar și spații verzi. Suprafața totală a bazei este de peste 93.000 mp.

Guvernul şi FMI vor ca CFR Marfă să fie restructurată "agresiv"

Guvernul şi FMI vor ca CFR Marfă să fie restructurată
Guvernul şi FMI au decis ca CFR Marfă să fie restructurată "agresiv", prin reducerea costurilor de personal, vânzarea vagoanelor învechite ca fier vechi şi oprirea de livrări către clienţii care au acumulat datorii faţă de companie.

RABLA 2013: Clujul, pe locul 3 la numărul de tichete alocate

RABLA 2013: Clujul pe locul 3 la numărul de tichete alocate
Cele mai multe dintre cele 3.000 de tichete valorice, puse de joi la dispoziţia persoanelor fizice care vor să beneficieze de Programul Rabla, au fost repartizate colectorilor din Bucureşti (386) şi judeţele Timiş (128), Cluj (121) şi Prahova (112), potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Capăt de linie pentru Mitică! Iorgulescu, noul șef al LPF!

Gino Iorgulescu a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Fostul conducător al celor de la FC Naţional l-a învins la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

GREVĂ GENERALĂ în sistemul sanitar din 28 noiembrie

Angajaţii din sistemul sanitar vor intra din 28 noiembrie în grevă generală pe termen nelimita
Angajaţii din sistemul sanitar vor intra din 28 noiembrie în grevă generală pe termen nelimitat, a anunţat, joi, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, precizând că aceştia vor cere şi demisia ministrului Sănătăţii, pentru că nu s-a rezolvat niciuna dintre solicitările transmise.

SIF Banat-Crişana a preluat controlul Transilvania Construcţii

SIF Banat-Crişana (SIF 1) deţine acum 50,82% din acţiunile Transilvania Construcţii (COTR), după ce a cumpărat de la ceilalţi acţionari, printr-o ofertă publică de preluare încă 1,19% din pachetul de acţiuni, potrivit unei notificări trimise astăzi Bursei de Valori Bucureşti.
André Liebich va primi titlul de DHC al UBB

André Liebich va primi titlul de DHC al UBB

Universitatea Babeș-Bolyai îi va decerna vineri, 15 noiembrie 2013, cu începere de la ora 11.00, în Aula Magna, din clădirea centrală (str. M. Kogălniceanu, nr. 1, et 2 titlul de Doctor Honoris Causa d-lui prof. dr. André Liebich de la Graduate Institute of International and Development Studies, Geneva.

Ce promisiuni au mai primit clujenii de la politicieni?

PSD Cluj prezintă marile proiecte de infrastructură din Transilvania, în 2014
Social-democraţii clujeni dau asigurări că marile proiecte de infrastructură a Transilvaniei vor fi o prioritate pentru Guvernul Ponta, în 2014, după ce opoziţia a acuzat în repetate rânduri că această zonă este tratată de cei de la putere ca o „Cenuşăreasă a României“.

Ambasadorul Norvegiei în România, în vizită la UBB Cluj

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Excelenţa Sa doamna Tove Bruvik Westberg, va participa la deschidera evenimenimenului “Munch 2013”, organizat de Departamentul de Limbi și Literaturi Scandinave al Facultății de Litere, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

Chevron a suspendat campania de informare a locuitorilor din Pungeşti

Compania Chevron
Compania Chevron a suspendat campania de informare din casă în casă a locuitorilor din Pungeşti, cu privire la explorarea gazelor de şist, declanşată în urmă cu câteva zile, din cauza unor localnici care au desfăşurat acţiuni de intimidare a reprezentanţilor companiei petroliere.

Tina Turner renunţă la cetăţenia americană

Cântareaţa americană Tina Turner
Celebra cântăreaţa Tina Turner a decis să depună actele pentru renunţatea la cetăţenia americană, după ce a declarat în mai multe rânduri că nu mai are legătură cu Statele Unite ale Americii.

(P) Total Technologies, partener Intermec şi Vocollect by Honeywell, se lansează pe piaţa din Transilvania

Începând cu luna noiembrie a acestui an, Total Technologies, companie informatică cu o experientă de peste 20 de ani, specializată în integrarea echipamentelor pentru tehnologia codurilor de bare şi RFID, îşi concentrează echipa de specialişti în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca, oferind clienţilor din această zonă soluţii complete de colectare şi prelucrarea automată a datelor prin aplicaţii integrate.