monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Duster, pe locul 4 în topul celor mai bine vândute modele din Rusia

Duster, pe locul 4 în topul celor mai bine vândute modele din Rusia
Duster este pe locul al patrulea în topul celor mai bine vândute 25 de modele pe piaţa din Rusia, clasament în care Logan şi Sandero ocupă poziţiile 13 şi 14, potrivit datelor publicate miercuri de Asociaţia Companiilor Europene din această ţară.

Accizele la carburanți vor crește cu 20%, de la 1 ianuarie

Accizele la carburanți vor crește cu 20%, de la 1 ianuarie
Accizele la benzină se vor majora cu 19,6%, iar cele pentru motorină vor fi mai mari cu 20,9% de la 1 ianuarie 2014, potrivit Raportului privind situația macroeconomică pe anul 2014 și perspectiva acesteia pe anii 2015 - 2017, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.
Prințul Charles iese astăzi la pensie. Ce va face cu banii?

Prințul Charles iese la pensie. Ce va face cu banii?

Prințul Charles al Marii Britanii pregătește actele pentru a ieși la pensie, mâine când va împlini 65 de ani, deși încă nu și-a început slujba pe care a fost născut s-o facă, scrie Associated Press.

COMUNICAT DE PRESĂ SALINA TURDA DURGĂU

Avand in vedere situatia creata de demersul primarului municipiului Turda, dl.Tudor Stefanie, de a revoca toti membrii Consiliului de Administratie precum si disfunctionalitatile create societatii prin aceasta stare de fapt, avem obligatia de a lamuri pe deplin adevaratele cauze care au stat la baza acestui demers, si anume:

Depresia accelerează îmbătrânirea

Depresia accelerează îmbătrânirea
Depresia ne poate îmbătrâni fizic, prin accelerarea procesului de îmbătrânire celulară. Testele de laborator au arătat că celulele par biologic mai vârstnice la persoanele care suferă sau au suferit în trecut de forme severe de depresie, relevă un studiu citat miercuri de BBC.

GALERIE FOTO: Când arta împăierii dă greş

GALERIE FOTO: Când arta împăierii dă greş
Împăierea animalelor este o artă complexă care necesită cunoşţinţe de anatomie, disecție, sculptură, pictură și prelucrarea pieilor, însă când amatorii îşi încearcă talentul, rezultatele sunt pe măsură.
Euro revine, după o lună, la 4,46 lei

Euro revine, după o lună, la 4,46 lei

Tendinţa de depreciere a leului s-a menţinut şi astăzi, cursul euro revenind, după aproape o lună, peste pragul de 4,46 lei.

Salina Turda, Tezaurul din Transilvania

Salina Turda, Tezaurul din Transilvania
Conducerea Salinei Turda a publicat o broșură de prezentare a celui mai important obiectiv turistic al zonei, intitulată Tezaurul din Transilvania.

Twitter lansează o nouă setare

Twitter lansează o nouă setare
Platforma de microblogging Twitter a anunţat, marţi, lansarea unei noi setări care le va oferi utilizatorilor posibilitatea să ordoneze mesajele în liste personalizate în funcţie de anumite subiecte de interes.
Mario Felgueiras este foarte aproape de un transfer la Steaua / Sursă foto: dejeka.wz.cz

„Super Mario”, dorit la Palat

Mario Felgueiras ar putea ajunge în iarnă la campioana României, în locul lui Ciprian Tătărușanu, aflat la final de contract și curtat de cluburi importante din Europa.

Scapă de deşeurile electrice printr-un telefon!

Rosal te scapă de deşeurile electrice printr-un telefon!
În perioada 11-16 noiembrie 2013 va avea loc o acțiune de colectare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă/instituție din Municipiul Cluj Napoca. Acest serviciu este pus la dispoziţia cetăţenilor de Asociaţia RoRec împreună cu Primăria Cluj-Napoca si operatotorii de salubritate Rosal si Brantner Veres.

Proiectul Tetapolis a ajuns deja la discuţii despre finanţare

O delegaţie formată din câţiva reprezentanţi Tetarom şi un reprezentant al Asociației Internaționale a Parcurilor Științifice (IASP) se întâlneşte astăzi, la Bucureşti, cu Ministrul delegat pentru învăţământul superior şi cercetare, Mihnea Costoiu pentru a discuta posibilităţile de finanţare pentru proiectul Tetapolis, primul parc științific și tehnologic din Transilvania.

Eurostat: România, pe locul II în UE la creșterea producției industriale, în septembrie

România, pe locul II în UE la creșterea producției industriale
Producția industrială a scăzut cu 0,5% în zona euro (EA17) și cu 0,2% în Uniunea Europeană (UE 28), în luna septembrie 2013, comparativ cu luna precedentă, însă cele mai mari creșteri din rândul statelor membre UE au fost înregistrate în Irlanda și România, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Novak a fost dat afară de la conducerea FRC / Sursă foto: sportrevolution.ro

Eduard Novak, demis de la șefia FRC

Eduard-Carol Novak a fost demis, marți, din funcţia de președinte al Federației Române de Ciclism de către Consiliul de Administraţie al forului.

Romgaz investeşte peste cinci milioane de lei în punctul de lucru de la Ţaga

Romgaz a investit recent mai bine de două milioane de lei în punctul de lucru de la Ţaga, pentru realizarea unei noi sonde şi execuţia instalaţiilor de suprafaţă în cazul a încă două sonde, iar pentru viitorul apropiat are programate investiţii de încă trei milioane de lei, potrivit datelor furnizate de biroul de presă al companiei.

Pe cine ar alege Boc între Antonescu şi Ponta?

Fostul premier Emil Boc
Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, că dacă PDL-ul nu reuşeşte unificarea dreptei se va ajunge la situaţia ca în turul doi al alegerilor prezidenţiale să fie Crin Antonescu şi Victor Ponta.

Subvenţii de peste 2 miliarde de lei pentru producătorii agricoli, în 2014

Subvenţii de peste 2 miliarde de lei pentru producătorii agricoli, în 2014
Producătorii agricoli vor beneficia, în 2014, de subvenţii de la bugetul de stat de aproape 2,12 miliarde de lei, banii fiind orientaţi către sprijinirea sectorului zootehnic, dar şi pentru plăţile complementare din sectorul vegetal, potrivit raportului privind situaţia macroeconomică în perioada 2014-2017, publicat pe site-ul Ministerul Finanţelor Publice (MFP).
Andy Szekely

Workshop de persuasiune, organizat de Bootcamp University la Cluj-Napoca

Bootcamp University, primul program complet de dezvoltare personală şi profesională din România, organizează miercuri, 13 noiembrie 2013, la Cluj-Napoca workshop-ul “Comunică, Influenţează, Convinge!”, cu prilejul lansării cărţii cu acelaşi nume, semnate de Andy Szekely.

Liderii europeni cer acţiuni rapide pentru a combate şomajul în rândul tinerilor

Liderii europeni, reuniţi marţi la Paris pentru o conferinţă privind locurile de muncă pentru tineri, au subliniat la unison necesitatea de a "se mişca rapid" pentru reducerea şomajului în rândul celor aproape şase milioane de tineri cu vârste sub 25 de ani care nu au un loc de muncă în Europa.
Ionuţ Budişteanu

Un român, inclus în topul TIME al celor mai influenţi tineri din lume în 2013

Ionuţ Budişteanu, tânărul în vârstă de 19 ani care a câştigat în acest an marele premiu de 75.000 de dolari la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA, a fost inclus în topul celor mai influenţi 16 tineri ai anului, clasament realizat de publicaţia americană Time.