monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

RMGC respinge acuzaţiile Institutului Geologic al Romaniei

RMGC respinge acuzaţiile Institutului Geologic al Romaniei
Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) respinge acuzaţiile aduse de directorulul general al Institutului Geologic al României (IGR), Ştefan Marincea, potrivit căruia compania minieră canadiană ar fi falsificat hărţile bazinului Văii Corna.

Codul insolvenţei a ajuns la CCR

Codul insolvenţei a ajuns la curtea Constituţională a României
La nicio zi după ce preşedintele Traian Băsescu îi reproşa că stă prea mult să se gândească, Avocatul Poporului a atacat controversatul Cod al insolvenţei la Curtea Constituţională.

Unde a fost lansată prima bere cu praf lunar?

Celest Jewel, berea cu praf lunar
Un nou sortiment de bere, denumit Celest Jewel, include în reţeta sa de preparare o anumită cantitate de praf lunar şi a fost lansat pe piaţă de o companie americană cu scopul de a celebra echinocţiul de toamnă din acest an.

Adoptarea noului Cod rutier, AMÂNATĂ, din nou, de Guvern

Adoptarea noului Cod rutier, AMÂNATĂ din nou de Guvern
Guvernul a amânat din nou adoptarea noului Cod rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic în care să fie vărsate toate sumele încasate din amenzile percepute pentru contravneţii şi infracţiuni, au declarat surse oficiale.

Clujul a participat la Târgul Expo Real din Munchen

Clujul a participat la Târgul Expo Real din Munchen
O delegaţie formată din membrii Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Tetarom, Clusterul „Cluj IT” şi Primăria Cluj-Napoca au participat, în perioada 7-9 octombrie 2013, la Munchen, în Germania, la cel mai mare târg european pentru proiecte investiţionale la nivel internaţional - „Expo Real”.

Cluj: Prima platformă gratuită pentru promovarea artei populare

Fundaţia World Vision România a lansat, miercuri, la Muzeul Etnografic din Cluj, „Târgul de la sat”, prima platformă online gratuită destinată promovării meşterilor populari – www.targuldelasat.ro, realizată în cadrul proiectelor „Atelierul de meşteşuguri”. Concomitent, s-a dat startul unei serii de zece expoziţii de obiecte meşteşugăreşti care vor fi organizate în lunile de iarnă în Transilvania de Nord.

Şeful Poliţiei din Dej, urmărit penal de DNA Cluj: s-a implicat în afaceri prin folosirea abuzivă a funcţiei

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au început urmărirea penală faţă de Aurel Mureşan, ofițer de poliție judiciară şi șef al Poliţiei municipiului Dej, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Proiectul care va schimba destinul Clujului

Cum ar putea arăta Clujul peste 20 de ani: va avea parcuri ştiinţifico-tehnologice uriaşe gândite ca oraşe în oraş, va fi un pol important al IT-ului mondial şi va avea 20.000 de locuri de muncă noi.

Alina Mungiu-Pippidi, acuzată că induce opinia publică în eroare cu privire la situaţia de la Roşia Montană

Alina Mungiu Pippidi, preşedinta Societăţii Academice Române
Reprezentanţii Sindicatului Viitorul Mineritului îi spun într-o scrisoare deschisă Alinei Mungiu Pippidi, preşedinta Societăţii Academice Române, că sunt dezamăgiți de modul în care aceasta a preluat, fără verificările necesare, datele prezentate în „așa-numitul studiu” al Fundației „Pro Munții Apuseni” din Câmpeni”, menționat pe site-ul oficial al Alianței pentru o Românie Curată.
Teatrul Municipal Turda, distins cu trofeul festivalului la Brăila

Teatrul Municipal Turda, distins cu trofeul festivalului la Brăila

În perioada 2-6 octombrie 2013, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila a organizat cea de a –VIII- a ediţie a Festivalului „Zile şi nopţi de Teatru la Brăila”, ediţie a cărei temă - „Mari autori. Mari regizori”- şi-a propus să aducă în prim plan Excelenţa în teatru.

Prefectura Cluj, de acord cu noul nume al aeroportului

Comisia Judeţeană pentru Atribuirea de Denumiri, organism care funcţionează pe lângă Prefectura Cluj, a avizat propunerea Consiliului Judeţean Cluj privind noul nume al aeroportului clujean.

Tecău și Mirnîi, eliminați de la Shanghai

Horia Tecau si Max Mirnii
Perechea formată din Horia Tecău şi belarusul Max Mirnîi a fost învinsă în manşa inaugurală a probei de dublu din cadrul turneului Shanghai Rolex Masters, dotat cu premii totale de 3.849.445 dolari.

Adrian Papahagi: „Ponta, Washington nu e Miami Beach!“

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Adrian Papahagi
Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Adrian Papahagi, consideră că fiecare acțiune internațională a premierului Victor Ponta compromite România şi îi cere acestuia să nu confunde Departamentul de Stat „cu mall-urile frecventate în Florida, sau Washingtonul cu Miami Beach“.
Gabriel Tamas

Tamaş a semnat cu CFR!

Fundaşul Gabriel Tamaş, ultima dată la formaţia engleză West Bromwich Albion, va evolua la CFR Cluj.

VIDEO: Frumoasa Adormită Raluca din Reșita

O tânără din Reșita trage o sperietură colosală când pompieri îi intră în casă prin balcon și îi sparg geamul cu toporul, crezând că e moartă.

FOTO: Orologiu sună noaptea jumătate. La cămin, la poartă oare cine bate?

O maşină neagră aparţinând Prefecturii Cluj a blocat marţi seara accesul la căminele din Haşdeu. După o aşteptare de zeci de minute, timp în care autoturismele nu puteau nici intra, dar nici ieşi din zona căminului B13, angajatul Prefecturii a apărut însoţit de o domnişoară şi a spumegat de furie pentru că i-au fost ridicate ştergătoarele.

Thomsons Benefits vrea să-şi dubleze numărul de angajaţi de la Cluj

Unul dintre cei mai importanți furnizori de software pentru pachete de beneficii pentru angajați, care are printre clienţi companii de top din întreaga lume ca Google, Microsof sau Deutsche Bank, a anunţat că va face recrutări intense în următorii doi ani pentru centrul de la Cluj.