monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
Un clujean ar putea ajunge în fruntea SRI

Un clujean ar putea ajunge în fruntea SRI

Versiunea electronică a ziarului Național informează că Ioan Rus este cel care îl va înlocui pe George Maior la conducerea celui mai puternic serviciu secret din România.

Morcovii îi ajută pe bărbaţi să fie mai fertili

Morcovii fac parte din grupul de fructe şi legume care ajută la îmbunătăţirea calităţii spermei, bărbaţii care consumă aceste vegetale fiind mai fertili, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii americani.
Candidaţii PDL la preşedenţie îşi prezintă proiectele la Cluj

Prezidenţiabilii PDL îşi prezintă proiectele la Cluj

Democrat-liberalii Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă se află, în această seară, la Cluj-Napoca pentu a-şi prezenta proiectele de ţară cu care s-au înscris în cursa internă a partidului pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. Ambii consideră că pentru câştigarea alegerilor este necesară unificarea dreptei.
Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca

Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca serbează 80 de ani de la sfinţire

În luna noiembrie a acestui an se împlinesc 80 de ani de la sfinţirea Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca. Pentru a marca acest eveniment Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, va organiza între 2-3 noiembrie o serie de manifestări religioase şi culturale.

Amenzi în valoare de 20.000 de lei, aplicate într-o singură zi de poliţiştii clujeni

Amenzi în valoare de 20.000 de lei, aplicate într-o singură zi de poliţiştii clujeni
În 31 octombrie 2013, între orele 8.00-11:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu poliţişti locali din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca, au desfăşurat o acţiune în pieţele din municipiul Cluj-Napoca pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit şi a evaziunii fiscale.

FOTO: Scări de beton către Dumnezeu în locul pădurii. Se întâmplă în județul Cluj

Au tăiat zeci de copaci să toarne beton pentru a ajunge la cimitir. Se întâmplă la Mănăstirea Tăuți din județul Cluj, unde zeci de arbori au fost puși la pământ pentru a face loc impresionantelor scări. Maica Stareță de la Mănăstirea Tăuți a declarat că pădurea aparține mănăstirii și că a avut autorizație de la Ocolul Silvic Cluj pentru fiecare copac tăiat.

BT a obţinut profit în scădere în primele 9 luni ale anului

BT a obţinut profit în scădere în primele 9 luni ale anului
Banca Transilvania a înregistrat pe primele nouă luni ale anului un profit net de 240,23 de milioane lei, mai mic cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoric, diferenţa negativă e de aproximativ 25 de mil. de lei.

FOTO: Defrișări la limita legii în Florești. Două hectare de pădure au fost rase de pe fața pământului

Mai mulţi locuitori din Florești și Tăuți din județul Cluj reclamă faptul că, în ultimele două zile, mai mulţi copaci din pădurea de la marginea celor două localități sunt tăiaţi ilegal. Aceştia spun că în doar câteva ore mai multe persoane au venit cu drujbele reușind să doboare peste două hectare de pădure. În replică, reprezentanţii Ocolului Silvic Cluj, spun că aceste tăieri de copaci sunt autorizate.

UBB va găzdui una dintre cele mai importante conferinţe europene

UBB va găzdui una dintre cele mai importante conferinţe europene
Universitatea Babeş-Bolyai va organiza, în anul 2015, ce-a de-a XIII-a ediţie a conferinţei internaţionale „European Culture”, decizia fiind luată ca urmare a prezenţei delegației UBB la Barcelona, cu prilejul celei de-a XII-a ediţii a acestei manifestări, desfăşurată în perioada 24-26 octombrie.
Senatorul Alin Tişe

Tişe: „USL atinge culmea repolitizării prin proiectul descentralizării“

Senatorul democrat liberal Alin Tişe consideră că USL atinge culmea repolitizării prin proiectul descentralizării pe care îl propune. PDL cere un pact naţional şi dialog pe tema descentralizării, între partide, societatea civilă şi mediul academic pentru a nu se specula politic această temă.

Prinţul Charles: Poate oamenii nu văd asta, dar România este o ţară minunată

Prinţul Charles: Poate oamenii nu văd asta, dar România este o ţară minunată
Prinţul Charles afirmă în partea a treia a documentarului "Wild Carpathia" - care a fost lansată miercuri seară la Bucureşti şi care va fi difuzată pe Travel Channel pe 8 noiembrie, de la ora 21.00 - că România este o ţară minunată, cu oameni remarcabili, iar păşunile din această ţară sunt unice.
Simona Halep a învins-o pe Alize Cornet şi şi-a asigurat calificarea în semifinale la Sofia

Simona Halep şi-a asigurat calificarea în semifinale la Sofia

Jucătoarea Simona Halep, locul 14 WTA şi cap de serie numărul unu, a învins-o, miercuri, scor 6-4, 6-4, pe franţuzoaica Alize Cornet, 27 WTA, într-un meci din cadrul turneului de la Sofia, dotat cu premii în valoare totală de 750.000 de dolari.

GOOGLE marchează Halloween-ul printr-un DOODLE interactiv

GOOGLE marchează Halloween-ul printr-un DOODLE interactiv
Google marchează, în acest an, ziua de Halloween, sărbătorită pe 31 octombrie, printr-un doodle interactiv special în care o vrăjitoare combină diverse ingrediente - oase, mere, otrăvuri sau capete de mort - pentru a crea poţiuni.