monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

A fost descoperit "ceasul biologic" înscris în ADN

A fost descoperit
"Ceasul biologic" intern, înscris în ADN, care măsoară vârsta biologică a ţesuturilor din corpul uman, a fost descoperit de un profesor de genetică american, de la Universitatea California din Los Angeles.

EducaTIFF- programul de educație media și cinematografică, revine la Cluj-Napoca

În perioada 25 octombrie-17 noiembrie, la Casa TIFF și Cinema Victoria din Cluj-Napoca, cei mai tineri cinefili dar și însoțitorii lor, vor avea parte de un program de proiecții special alese pe categorii de vârstă (cls. II - VIII) și ateliere de film pentru elevi și familii, pe parcursul cărora participanții vor primi noțiunile necesare privind realizarea unui scurt filmuleț de animație.

FOTO: Mai mulţi angajaţi ai UBB au primit dreptul de a conduce doctorate: „Majoritatea încearcă să înece excelenţa”

Un număr de 17 angajaţi ai Universităţii Babeş-Bolyai au primit, luni, dreptul de a conduce doctorate, printr-un eveniment care a avut loc în Aula Magna. La ceremonia de decernare a diplomelor de doctor au participat zeci de cadre didactice, studenţi, profesori şi doctoranzi. Printre cei care au primit astăzi dreptul de a conduce doctorate se numărul prorectorul Radu Catană şi Florin Streteanu, decanul Facultăţii de Drept şi unul dintre candidaţii României pentru postul de judecător la CEDO.

De ce au nevoie bărbații pentru a fi fericiți?

De ce au nevoie bărbații pentru a fi fericiți?
Bărbaţii au nevoie să se întâlnească cu prietenii lor de două ori pe săptămână pentru a fi fericiţi, afirmă un renumit profesor de psihologie de la Universitatea Oxford.

VACCINUL UNIVERSAL, la un pas de realizare

Oamenii de ştiinţă au dorit dintotdeauna să găsească un vaccin care să ne protejeze de toate tipurile de gripă, iar acum se pare că sunt la un pas de realizarea acestuia.

Efectul de lobby: Un eurodeputat trece de la aur la cianuri

Efectul de lobby: Un eurodeputat trece de la aur la cianuri
Una dintre situaţiile pe care Parlamentul European încearcă acum să le stopeze, ca urmare a cazului Severin, este cea a unui alt parlamentar român, Adina Vălean (43 de ani). Un europarlamentar care şi-a schimbat brusc opinia despre proiectul Roşia Montană.
Europarlamentarul Cristian Preda

PMP şi FC bat palma. Cristian Preda deschide lista pentru europarlamentare

Mişcarea Populară şi Forţa Civică discută săptămâna aceasta despre proiectul fuziunii. Popularii aşteaptă decizia definitivă a tribunalului privind înfiinţarea lor ca partid, pentru că aceştia ar vrea ca Forţa Civică să facă pasul spre ei, şi nu invers. Astfel, discuţiile privind realizarea fuziunii vor începe în funcţie de decizia Justiţiei în această problemă.
Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu

Uioreanu cere linii de transport în comun spre Tetarom I

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a solicitat conducerii Regiei Autonome de Transport Urban Călători (RATUC) să introducă, în regim de urgență, cel puțin două noi linii de transport în comun spre Parcul Industrial Tetarom I.

PREMIERĂ la Cluj: expoziţie de fluturi vii la Muzeul de Zoologie

Expozitie de fluturi vii
Muzeul de Zoologie al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) Cluj în colaborare cu Greenworks C.M. organizează în perioada 18 octombrie – 30 noiembrie 2013, în premieră la Cluj, Fluturarium - o expoziţie în care vizitatorii vor putea admira fluturi tropicali vii.
 Petre Pop

Baronul PSD Câmpia Turzii, Petre Pop, şi-a asfaltat strada!

După ce şi-a angajat neamurile pe la societăţile subordonate administraţiei locale sau în administraţia locală, după ce a înfiinţat un post în Primărie unde primeşte peste 5.000 de lei pe lună, după ce şi-a rezolvat cu datoriile la bugetul local, după ce i-a făcut loc consoartei sale să intre în Consiliul Local şi după ce dirijează banii publici spre organele de media obediente, Petre Pop îşi satisface o nouă "aroganţă": şi-a asfaltat strada!
Mihai Răzvan Ungureanu

Dreapta merge împreună, dar separat!

Preşedintele Forţei Civice (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că va propune conducerii partidului „eventualitatea fuziunii“ între FC şi Mişcarea Populară, precizând totodată că intenţionează să aibă discuţii „de prospecţie“ pentru o colaborare cu UDMR.

Descentralizarea va fi adoptată prin asumare

Descentralizarea locală se va face până în noiembrie, prin asumarea răspunderii Guvernului, dacă va exista susţinerea majorităţii. Anunţul a fost făcut vineri de premierul Victor Ponta.
Moody's

Moody's: Ratingul României, limitat de creşterea redusă a PIB

Ratingul de credit al României este limitat de perspectivele slabe de creştere economică şi de vulnerabilitatea la şocuri financiare externe, iar îmbunătăţirea calificativului depinde totodată de continuarea consolidării fiscală şi îmbunătăţirea calităţii activelor bancare, potrivit Moody's.
Marta Dassu

Oficial italian în România: Dorim ca UE să fie spaţiu unitar

Italia doreşte ca UE să fie un spaţiu unitar, fără fracturi între statele din Zona Euro şi cele care nu aparţin încă acestui spaţiu, a declarat, vineri, vice-ministrul pentru Afaceri Externe, Marta Dassu, aflată în vizită la Bucureşti în perspectiva viitoarei Preşedinţii italiene a UE.