monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Avertizări ÎN TIMP REAL privind producerea unui CUTREMUR, printr-o aplicaţie

Ministrul delegat Mihnea Costoiu a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că populaţia va fi avertizată în timp real, simultan cu autorităţile, cu privire la producerea unui cutremur, printr-o aplicaţie ce ar urma să fie disponibilă pe telefonul mobil şi pe computer, prin internet.

Directorul Bibliotecii Academiei din Cluj: Manuscrisele valorează miliarde de euro

Biblioteca Academiei din Cluj deține cea mai mare colecție de carte veche europeană din țară, dar și cărți de o valoare științifică inestimabilă, cum ar fi manuscrisele corifeilor Școlii Ardelene sau câteva sute de incunabule - tipărituri de dinainte de 1501. Toate aceste volume sau scrieri nu au fost digitalizate nici până astăzi, din cauza lipsei de bani. Cărțile se consultă în continuare în cel mai pur stil clasic, deoarece nu există o altă variantă, iar rolul unei biblioteci este tocmai acela de a facilita accesul oamenilor la informație.

Euro încheie o nouă săptămână la 4,45 lei

Volatilitatea raportului euro/leu a fost modestă, evoluţie în ton cu adâncimea pieţei valutare locale. Trebuie semnalat faptul că de la finalul lunii august euro se menţine în apropierea pragului de 4,45 lei.

Nuntă de coșmar la Nireș. Mireasa în stare gravă și nașa moartă

În 20 octombrie, ora 0.20 pe DJ 161 D, pe raza comunei Mica, judeţul Cluj, în afara localităţii, pe sensul de deplasare Nireş spre Dej, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei femei, rănirea gravă a trei persoane şi rănirea uşoară a altor două persoane.

Sindicatul ”Viitorul Mineritului”: ONG-urile aduc violența în Apuseni!

În încercarea de a demonstra că ”localnicii ar fi împotriva” proiectului, ONG-urile „anti Roșia Montană” ar fi fabricat protestul de ieri de la Câmpeni, „localnicii” participanți fiind de fapt oameni aduși cu autocarele din alte zone ale țării, spun reprezentanţilor minerilor. Mai mult protestestatarii au instigat la violență.