monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

FOTO: Filmele câştigătoare la cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj

După nouă zile de proiecţii a peste 130 de filme din 35 de ţări, Festivalul Internațional de Film „Comedy Cluj” a oferit sâmbătă seara trofeele celei de-a 5-a ediţii. Gala de decernare a premiilor a avut loc la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca și s-a desfășurat în prezența unui public numeros dar și a reprezentanților autorităților locale precum și a partenerilor festivalului din acest an.

FOTO: Pasionaţii de vehicule istorice: „O maşină de epocă nu e o afacere pentru nunţi”

Unii proprietari de maşini de epocă care au fost expuse, sâmbătă, în centrul municipiului Cluj-Napoca au declarat că îşi închiriază maşinile pentru nunţi, în timp ce pentru alţii acest lucru este de neimaginat. “A se face diferenţa între colecţionari, oameni de afaceri şi pasionaţi. Noi suntem pasionaţi”, a precizat proprietarul unui Citroen DS 23 Pallas din 1973.

Noi PROTESTE faţă de gazele de şist: Peste 200 de persoane s-au strâns la Siliştea

Peste 200 de persoane protestează, sâmbătă, la Siliştea (Vaslui), în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist, manifestanţii purtând bannere cu mesaje precum "Pungeşti-Băceşti-Găgeşti pe aici nu se trece" sau "Nu exploatării gazelor de şist".

Clujenii au talent înnăscut la condus

Mai bine de jumătate dintre candidaţii din Cluj reuşesc să obţină permisul de conducere de la prima încercare, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Permise de Conducere şi prelucrate de compania de analiză de date Winfo.

Kiessling, al doilea "marcator fantomă" din istoria Bundesligii

Atacantul formaţiei Bayer Leverkusen, Stefan Kiessling, a marcat al doilea gol "fantomă" din istoria Bundesligii, mingea intrând în poartă prin exterior, printr-o mică gaură din plasă, la meciul cu Hoffenheim, scor 2-1.

STUDIU: Muzica stimulează efortul fizic

Muzica are efect asupra celor care depun efort fizic, pentru că muşchii au o coordonare mai bună, iar oboseala se instalează mai târziu, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Max Planck din Germania.

O firmă din Cluj, printre primii cinci transportatori din ţară

Compania de transporturi clujeană Transmec RO a reuşit să-şi crească de patru ori cifra de afaceri din 2008, ajungând de la 11, 3 milioane de euro în primul an de criză la 40,5 milioane de euro în 2012 şi o flotă de 128 de camioane.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 19 octombrie

În 1926 a încetat din viaţă medicul şi bacteriologul Victor Babeş, vicepreşedinte al Academiei Române (1899–1900; 1918–1919). În 1887, a pus bazele Institutului de Patologie şi Bacteriologie din Bucureşti, acesta fiind primul institut de cercetări ştiinţifice înfiinţat în ţara noastră. Aici a organizat unul dintre primele centre de vaccinare antirabică din lume, după cel creat de Pasteur, la Paris. A publicat în 1885, împreună cu savantul francez A.V. Cornil, cel dintâi tratat complet de bacteriologie din lume.

UPDATE: Ponta confirmă: Predoiu a cerut să fie ministru în cabinetul meu!

Premierul Victor Ponta a confirmat că actualul prim-viecepreședinte PDL Cătălin Predoiu a vrut să fie ministru în cabinetul său, potrivit unor surse din USL. Sursele citate de evz.ro au afirmat că Victor Ponta a făcut această afirmaţie de faţă cu mai mulţi aleşi locali. "Oricum domnul Băsescu tocmai a vorbit de domnul Predoiu şi confirm că aşa e, a vrut să fie ministru", a spus premierul Ponta.