monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Un matematician a descoperit formula pizzei perfecte

Un matematician a descoperit formula pizzei perfecte
Formula unei pizza "perfect proporţionate", luând în calcul factori precum grosimea aluatului şi distribuirea ingredientelor, pentru a se obţine un maximum de savoare, a fost descoperită de matematicianul american Eugenia Cheng.

Mandatul Comisiei pentru Roşia Montană, prelungit cu 30 de zile

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că liderii USL au decis să prelungească cu 30 de zile mandatul Comisiei parlamentare speciale pentru Roşia Montană, pentru a se putea ajunge la o poziţie comună a PSD şi PNL pe această temă.

O clinică privată din Cluj strânge bani pentru achiziţionarea de camere implantabile pentru bolnavii de cancer

O clinică privată din Cluj-Napoca şi-a propus achiziţionarea unui număr de 100 de camere implantabile pentru pacienţii bolnavi de cancer. Camerele implantabile reduc efectul toxic al tratamentului cu chimioterapie, infecţia şi durerea, precum şi tromboza venoasă. Potrivit reprezentanţilor clinicii, montarea de camere implantabile la pacienţii oncologici a devenit obligatorie în ţările dezvoltate.

UBB Cluj a participat la cea de-a 24-a Conferinţă AUDEM din Sarajevo

UBB Cluj a participat la cea de-a 23-a Conferinţă AUDEM din Sarajevo
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a participat, în perioada 13-15 octombrie 2013, la cea de-a XXIV-a Conferinţă Anuală a Alianţei Universităţilor pentru Democraţie (AUDEM), cu tema „Democracy & the University in a Turbulent World”, care a avut loc la Universitatea din Sarajevo.
Jurnalistul Andrei Zaharescu, purtător de cuvânt al Guvernului

Jurnalistul Andrei Zaharescu, purtător de cuvânt al Guvernului, numit consul general la Cape Town

Andrei Zaharescu a fost trecut din postul de purtător de cuvânt al Guvernului în cea de consul general la Cape Town (Africa de Sud), au declarat surse oficiale. Premierul Victor Ponta a confirmat că Andrei Zaharescu a fost numit consul general la Cape Town (Africa de Sud) şi că activitatea de comunicare va fi coordonată în perioada următoare de către consilierul său Mirel Palada.
Preşedintele României, Traian Băsescu

Traian Băsescu despre „prezidențiabilul” PDL, Cătălin Predoiu: „Să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice. Să candideze la preşedinţie, dar să nu mintă”

Preşedintele Traian Băsescu a spus, într-o emisiune la B1TV, că nu-i permite „prezidențiabilului” PDL Cătălin Predoiu să îi dea lecții publice și că acesta ar trebui să explice de ce nu l-a vrut pe Daniel Morar la DNA și de ce a fost la președinte pentru a fi menținut în guvern.

Nume mari din domeniul jurnalismului vin la Cluj

Henry Jenkins
Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării al Universității Babeș-Bolyai aniversează douăzeci de ani de existență prin organizarea Conferinței Internaționale Media Convergence 2013.

Wizz Air își schimbă avioanele

Wizz Air își schimbă avioanele
Wizz Air, cea mai mare linie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est* a anunţat astăzi că va converti din comanda viitoare 26 de aeronave A320 în aeronave Airbus A321.

Linia 8L se extinde până în incinta Pieţei Agro Transilvania

Linia 8L se extinde până în incinta Pieţei Agro Transilvania
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu a întreprins demersurile necesare în vederea prelungirii liniei de autobuz 8L a RATUC până în incinta Pieţei Agro Transilvania din Dezmir, mai precis până în dreptul halei.

O clujeancă reclamă: spectacol PORNOGRAFIC și excesiv de VIOLENT la Teatrul de Păpuși Puck

O clujeancă reclamă la CNA un spectacol al Teatrului Puck
Laura Nistor, o mămică din Cluj, a făcut o sesizare la mai multe instituții publice, printre care CNA, ISJ Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Teatrul de păpuși Puck, dar și în mass media clujeană, referitor la faptul că un spectacol prezentat miercuri la Teatrul de Păpuși Puck a fost neadecvat copiilor, iar acest lucru nu a fost specificat în prealabil.

Somnul permite creierului să se cureţe

Somnul permite creierului să se cureţe
Somnul permite creierului să se cureţe de deşeurile acumulate în timpul perioadei de veghe datorită unui mecanism descoperit recent şi care este activ îndeosebi când oamenii dorm, arată un studiu difuzat joi şi preluat de AFP.