monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

România, pe lista investițiilor din bani europeni

Țara noastră este prezentă pe listă şi cu proiecte pentru creşterea capacităţii de transport de energie electrică în cadrul unor seturi de proiecte cu Bulgaria şi Serbia.

Forţa Civică şi Mişcarea Populară merg împreună

Forţa Civică şi Mişcarea Populară merg împreună
Liderul „Forța Civică“ din România, Mihai Răzvan Ungureanu, va fi candidatul dreptei românești la alegerile prezidențiale. Cel puțin așa au lăsat să se înțeleagă președintele Mișcării Populare, Eugen Tomac, dar și fostul prim-ministru al României, zilele trecute, într-o întâlnire, la Chişinău.

2.000 de bilete vândute doar în prima zi a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși “Puck”

A 12-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși “Puck” din Cluj-Napoca, care a început luni, se bucură de o atenție sportiă din partea publicului comparativ cu edițiile anterioare. Potrivit organizatorilor după doar o zi de începerea evenimentului au fost vândute aproximativ 2.000 de bilete, ceea ce însemnă de patru ori mai mult decât în toate zilele ediţiei de anul trecut.

Trei americani au câştigat Nobelul 2013 pentru economie

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat luni profesorilor americani Eugene F. Fama, Lars Peter Hansen (Universitatea din Chicago) şi Robert J. Shiller (Universitatea Yale), pentru contribuţii importante la mai buna înţelegere a variaţiilor preţurilor activelor pe pieţe.

Comunicat CAA - A avut loc recepţia Staţiei de Epurare

 Compania de Apă ARIEŞ a preluat Staţia de Epurare de la Câmpia Turzii
Vineri, 11 octombrie , Compania de Apă ARIEŞ a preluat Staţia de Epurare de la Câmpia Turzii. În prezenţa directorului general, Cristian Octavian Matei şi a preşedintelui Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a AVA – Dorin Lojigan, Comisia de recepţie a preluat lucrările pas cu pas şi obiectiv cu obiectiv, de la constructorii staţiei, firma italiană Dondi şi firma românească ACSA.

Privatizarea CFR Marfă a eșuat

Tren CFR Marfă
Procesul de privatizare a CFR Marfă a eşuat deoarece comisia de privatizare şi Grup Feroviar Român (GFR) nu au ajuns la un rezultat pentru încheierea transferului de acţiuni în proprietate privată, au declarat surse apropiate discuţiilor.

Află ce substanţe pot creşte cu 80% riscul de avort

Bisfenolul A (BPA) poate  creşte cu 80% riscul de avort
Femeile care au un nivel ridicat de bisfenol A în sânge prezintă cu 80% mai multe riscuri de a suferi un avort spontan, potrivit rezultatelor unui nou studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Stanford din California.

Pițurcă: „Avem doar varianta victoriei“

Selectionerul Victor Piturca
România va juca mâine seară împotriva Estoniei, în ultimul meci din preliminariile CM 2014 Brazilia. Selecționerul Victor Pițurcă afirmă că „tricolorii“ trebuie să câștige acest meci fără să dea emoții suporterilor .
Raed Arafat va primi cea mai înaltă distincţie a statului francez

Raed Arafat va primi cea mai înaltă distincţie a statului francez

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va primi distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, în cadrul unei ceremonii organizate, joi, la Reşedinţa Franţei din Bucureşti.

Află cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 14 - 27 octombrie pentru Transilvania şi zona montană. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Florin Salam, audiat la DIICOT pentru consum de droguri

Interpretul de muzică lăutărească Florin Salam
Interpretul de muzică lăutărească Florin Salam şi componenţii trupei acestuia sunt vizaţi într-un dosar în care procurorii DIICOT îi suspectează de consum de cocaină, aceştia urmând să fie duşi luni la audieri, potrivit unor surse judiciare.

Peste 50.000 de vizitatori la Târgul de la Negreni

Peste 50.000 de persoane au vizitat târgul din localitatea Negreni, care s-a încheiat duminică şi în care doritorii pot găsi atât antichităţi şi alte produse folosite, cât şi produse noi.

Cât îi costă cancerul pe europeni?

Cât îi costă cancerul pe europeni?
Cercetători de la Universitatea Oxford au încercat pentru prima dată să cuantifice 'întreaga pondere economică a cancerului în Uniunea Europeană'.

O clădire de 21 de etaje s-a PRĂBUŞIT în Columbia

O clădire de 21 de etaje s-a PRĂBUŞIT în Columbia
O clădire nouă de 21 de etaje s-a prăbuşit în apropiere de Medellin, în nord-vestul Columbiei, iar 11 persoane sunt blocate sub dărâmături, au anunţat duminică autorităţile locale.

Cod galben de ceață în județul Cluj

Cod galben de ceață în județul Cluj
Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, trei atenționări nowcasting Cod galben de ceață valabile în următoarele trei ore în județele Cluj, Satu Mare, Harghita, Botoșani, Neamț, Vrancea, Bacău, Vaslui.

România secolului XXI: Peste 40% din şoselele publice sunt neasfaltate

Peste 40% din şoselele publice sunt neasfaltate
Aproape 35.000 de kilometri de drumuri publice din România nu au nici măcar un strat de asfalt, fiind de pământ sau în cel mai bun caz pietruite. Inclusiv un „drum naţional“ din estul României – aflat adică în partea superioară a ierarhiei căilor de infrastructură -, de circa 40 de kilometri, este de pământ.
Numerele extrase duminică la LOTO

Numerele extrase duminică la LOTO

Premiul categoriei I la Loto 6/49 pus în joc duminică, de peste 3,28 milioane de lei, nu a fost câştigat, niciun jucător nereuşind să ghicească toate şase numere extrase, respectiv 17, 13, 35, 9, 30 şi 39, potrivit site-ului Loteriei Române.