monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

GALERIE FOTO Cluj: Manifestanţii din Piaţa Unirii ameninţă cu grevă şi cu blocarea instituţiilor dacă proiectul de la Roşia Montană va fi aprobat

Peste 3000 de persoane s-au adunat duminică în centrul oraşului Cluj-Napoca pentru a protesta faţă de tergiversarea luării unei decizii în cazul Roşia Montană. Ei le-au transmis guvernanţilor că în cazul în care decizia va fi amânată la nesfârşit vor bloca instituţiile şi vor face greve. După câteva minute de discursuri, manifestanţii au plecat în marş spre campusul universitar Haşdeu pentru a-i scoate din cămine pe studenţi pentru a li se alătura.

Valentin Hotea, regizorul filmului Roxanne: Sper ca sintagma de «film românesc» să nu mai însemne doar comunism, mizerie şi sărăcie

Valentin Hotea, regizorul filmului Roxanne, care a beneficiat de o proiecţie specială la Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, a vorbit, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă la Cluj-Napoca, despre primul său lungmetraj, dar şi despre viitorul filmelor româneşti, precizând că cinematografia românească ar trebui să înceapă să aibă succes şi în ţară, nu doar în afara ţării. El a mai precizat că în România filmele se fac foarte greu şi sunt puţine.

GALERIE FOTO: La târgul de la Negreni, poți să cumperi și un tren!

La târgul de la Negreni, poți să cumperi și un tren!
Paradisul colecționarilor de vechituri și-a păstrat renumele și în acest an. Situat exact la jumătatea distanței între Cluj-Napoca și Oradea, târgul de la Negreni adună anual zeci de mii de vizitatori și comercianți veniți din întreaga țară sau din Ungaria.

Vezi cum va fi vremea la începutul săptămânii

Luni, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile climatologice ale datei. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea local în zonele joase va fi ceaţă. În jumătatea de vest a ţării pe arii restrânse va ploua slab, iar în restul teritoriului se va semnala izolat burniţă.
Emil Boc şi Cătălin Predoiu. Sursa foto: jurnalul.ro

Înscrierile pentru prezidenţiabilul PDL, la final

Democrat liberalii au avut la dispoziţie o săptămână să se înscrie în cursa pentru desemnarea celui care va candida la cea mai înaltă funcţie din stat, la alegerile de anul viitor. Astfel, cei care au intrat în competiţie până duminică vor trebui să prezinte, până pe 14 decembrie, un proiect pentru România.
Angela Moldovan

Cântăreaţa Angela Moldovan a murit

Cântăreaţa de muzică populară Angela Moldovan, cunoscută pentru melodiile sale din zona nordului Moldovei şi a Bucovinei, s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 86 de ani, din cauza unor probleme cardiace.

GFR cere desecretizarea contractului de privatizare a CFR

Grup Feroviar Roman
Grup Feroviar Român (GFR) a cerut Ministerului Transporturilor să facă public contractul de pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă şi solicită implicarea directă a ministrului de resort, Ramona Mănescu, în vederea evitării unui eşec al privatizării.
Laszlo Tokes

Tokes, reales preşedinte al CNMT

Eurodeputatul Laszlo Tokes, reales sâmbătă preşedinte al CNMT, a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, fie în numele unei coaliţii a partidelor maghiare, fie ca independent, fie "în altă formulă".

Vettel a câştigat Marele Premiu al Japoniei

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel a câştigat, duminică, a cincea cursă la rând, Marele Premiu al Japoniei, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, fiind urmat de Mark Webber, coechipierul său şi de francezul Romain Grosjean de la Lotus-Renault.
Cutremure

Încă două cutremure în Vrancea!

Două cutremure s-au succedat sâmbătă, la 23.37, şi duminică la 00.23, în zona sesimică Vrancea, respectiv Vrancea - Buzău, informează Institutul Naţional penru Fizica Pământului (INFP).