monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Află cine va cânta la prima ediţie a galei YouTube Music Awards

Cântăreaţa pop Lady Gaga, rapperul Eminem şi trupa rock Arcade Fire vor cânta la ediţia inaugurală a galei de decernare a premiilor acordate de site-ul YouTube - YouTube Music Awards 2013 - care va avea loc pe 3 noiembrie la New York.

O româncă, judecător la CEDO

Iulia Motoc, aleasă judecător la CEDO
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, marţi, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu

Descentralizarea administraţiei judeţene (1): CJ Cluj urmează să primescă zeci de servicii în subordine

Descentralizarea propusă de actualul guvern umblă pe căi ocolite atunci când nu se rătăcește de-a binelea. Un proiect de descentralizare administrativă propus de vicepremierul Dragnea pare să fi circulat o vreme prin țară, în căutarea unor sugestii care să-l îmbunătățească. Cum niciun reprezentant al administrației nu-și aduce aminte de acea propunere, „Monitorul de Cluj” i-a întrebat pe decidenții locali din administrație cum văd ei această descentralizare.

Şomajul în rândul tinerilor trece de 23%

Şomajul în rândul tinerilor trece de 23%
Statutul de şomer cu diplomă „e revendicat” de un număr din ce în ce mai mare de absolvenţi clujeni în contextul în care tot mai multe companii îşi reorganizează activitatea cu scopul de a-şi eficientiza costurile, renunţând la o parte din personal sau „îngheţând” oferta de locuri de muncă.Nimeni nu vine însă cu soluţii concrete, iar „pisica” este aruncată dintr-o grădină în alta.
 Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan

Ziua şi cearta în USL

După ce vicepremierul Liviu Dragnea i-a certat pe liberali pentru că au depus în Parlament proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, marţi acesta s-a plâns că nu a primit niciun răpsuns de la PNL în privința proiectului său privind regionalizarea, deși acesta le-a fost trimis liberalilor acum patru săptămâni.

FOTO - ACCIDENT pe Calea Turzii. Circulaţia este îngreunată

Coloană de maşini, de jumătate de kilometru, pe Calea Turzii din cauza unui accident
O coloană de maşini lungă de aproape jumătate de kilometru s-a format pe Calea Turzii, pe sensul de urcare dinspre Baba Novac spre Observator, în urma unui accident care s-a produs în apropierea cimitirului Eroilor. Traficul este îngreunat şi la coborâre.
Membrii ANOSR din Cluj şi toată ţara pregătesc acțiuni de protest

Membrii ANOSR din Cluj şi toată ţara pregătesc acțiuni de protest

Președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, Mihai Dragoș, a afirmat marți că organizația pe care o conduce pregătește acțiuni de protest "în lipsa unor perspective reale din partea Guvernului de creștere a finanțării educației și tratării acesteia ca prioritate națională". Printre oraşele în care vor avea loc manifestaţiile se află şi Cluj-Napoca.

Muzică şi lectură la Toamna Muzicală Clujeană

Muzică şi lectură la Toamna Muzicală Clujeană
Clujenii vor putea lua parte la concerte de muzică clasică, lecturi, decernări de premii şi campanii caritabile în cele 21 de zile ale Festivalui Internaţional „Toamna Muzicală Clujaenă”.
QR Code uriaş în Piaţa Unirii

QR Code uriaş în Piaţa Unirii

986 de “pixeli” vor forma primul și cel mai mare QR Code din România, pentru a ajuta la îmbunătăţirea unui adăpost de animale.
Trei hoți de lemne, prinși de polițiști într-o singură zi

Trei hoți de lemne, prinși de polițiști într-o singură zi

Cu ocazia acţiunilor organizate pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale privind recoltarea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase, poliţiştii clujeni au prins trei hoți de lemne în mai multe localități din județul Cluj.

Au început furturile de capace de canal. Şase capace furate în câteva ore

sursa foto: adevarul.ro
Reprezentanţii Companiei de Apă Someş (CAS) atrag atenţia că în perioada rece se intensifică furturile capacelor de cămin. Potrivit acestora, deocamdata „începutul este timid”. „Dispariţia capacelor de camin este cauzată de sustragerea lor în scopul valorificării economice de către persoane ce nu ţin cont de posibilele consecinţe asupra semenilor. Acest fenomen, din experienţa noastră, creşte în intensitate în sezonul rece octombrie-martie”, spun reprezentanţii CAS Cluj.

Universitatea Yale a primit cea mai mare donaţie din istoria instituției

Universitatea Yale a primit cea mai mare donaţie din istoria instituției
Un absolvent al Universităţii Yale din Statele Unite, care s-a pensionat în luna iunie, după ce a lucrat ca manager al unui important fond financiar american, a oferit acestei universităţi de elită suma de 250 milioane de dolari, cea mai mare donaţie din istoria sa de 312 ani

HAOS în Capitală, în urma unei furtuni

Sursa foto: hotnews.ro
Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, marţi, în urma ploii torenţiale şi zeci de copaci rupţi de vântul puternic au căzut pe carosabil şi pe maşini, peste 20 de autovehicule fiind avariate. Traficul este blocat pe mai multe artere.

Circulație blocată în Harghita, din cauza VISCOLULUI și a NINSORII

Circulație blocată în Harghita, din cauza VISCOLULUI și a NINSORII
Circulaţia rutieră este îngreunată în judeţul Harghita, marţi dimineaţă, din cauza ninsorii, zăpada ajungând până la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul în staţiunea Harghita Băi, mai mulţi şoferi au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.
Statul federal american, în șomaj tehnic

Statul federal american, în șomaj tehnic

Statul federal american a intrat marți dimineață în șomaj tehnic pentru prima dată în ultimii 17 ani, ceea ce ar urma să afecteze sute de mii de funcționari, în lipsa unui acord privind bugetul în Congres, relatează AFP.

EXPLOZIE puternică în Reşiţa: Un bloc a sărit în aer

Sursa foto: expresdebanat.ro
O explozie puternică s-a produs, marţi dimineaţă, într-un bloc cu zece etaje din Reşiţa. O femeie a murit, iar alte trei persoane au fost rănite. În urma deflagraţiei locatarii au fost evacuaţi, în condiţiile în care au fost grav avariate parterul şi primele două etaje ale imobilului, unde nu se mai poate locui.
De astăzi, se scumpește gazul

Se scumpește gazul

Prețul gazelor va fi majorat, începând de marți, cu cel mult 1% pentru consumatorii casnici, în timp ce tarifele pentru industrie vor fi mai mari cu maximum 2%, odată cu parcurgerea unei noi etape din calendarul de liberalizare a pieței.