monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Turcia: Rachetele Patriot trimise de Germania au devenit operaţionale

Cele două baterii de rachete Patriot trimise de Germania, în cadrul unei misiuni a NATO desfăşurate în Turcia pentru a proteja frontiera ţării cu Siria de eventuale atacuri, au devenit operaţionale, a declarat marţi un oficial german din securitate, relatează Reuters.

Fiat lucrează la primul SUV Alfa Romeo

Fiat lucrează la primul SUV Alfa Romeo, ca parte a strategiei de a transforma marca într-un brand global care să concureze divizia Audi a Volkswagen, scrie Mediafax.

CFR, amical cu Malaga 2

Campioana României, CFR Cluj, va juca miercuri o partidă amicală în compania formației secunde a clubului spaniol Malaga.

Becali se gândeşte la o fuziune a PNG cu PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, într-o emisiune televizată, că în zilele următoare se va decide dacă deputatul George Becali va rămâne în partid şi se va supune unor „rigori" sau dacă se va întoarce în PNG.

DJ Project şi Adela Popescu lansează în premieră noul single - "Vraja ta"

Adela Popescu şi DJ Project sunt convinşi că noul single "Vraja ta" va ajunge foarte repede la inimile fanilor şi că o vor cânta împreună în concerte: "La toate concertele noastre, reacţia publicului este una explozivă. Fanii cântă alături de noi fiecare melodie şi suntem siguri că vor îndrăgi acest nou single foarte repede, încă de la prima audiţie".

CGMB a aprobat creşterea cu 16% a impozitelor pentru case, terenuri şi maşini

Primăriile care menţin taxele locale la nivelul de anul trecut nu vor mai putea recurge la această măsură decât dacă nu au niciun fel de datorii şi nu îşi afectează astfel veniturile proprii, în caz contrar fiind obligate de Guvern să indexeze taxele şi impozitele prin noi hotărâri potrivit modificării Codului Fiscal.

Colocviu pe tema islamului la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează miercuri,30 ianuarie 2013, de la ora 18:00, colocviul cu tema „Imagini despre islam” avându-i ca invitaţi pe prof. univ. dr. Tasin Gemil şi prof. univ. dr. Călin Felezeu. Evenimentul face parte din programul de colocvii ”Întâlnire la muzeu”.

Fiul lui Horea Uioreanu a ieşit din închisoare

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost eliberat din închisoare. El este acuzat de trafic de droguri şi a fost arestat preventiv în 20 decembrie 2012.

Universitatea Cluj nu mai intră pe Cluj Arena dacă nu plăteşte 15% din valoarea datoriilor

„Universitatea Cluj nu mai intră pe Cluj Arena dacă nu plăteşte 15% din valoarea datoriilor”, a declarat marţi Radu Raţiu, administratorul societăţii Cluj Arena. Afirmaţia vine la o zi după ce  acţionarii au decis intrarea clubului în insolvenţă. Cluj Arena nu-şi poate plăti facturile la întreţinere din cauza datoriilor Universităţii Cluj.

SINUCIDERE: Un tânăr s-a aruncat de pe parkingul din Piaţa Mihai Viteazu

Un tânăr de 21 de ani a murit marţi la prânz după ce s-a aruncat de pe clădirea parkingului din Piaţa Mihai Viteazu. Incidentul a avut loc în jurul orei 14.00, iar potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la faţa locului s-a deplasat o ambulanţă de terapie intensivă şi un medic, însă tânărul nu a mai putut fi salvat.

Consiliul Judeţean a majorat capitalul social la Cluj Arena

Consilierii judeţeni au aprobat, marţi, majorarea capitalului social al societăţii care administrează Cluj Arena cu suma de 240.000 de lei. Majorarea capitalului social va acoperi cheltuielile stadionului Cluj Arena în ceea ce priveşte facturile de gaz şi de curent.

Deputaţii au aprobat ordonanţa privind indexarea pensiilor

Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.1/2013 pentru modificarea legii privind sistemul unitar de pensii publice a fost aprobat marţi de Camera Deputaţilor cu 307 voturi "pentru", două "împotrivă" şi patru "abţineri".

Hoţi de locuințe, prinşi în Gilău

Poliţiştii din Gilău, în colaborare cu Secția 6 a Poliției Rurale Floresti i-au identificat luni, 28 ianuarie 2013, pe doi bărbaţi implicaţi în furtul ce a avut loc zilele trecute înt-o locuință din localitatea Gilău și care s-a soldat cu o pagubă de circa 4.000 lei.

ATENŢIE, şoferi! Cad ţurţurii de gheaţă de sub podul Calvaria

Clujenii care obişnuiesc să parcheze maşinile sub podul Calvaria din Mănăştur riscă să îşi distrugă maşinile dacă vor face la fel mâine şi poimâine când Primăria Cluj-Napoca are programată o acţiune de îndepărtare a ţurţurilor de gheaţă de sub pod.

Campanie naţională pentru depistarea hepatitei C

Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR), împreună cu Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", a lansat marţi o vastă campanie de testare pentru depistarea infecţiei cu virusul hepatitei C.

Voleibalistele se mută la Dej

Voleibalistele Universitatii Cluj vor disputa partida cu Dinamo la Dej, deoarece Sala „Horia Demian“ este amenajata pentru meciul de Cupa Davis dintre România și Danemarca.

Cupa Răchiţele la Escaladă pe Gheaţă

Sâmbătă şi duminică, 2 – 3 februarie, la Cascada Vălul Miresei din localitatea Răchiţele, se va desfăşura cea de a X-a ediţie a „Cupei Răchiţele - Campionatul Naţional de Escaladă pe Gheaţă”. Competiţia va consta în parcurgerea unei probe de dificultate - Open dry tooling (seniori/ senioare, amatori) şi a unei probe de Escaladă pe Gheaţă (seniori/senioare).

Adrian Cristea a ajuns la Standard Liege!

Mijlocaşul român Adrian Cristea, de la Petrolul Ploiești, fost la Universitatea Cluj, a fost împrumutat de clubul ploieștean la gruparea belgiană Standard Liege.

FMI: Suma coplatei în sănătate ar putea fi de 10 lei pe zi

Cuantumul modic al coplatei în sănătate ar putea însuma 10 lei pe zi, o valoare redusă putând însemna eşecul în implementarea acestei măsuri, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România.

Infracţiunile din Cluj au scăzut cu aproape 9% în 2012

Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj (IPJ) a făcut public zilele acestea bilanțul activităților pe anul 2012. Potrivit acestuia, comparativ cu anii trecuți, fenomenul infracţional la nivelul judeţului Cluj s-a diminuat, înregistrându-se o scădere procentuală de 8,87 % a faptelor penale sesizate faţă de anul 2011.

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan

Un avion de pasageri s-a prăbuşit marţi în apropierea capitalei comerciale a Kazahstanului, Alma Ata, cel mai mare oraş al ţării, au informat surse ale Departamentului local pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia rusă Interfax, preluată de EFE.

Rectorii universităţilor din Cluj s-au plâns prefectului Gheorghe Vuşcan. Vezi nemulţumirile lor

Rectorii celor şase universităţi din Cluj-Napoca au participat, luni, la o întâlnire cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, unde au avut ocazia să-i expună problemele cu care se confruntă. De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au mai discutat aspecte referitoare la regionalizare şi pregătirile pentru statutul municipiului de Capitală Europeană a Tineretului, în 2015, şi pentru la titlul de Capitală Culturală Europeană, în 2021.

UE ar putea relaxa obiectivele bugetare pentru Spania

Programul de austeritate al Spaniei ar putea fi atenuat dacă continuă declinul economiei, a afirmat comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, transmite AFP.

Marea Britanie: Limitarea accesului la îngrijiri de sănătate, o măsură-cheie pentru prevenirea valului de imigranţi din România şi Bulgaria

Imigranţi din România şi Bulgaria care călătoresc în Marea Britanie fără să aibă un loc de muncă trebuie să deţină o asigurare medicală privată, pentru a evita ca Serviciul Naţional de Sănătate să devină un "serviciu de sănătate internaţional", apreciază ministrul britanic pentru Migrare Mark Harper.

Acordul cu FMI a ajuns într-un punct nevralgic. Reformele n-au avansat, economia nu şi-a revenit

Guvernul promite că în două luni va face ce nu s-a reuşit într-un an - privatizarea CFR Marfă în pas alergător şi coplata în sănătate. Acordul preventiv parafat în primăvara anului 2011 de autorităţile române cu FMI şi care trebuia finalizat în aprilie 2013 a ajuns într-un "punct nevralgic": România a cerut o "perioadă de graţie" de două luni în care să-şi îndeplinească angajamentele nerespectate, iar opoziţia vorbeşte de o suspendare sau o rupere definitivă a acordului dacă nu se vor face progrese semnificative.