monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

„Argo”, cel mai bun film la gala premiilor PGA

Lungmetrajul „Argo”, de Ben Affleck, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la gala premiilor decernate de Sindicatul producătorilor americani (Producers Guild of America/ PGA) din 2013, care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, informează AFP. De regulă, premiile PGA reprezintă un indicator al preferințelor juriului care acordă premiile Oscar.

Câtă grijă avem de copii?

Oficialii guvernamentali au intrat în alertă după ce mai mulți copii și-au pierdut viața din cauza neglijenței și indiferenței celor din jur.

Andrei Marga, un rector multi-penal?

Andrei Marga este acuzat că a falsificat mai multe procese verbale şi a avansat, ilegal, mai mulţi profesori pe vremea când era rector al Universităţii Babeş-Bolyai.

Davos: Criza din Europa nu s-a încheiat, chiar dacă euro s-a stabilizat

Criza din Europa nu s-a încheiat, chiar dacă euro s-a stabilizat, potrivit bancherilor şi miniştrilor de Finanţe prezenţi la Forumul Economic Mondial de la Davos, care au avertizat că depăşirea problemelor economice şi a şomajului masiv va dura ani de zile, relatează CNBC.

Strada Pata Rât devine strada Platanilor

Consilierii locali vor vota în şedinţa de joi proiectul de hotărâre privind schimbarea numelui străzii Pata Rât în strada Platanilor.

Djokovici, a patra victorie la Melbourne!

Sârbul Novak Djokovic a câştigat a treia oară consecutiv şi a patra oară în carieră Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Echipele de volei, învinse cu 0-3

Echipele de volei masculin şi feminin din cadrul CS Universitatea Cluj au suferit înfrângeri în deplasare în acest weekend.

România, pe ultimul loc la numărul persoanelor cu dizabilităţi angajate

În România, dintre cei aproape 700.000 de adulţi înregistraţi cu handicap doar 4,08% sunt angajaţi cu forme legale ceea ce face ca ţara noastră să se situeze pe ultimul loc în Europa la acest capitol, a declarat, pentru Agerpres, Ramona Ivănuş, expert coordonator, Centrul de Reabilitare şi Integrare Profesională (CRIP) în cadrul proiectului strategic „Insert”, cofinanţat din fonduri europene nerambursabile.

Universitatea a remizat în primul amical

FC Universitatea Cluj a jucat sâmbătă un amical împotriva formaţiei SESO Câmpia Turzii (liga a treia). Partida s-a încheiat la egalitate, 1-1.

470 de sancțiuni, aplicate de polițiștii clujeni într-o singură zi

Poliţiştii  clujeni au aplicat ieri 470 de sancţiuni contravenţionale, dintre care  340 privind circulaţia pe drumurile publice, 76 privind ordinea şi liniştea publică și 8 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Prorectorul Ioan Bolovan: Universitatea Babeş-Bolyai îşi va extinde programele de colaborare cu China (interviu)

Prorectorul pe probleme de administraţie, patrimoniu şi relaţia cu studenţii din Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB), prof. univ. dr. Ioan Bolovan, a acordat un interviu AGERPRES în care evidenţiază continuitatea şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu cele mai mari universităţi din Republica Populară Chineză, perspectivele unor noi proiecte comune fiind discutate cu prilejul participării conducerii instituţiei clujene de învăţământ superior în luna decembrie 2012 la Conferinţa Anuală a Institutelor Confucius din întreaga lume, un prestigios eveniment internaţional care s-a desfăşurat la Beijing.

Milos Zeman câştigă detaşat alegerile prezidenţiale din Cehia

Fostul premier social-democrat Milos Zeman, 68 de ani, a câştigat detaşat primele alegeri prezidenţiale organizate în Cehia prin sufragiu universal direct, obţinând 55,16% din voturi după numărarea a 98% din buletine, informează sâmbătă AFP.