monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Vânzările Logan în Rusia au scăzut anul trecut cu 28%

Vânzările Logan în Rusia au scăzut anul trecut cu 28%, la 58.732 de unităţi, iar în decembrie au înregistrat un declin de 43%, la 3.810 unităţi, marca plasându-se în 2012 pe locul 11 în rândul celor mai bine vândute 25 de modele. Modelul Sandero, aflat pe poziţia 16, a înregistrat anul trecut vânzări în creştere cu 6%, la 48.632 unităţi, dar în decembrie a avut loc un declin de 21%, la 4.104 unităţi, potrivit datelor publicate marţi de Comisia Constructorilor Auto, din cadrul Asociaţiei Companiilor Europene în Federaţia Rusă.

Palate româneşti, construite cu bani din furtul de cabluri din reţeaua feroviară belgiană

Un magistrat de la Parchetul din Charleroi a afirmat, în timpul unei audieri, că banii proveniţi din furtul de cabluri din reţeau feroviară belgiană servesc la construirea unor palate în România. Potrivit Parchetului din Charleroi, banii proveniţi din furtul de cabluri din reţeaua feroviară belgiană servesc la construirea unor case somptuoase în România, relatează marţi site-ul de ştiri belgian Lavenir.net.

Alin Tişe râde de „Felix“

Senatorul PDL de Cluj Alin Tişe critică USL, şi mai ales pe Dan Voiculescu pentru ideile „ţâcnite“ cu care - cred reprezentanţii Uniunii – ar putea  pune „stavilă“ evaziunii fiscale.

Reducerea TVA la 9% la pâine ar putea fi introdusă în al doilea semestru din 2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că măsura reducerii TVA la 9% la pâine ar putea fi introdusă experimental în al doilea semestru din 2013 şi nu constituie o discuţie cu FMI în luna ianuarie, arătând că prin această măsură se urmăreşte reducerea evaziunii fiscale, scrie Mediafax.

Educatorii şi învăţătorii pot profesa şi dacă nu au facultate

Cei care sunt educatori şi învăţători nu sunt condiţionaţi de finalizarea cursurilor unei facultăţi în următorii şase ani pentru a-şi păstra locul de muncă, a declarat preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu.

Cristian Preda cere CE să apere justiţia de Ponta

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a cerut Comisiei Europene, în şedinţa plenară a PE, să vegheze la „derapajul inacceptabil" al premierului Victor Ponta la adresa independenţei magistraţilor.

CHINA are 564 MILIOANE DE UTILIZATORI de Internet

Numărul internauţilor (utilizatorilor de Internet) din China, deja cel mai mare din lume, a ajuns la 564 milioane la finele lui 2012, cu 51 de milioane mai mult decât la finele lui 2011, a anunţat marţi Centrul chinez de informare în domeniul internetului (CNNIC), transmite AFP.

Un ziarist clujean dă numele unui premiu pentru cercetare

Pentru a recompensa şi stimula cele mai importante lucrǎri din domeniul cercetǎrii mass-mediei (presǎ scrisǎ, radio, televiziune, on-line), Asociaţia Românǎ de Istorie a Presei (ARIP) va institui Premiul “Valeriu Branişte”.

Italienii de la De'Longhi au început producţia la Jucu!

Compania italiană De'Longhi a scos primele expresoare "made in Romania", la mai bine de jumătate de an de când planifica să înceapă producţia de la Jucu. Deocamdată se fac încă teste, inaugurarea oficială a fabricii urmând să aibă loc cel mai probabil peste trei luni.

ŞOCANT: O fetiţă a MURIT pe masa de operaţie la Cluj, după o căzătură pe gheaţă

O fetiţă de 4 ani din Bistriţa a murit, luni după amiaza, pe masa de operaţie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj. Micuta ar fi suferit un traumatism minor în urmă cu o săptămână şi a fost dusă la două spitale din judeţul Bistriţa-Năsăud, iar în final a ajuns la Cluj în stare foarte gravă. Ulterior, ea a decedat.

Andres Iniesta, cel mai bun playmaker al anului 2012

Mijlocaşul echipei FC Barcelona, Andres Iniesta, a fost desemnat, marţi, cel mai bun playmaker al anului 2012, de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Au furat băncile din curtea unei firme

Poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică Turda au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Iosif  B. de 19 ani, Gabriel R. de 44 ani şi Giovani M. De 31 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

ÎNŞELĂCIUNE: O angajată a unei bănci şi-a luat 8 CREDITE cu actele clienţilor

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Cluj- Biroul 1 au identificat-o pe Natalia M. care, în perioada octombrie-noiembrie 2010, în calitate de agent la o societate bancară a solicitat şi obţinut pentru sine 8 împrumuturi în valoare de 14.600 lei,  folosind datele de identitate a opt persoane, în numele cărora a semnat cererile şi contractele de credit, fără consimţământul acestora.

Expoziţie de BASTOANE la Casa Matei

Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca organizează în perioada 17 – 27 ianuarie 2013 expoziţia „Design în mers” aparţinând studenţilor masteranzi din cadrul departamentului design al UAD Cluj-Napoca.

Clujul, pe locul trei în topul ieftinirilor la apartamente pe 2012

Clujul este cu câteva procente bune peste media naţională a ieftinirilor, ocupând locul trei pe ţară în topul realizat de imobiliare.ro, cu o scădere de preţ consemnată în 2012 de 5,5%, de la o valoare de 948 de euro pe metru pătrat util, la 896 de euro pe metru pătrat util.

Moody's a retrogradat principalele bănci din Cipru

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a retrogradat ratingurile principalelor trei bănci din Cipru şi mai adânc în categoria 'junk' (nerecomandat pentru investiţii), după ce săptămâna trecută a revizuit în scădere, cu trei trepte, ratingul suveran al Ciprului, de la de la 'B3' la 'Caa3', transmit marţi AP şi Dow Jones Newswires.