monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

S-a aprobat introducerea Bacalaureatului profesional

Comisia de educaţie din Senat a aprobat, miercuri, introducerea în Legea educaţiei a unui amendament care prevede opţiunea Bacalaureatului profesional. Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor celor cinci senatori prezenţi la şedinţa comisiei, informează Mediafax.

Cum v-ar plăcea să se numească Aeroportul?

Clujenii pot trimite conducerii Consiliului Judeţean Cluj propuneri cu privire la personalitatea pe care o consideră cea mai potrivită pentru a denumi Aeroportul Cluj-Napoca.

Senatul şi-a ales conducerea

Radu Berceanu (PDL), Petru Filip (PSD), Dan Radu Ruşanu (PNL) şi Laurenţiu Chirvăsuţă din partea progresiştilor sunt cei patru vicepreşedinţi.

60 mil € alocați suplimentar pentru irigații

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a anunţat marţi că pune la dispoziţia celor care vor să investească în irigaţii şi lucrări de îmbunătăţiri funciare încă 60 milioane de euro, în urma realocărilor financiare din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Câți bani am lăsat vara asta pe litoral?

Peste 1,5 milioane de turişti români au mers în această vară pe litoralul românesc, în creştere cu peste 15% faţă de anul trecut, şi au cheltuit aproximativ 270 de milioane de euro, potrivit datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Boc confirmă: „U” rămâne la Cluj

Primarul Emil Boc a confirmat că Universitatea rămâne la Cluj-Napoca, unde urmează să joace un meci amical în compania echipei Steaua Bucureşti.

Târg vintage în Piaţa Muzeului

În acest weekend, Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca va fi „ground zero al exploziei de eleganţă vintage la Cluj”.

Actorul Michael Clarke Duncan a murit

Actorul american Michael Clarke Duncan, nominalizat la Oscar pentru rolul din filmul "Culoarul Morţii/ Green Mile" (1997), în care a interpretat un condamnat la moarte, a decedat luni, într-un spital din SUA, la mai puţin de opt săptămâni după ce a suferit un infarct, la vârsta de 54 de ani, informează Mediafax.

Michael Jackson era "un dezastru din punct de vedere emoţional" înainte de a muri

Michael Jackson suferea de paranoia şi anxietate şi era "un dezastru paralizat din punct de vedere emoţional" în ultimele zile de viaţă, afirmau într-o serie de e-mail-uri interceptate de o publicaţie americană organizatorii concertelor pe care starul american urma să le susţină la Londra în 2009, arată Mediafax.

Băsescu: România nu va merge înapoi sau, în niciun caz, nu sub preşedinţia mea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la întâlnirea cu diplomaţii români, că "România nu va merge înapoi" sau, în niciun caz, nu sub preşedinţia sa, menţionând că "uneori costă în voturi mersul înainte", însă politicienii trebuie să asume şi aceste costuri, informează Mediafax.

PDL aplică politica struțului la Senat

Liderul senatorilor democrat-liberali, Cristian Rădulescu, a anunțat marți dimineață, după negocierile privind componența Biroului Permanent, că nu s-a ajuns la o înțelegere, astfel că PDL ia în calcul renunțarea la funcțiile din conducerea Senatului.

USL scade a doua lună la rând. Suspendarea a fost un eșec

USL are în august 57,1%, dar a scăzut cu aproape 10% faţă de perioada anterioară suspendării președintelui Traian Băsescu, potrivit unui sondaj IMAS realizat pentru Adevărul în perioada 9-14  august.

Câştigul salarial mediu a crescut în iulie cu 0,3%, la 1.556 lei

Câştigul salarial mediu net a crescut în iulie, faţă de luna anterioară, cu 0,3% (4 lei), la 1.556 lei, cele mai mari valori fiind înregistrate în intermedieri financiare (3.811 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (858 lei).

Prima declaraţie oficială a lui Traian Băsescu de la întoarcerea la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu participă, marţi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, unde susţine un discurs în faţa diplomaţilor, primul de la întoarcerea la Palatul Cotroceni. Băsescu a declarat că în perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept prin destituiri, revocări, emiteri abuzive de ordonanţe de urgenţă, arată Mediafax.

Moody's a coborât perspectiva ratingului Uniunii Europene la "negativă"

Moody's a coborât perspectiva ratingului Uniunii Europene la "negativă", reflectând riscuri în privinţa Germaniei, Franţei, Marii Britanii şi Olandei, ţări care generează aproximativ 45% din veniturile bugetare ale UE. Agenţia de evaluare financiară atribuie UE ratingul maxim "Aaa", care a avut până marţi perspectivă "stabilă", informează Mediafax.

Miercuri se vor afişa rezultatele finale la bacalaureat

Rezultatele la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat, după contestaţii, vor fi afişate miercuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, arată Agerpres.