monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Minculescu şi-a luat rămas bun de la Iris şi fani

Peste cinci mii de persoane din toată ţara au asistat, duminică seară, timp de o oră, la concertul Iris susţinut în comuna Bonţida din judeţul Cluj, Cristi Minculescu mulţumindu-le fanilor, iar la final părăsind scena fără să motiveze decizia care l-a determinat să părăsească formaţia.

De ce înfloresc castanii toamna?

Mai mulţi castani din centrul oraşului sunt înfloriţi în această perioadă, fenomen întâlnit şi în alţi ani. Specialiştii spun că este ceva obişnuit chiar dacă anotimpul de înflorire al arborilor a trecut de câteva luni.

Zece noi treceri de pietoni în oraş

Primăria Cluj-Napoca anunţă revenirea la sensul unic de circulaţie pe strada Câmpeni, dinspre strada I.L.Caragiale, înspre strada Fericirii. „Temporar, acest sens unic a fost inversat, pe durata lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai în zona Pieţei Gării, în acest moment revenindu-se la situaţia iniţială”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.

Juan Carlos Cáceres în premieră la Cluj

Opera Maghiară din Cluj-Napoca va găzdui pe 6 septembrie concertul lui Juan Carlos Cáceres, ca avampremieră la Transilvania Jazz Festival.

Expoziţie a graficienilor din Debrecen la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Cluj-Napoca va găzdui în zilele următoare expoziţia retrospectivă de grafică a Asociaţiei Artiştilor Graficieni Ajtósi Dürer (GADE) din Debrecen, Ungaria. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 5 septembrie,  ora 17:00.

Victorie lejeră la Chiajna

„U” Cluj a învins fără probleme, duminică seară, în deplasare, scor 2-0, pe terenul Concordiei Chiajna.

Meci nebun în Gruia

CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 2-2 (1-1 la pauză), meciul susţinut, duminică, pe teren propriu, în compania echipei Petrolul Ploieşti. Prahovenii au condus cu 1-0 şi 2-1, în timp ce căpitanul Cadu a ratat un penalti la 1-1 şi a marcat un autogol în minutul 62.

Angajaţii români sunt tot mai stresaţi

  Angajaţii români sunt din ce în ce mai stresaţi, indică un studiu al furnizorului de spaţii de lucru Regus, potrivit căruia 63% dintre respondenţii români afirmă că nivelul lor de stres a crescut în ultimul an.

Fondurile europene pentru infrastructura rutieră sunt suspendate

Fondurile europene destinate infrastructurii rutiere, alocate prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi (POS-T), sunt suspendate de Comisia Europeană pentru verificări în ceea ce priveşte alocarea acestora, iar la sfârşitul lunii septembrie urmează să fie făcută o nouă evaluare pentru o eventuală deblocare a sumelor.

Deputatul Sergiu Andon a rămas fără mandatul de parlamentar

Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor au constatat încetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon (PC) pentru incompatibilitate, luând act de hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în acest caz, a anunţat vicepreşedintele comisiei Florin Iordache.

Sesiune de depunere a proiectelor pentru Măsura 121 L „Modernizarea exploataţiilor agricole”

Asociația Grupul de Acțiune Locală Someș Transilvan informează că în perioada 31 august 2012 – 1 octombrie 2012 se va organiza sesiunea de depunere a proiectelor pentru lansarea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru: Măsura 121 L „Modernizarea exploataţiilor agricole” cu o alocare financiară în această sesiune de 200 000 euro şi Masura 142 L „Înființarea Grupurilor de producători” cu o alocare financiară totală de 74 000 euro.

Zilele Turzii ediţia a XII a au ajuns la final

Timp de trei zile oraşul de pe Arieş s-a aflat la ceas de sărbătoare. Ediţia a XII a a zilelor Turzii s-a desfăşurat în perioada 31 august - 2 septembrie.

Numerele de telefon se pot porta în 3 zile, începând de luni

  Termenul de activare a unui număr portat va fi, începând de luni, de maxim o zi lucrătoare, aşa cum prevăd normele europene, iar durata maximă a procedurilor administrative aferente portării se reduce de la 10 la 3 zile lucrătoare, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii(ANCOM), informează Agerpres.

Seal o acuză pe Heidi Klum că l-a înşelat

Cântăreţul Seal a acuzat-o pe soţia sa Heidi Klum - de care s-a despărţit în ianuarie - că l-a înşelat cu bodyguard-ul ei, înainte ca ei să se separe, dar top modelul german spune că aceste acuzaţii sunt "false", informează Mediafax.

Vanessa Paradis are un nou iubit!

Cântăreaţa Vanessa Paradis, care, în urmă cu câteva luni, s-a despărţit de actorul Johnny Depp după o relaţie de 14 ani, are un nou iubit, milionarul francez Guy-David Gharbi, arată Mediafax.

Costel Busuioc nu a promovat bacalaureatul nici în a doua sesiune

Solistul Costel Busuioc nu a reuşit să treacă examenul de bacalaureat nici în cea de-a doua sesiune după ce nu obţinuse medie de trecere nici în sesiunea din iunie - iulie, el eşuând la Limba şi literatura română, unde a primit nota 1,50.

Adrian Năstase a fost adus la instanţa supremă

Adrian Năstase a fost adus în această dimineaţă de la Penitenciarul Jilava la instanţa supremă, unde judecătorii urmează să ia în discuţie o contestaţie formulată de procurorii DNA în dosarul "Mătuşa Tamara", în care fostul premier a fost achitat, informează Mediafax.

Ponta: Parteneriatul Strategic cu SUA - un lucru bun făcut de Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seara că România nu are, din punctul său de vedere, nicio altă variantă de viitor decât calea europeană şi continuarea relaţiilor cu SUA, menţionând că Parteneriatul strategic româno-american a fost un lucru bun făcut de preşedintele Traian Băsescu, informează Agerpres.

Ce crede Ponta despre o nouă suspendare a lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seară că nu crede că se mai poate lua decizia suspendării din nou a preşedintelui Traian Băsescu, deoarece ar implica un risc prea mare pentru ţară.

Aderarea la Schengen, o problemă psihologică a României

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că deciziile politice din UE privind aderarea României la Spaţiul Schengen vor lăsa loc deciziei corecte, în condiţiile în care România îndeplineşte standardele de aderare. Mai mult, premierul a declarat că aderarea României la Schengen a devenit o problemă psihologică a ţării noastre.