monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Indemnizaţia de creştere a copilului se majorează la 85%

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 219 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 3 abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 124/2011, care prevede majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, începând cu 1 octombrie 2012, Camera fiind for decizional.

Clujul pe locul 8 în topul pârloagelor

Judeţele din Vestul României, unde investitorii au pătruns mai repede iar terenul este mai scump, domină clasamentul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) al terenurilor nelucrate, potrivit agrointel.ro.

Operaţia lui Duckadam s-a încheiat cu succes

Opreaţia la care a fost supus ieri preşedintele de onoare al FC Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, s-a încheiat cu succes, după aproape nouă ore, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii Spitalului Floreasca din Capitală.

„U“ Cluj și CFR atacă Cupa României

Universitatea și CFR vor juca astăzi în șaisprezecimile Cupei României. „Studenții“ vor evolua la malul Dunării, împotriva formației Delta Tulcea, iar „feroviarii“ vor juca în Ilfov cu ACS Berceni.

300 de clujeni prinşi „la negru”

Inspectorii de muncă clujeni au depistat în primul semestru al anului, în urma a peste 1600 de controale 300 de clujeni care munceau fără forme legale, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj.

Niculescu pregătește pe FC Bihor

Claudiu Niculescu a ajuns la un acord cu conducerea grupării FC Bihor şi va fi noul antrenor al echipei din Liga a II-a, a anunţat clubul din Oradea.

Concert acustic în L’Atelier Café

L’Atelier Café pregăteşte un concert intimist: joi, 27 septembrie, începând cu ora 21:00, în cafeneaua de pe strada Memorandumului nr. 9 va performa proiectul Moon Museum.

Studiul în străinătate, accesibil şi din ianuarie

Elevii care nu au plecat încă la studii în afară vor putea să facă acest lucru din iarnă. La Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc pe 23 octombrie un târg de universităţi internaţionale.

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea reiau protestele

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au decis ca începând de miercuri să reia protestele, spunând că nu mai au speranţe în condiţiile în care activitatea combinatului este oprită, iar ei nu şi-au primit salariile pe luna august, scrie Mediafax.

Teste gratuite de tensiune şi indice de masă corporală, în Real

În week-endurile 29-30 septembrie şi 6-7 octombrie, clujenii îşi pot măsura, gratuit, tensiunea arterială şi indicele de masă corporală, în Galeria Real, în intervalul orar 11.00 – 17.00. În plus, personalul specializat va oferi şi sfaturi celor interesaţi.

Cum a deturnat Vîntu banii de la FNI

O parte din banii încasaţi de Vîntu de la FNI au fost folosiţi pentru aportul de capital la Editura Cristoiu, plata părţilor sociale cesionate de Mihai Tatulici Production SA, dar şi pentru sponsorizări, printre beneficiari fiind UFC Rapid, Fundaţia Open Romania şi Federaţia Română de Atletism, informează Mediafax.

Care sunt măsurile luate de locuitorii comunei Moroieni împotriva urşilor?

Locuitorii din satul Glod din comuna Moroieni, unde în ultimele zile au avut loc atacuri ale urşilor în gospodării, fără a exista victime omeneşti, au patrulat prin localitate, luni noapte, alături de oamenii legii, au aprins focuri şi au făcut zgomote cu clopotele pentru a alunga animalele, scrie Mediafax.

Rata şomajului a scăzut în trimestrul al doilea la 6,9%

Rata şomajului a fost în trimestrul al doilea de 6,9%, în scădere atât faţă de trimestrul anterior (7,6%), cât şi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut (7,2%), numărul şomerilor ajungând la 693.000, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Acţunile Google au atins un nou record la New York

Acţiunile Google au atins un nou maxim record luni pe bursa de la New York, de aproape 750 dolari, datorită optimismului investitorilor privind perspectivele de creştere ale veniturilor generate de companie din publicitatea pe internet, scrie Mediafax.