monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

PDL propune ca numirea judecătorilor CCR să nu mai fie făcută politic

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, după întâlnirea conducerii partidului cu parlamentarii democrat-liberali, că partidul pe care-l conduce va propune celorlalte formaţiuni parlamentare schimbarea modului de numire a judecătorilor de la Curtea Constituţională, în sensul ca partidele să nu mai fie acelea care să facă propunerea, ci nominalizarea să fie făcută prin intermediul CSM sau al ÎCCJ pentru magistrat asupra căruia să nu planeze nicio bănuială în privinţa reputaţiei profesionale sau morale.

Primul campion paralimpic din istoria României

Eduard Carol Novak a câştigat medalia de aur în cursa de urmărire din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Londra, informează Mediafax. Asta după ce în calificări a reuşit să stabilească un record mondial pe velodromul din Parcul Olimpic. Novak a fost urmat de cehul Jiri Jezek şi de britanicul Jody Cundy.

Reding: „Nu aş fi surprinsă de o amânare a aderării României la Schengen“

Comisia Europeană urmăreşte în continuare foarte atent situaţia politică din România, după „un fel de puci parlamentar”, afirmă vicepreşedintele CE, Viviane Reding, precizând că nu ar fi surprinsă dacă integrarea României în Schengen ar fi amânată, conform unui interviu acordat Le Monde, preluat de realitatea.net.

Bacalaureatul va rămâne un „permis” pentru facultate

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Ecaterina Andronescu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că bacalaureatul naţional poate să rămână „un permis” pentru absolvenţii de liceu care doresc să urmeze cursurile învăţământului superior.

Începerea anului școlar se amână cu o săptămână

Anul şcolar va începe pe 17 septembrie, a anunţat, sâmbătă, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a precizat că se încearcă păstrarea structurii anului de învăţământ.

Videoclip filmat pe plaja din Grigorescu

Tânăra trupă clujeană Lights Out! a lansat în această dimineaţă cel de-al doilea videoclip din cariera formaţiei. Clipul, filmat la piesa  „Sylabus”, este realizat de către regizorul clujean Matei Pleşa.

Cu bicicleta prin Clujul de altădată

Astăzi, la ora 11, pasionaţii de ciclism şi nu numai sunt invitaţi la vernisajul unei expoziţii cu totul deosebite: clădirea Casino din Parcul Central va găzdui expoziţia foto intitulată „Cu bicicleta prin Clujul de altădată”.

Vitamina B3 ne-ar putea păzi de infecţiile cu stafilococi

  Vitaminei B3, numită şi niacină, acid pantotenic sau vitamina PP, îi este recunoscută ştiinţific proprietatea de a creşte capacitatea celulelor imunitare de a distruge stafilococii, dar şi de a mări numărul şi eficacitatea activităţii neutrofilelor, o categorie de globule albe care anihilează bacteriile patogene şi le digeră intracelular, informează BBC.

A fost Marga omul Securității?

Andrei Marga o ține una și bună că nu a colaborat cu Securitatea în timp ce surse din serviciile secrete spun că fostul rector ar avea cel puțin un dosar.

„File din istoria evreimii din Cluj”

Comunitatea Evreilor din Cluj-Napoca anunță organizarea unor manifestări aniversare prilejuite de împlinirea a 125 de ani de la inaugurarea sinagogii neologe de rit occidental din Cluj (astăzi Templul Memorial al Deportaţilor), şi respectiv 65 de ani de la reconstrucţia Templului, distrus la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.