monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Pentru plata TVA la încasare, trebuie raportată cifra de afaceri!

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj atenţionează că persoanele impozabile care aplică sistemul TVA la încasare începând cu data de 1 ianuarie 2013 au obligaţia să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 octombrie 2012 inclusiv, o notificare din care să rezulte că cifra de afaceri realizată în perioada 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012 inclusiv nu depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei.

Clujenii sunt săraci până e vorba de haine

Doi mari retaileri de îmbrăcăminte cu politică de discount şi-au închis magazinele locale, în timp ce alte două mari branduri de renume dau semne de prosperitate.

Vuza iese din cursa pentru Oltchim

Compania AISA International Cluj, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi-a retras ambele oferte cu care urma să participe la licitaţia pentru cumpărarea Oltchim, potrivit lui Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

Turneu de baschet în Gruia

Între 21 şi 23 septembrie, amatorii de baschet pot participa la prima ediţie a „Trofeului BeSport”.

Contre între Nuno Claro și conducerea de la CFR

Portarul Nuno Claro susţine că oficialii clubului CFR Cluj îl forţează să îşi rezilieze contractul fără ca gruparea să-şi plătească datoriile către el prin lansarea de acuzaţii nefondate în mass-media.

„Război” între autorităţi pentru Cluj Arena

Primarul Emil Boc nu renunţă la ideea ca Primăria Cluj-Napoca să preia Cluj Arena, ba mai mult are chiar un plan prin care să transforme stadionul într-o afacere profitabilă.

Primarul va merge pe jos la serviciu

Primarul Emil Boc nu va folosi, vineri, maşina pentru a se deplasa la serviciu, ci va merge pe jos de acasă, din cartierul Zorilor până la Primărie pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilităţii.

Andone: "Vreau să începem cu dreptul"

Tehnicianul Ioan Andone a declarat, marţi seară, că speră ca echipa CFR Cluj să înceapă cu "dreptul" acest sezon al Ligii Campionilor, afirmând că îşi doreşte o victorie pentru a-l egala la rezultatele directe pe Jose Peseiro, antrenorul formaţiei Sporting Braga.

TOP 10 cele mai valoroase branduri din lume

Apple este cel mai valoros brand din lume, evaluat la peste 100 miliarde de dolari, urmat la distanţă de Coca-Cola şi Microsoft, potrivit unui top realizat de eurobrand, potrivit căruia cele mai de valoare 10 mărci din lume aparţin companiilor americane, scrie Mediafax.

Taxa de funcţionare pentru administratorii de pensii private va creşte cu 50%

Taxa de funcţionare plătită lunar de administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creşte, de la 1 ianuarie, cu peste 50%, decizia, adoptată recent, urmând să sporească veniturile autorităţii de reglementare din domeniu cu 8 milioane de lei în 2013, scrie Mediafax.

Regimul sirian plănuieşte să utilizeze arme chimice

Regimul sirian plănuieşte să utilizeze "în ultimă instanţă" arme chimice împotriva propriei sale populaţii, a declarat într-un interviu publicat miercuri de cotidianul britanic The Times un general sirian care a dezertat.

Cum a ajuns Institutul Cantacuzino în stadiul actual. De la sute de vaccinuri instituţia nu mai fabrică nimic. Cine sunt responsabilii?

Închiderea liniilor de producţie pentru vaccinuri face România dependentă de importuri şi ex­trem de vulnerabilă în cazul produ­ce­rii unei pandemii. Mai mult chiar, efi­cien­ţa vaccinurilor de import este pusă sub semnul întrebării, deoarece nu sunt testate în România şi nu sunt adaptate populaţiei României. Până acum, Institutului Cantacuzino, consi­derat "vital" pentru România chiar de foşti miniştri ai sănătăţii, nu se înscrie pe lista obiectivelor de importanţă strategică, scrie Mediafax.

Un alt bărbat UCIS de urs, în Dâmboviţa, într-o zonă aflată în carantină

Un bărbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineaţă, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, la câteva zile după ce o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de urs, în două localităţi învecinate. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei şi Jandarmeriei Dâmboviţa, incidentul a avut loc în satul Muscel din localitatea Moroieni, la o distanţă de aproximativ doi kilometri de zona în care sunt case, informează Mediafax.