monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Daniel Buda cere demisia lui Ponta

Liderul PDL Cluj, deputatul Daniel Buda îi cere socoteală premierului Victor Ponta pentru ratarea intrării României în spaţiul Schengen.

CFR vrea revanşa în faţa lui Dinamo!

Clujenii îşi doresc victoria vineri seară, în cel mai aşteptat meci al etapei a 8-a din Liga I: Dinamo Bucureşti – CFR Cluj.

Deschiderea primului Colegiu Național Ortodox în Cluj-Napoca

În contextul în care spectrul descurajant al unei lumi tot mai indiferente la dimensiunea spirituală a vieții și la formarea sufletească a tinerilor se face simțit și în spațiul public românesc, Arhiepiscopia Clujului își propune să ofere o alternativă educațională și formativă adresată copiilor din ciclul primar prin deschiderea, în colaborare cu Seminarul Teologic clujean, a primului Colegiu Național Ortodox din Cluj-Napoca.

Întâlnire de lux, în Deltă, a liderilor USL

Liberalii şi social-democraţii se vor reuni, în acest sfârşit de săptămâna, într-un resort din Delta Dunării pentru a negocia împărţirea colegiilor pentru alegerile parlamentare.

Pompierii şi-au sărbătorit ziua în Piaţa Unirii

  Ziua Pompierilor, marcată în fiecare an în 13 septembrie, a fost sărbătorită, ieri, în Piaţa Unirii. Au fost expuse maşinile de intervenţie şi echipamente, cei mai interesaţi fiind copiii.

Județul Cluj anunță cele mai multe locuri de muncă vacante

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 8.928 locuri de muncă, în perioada 13-19 septembrie 2012.

Campania „Aegonomiseşte” se reia

Datorită succesului înregistrat la nivel național în cadrul campaniei „Aegonomiseşte acum pentru momentele cheie din viața ta!”, Banca Transilvania şi AEGON au decis reluarea campaniei.

80% dintre români au probleme dentare

În Romania, conform unui studiu elaborat de Ipsos Marketing cu privire la starea de sănătate orală, igiena dentară se rezumă, în cea mai mare parte, la spălatul pe dinți. Aproape 80% dintre respondenți au probleme dentare și apariția cariilor este cea mai frecventă afecțiune.

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, invitat să facă parte din boardul IAP-CoP

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, a fost invitat să facă parte din boardul IAP-CoP (International Airport Professional Community of Practice – Comunitatea de Practică Profesională Aeroportuară Internațională), organizaţie internaţională cu sediul la Montreal, Canada, reprezentând un veritabil forum de colaborare și generator al unui susţinut schimb de experiență între profesioniști din domeniul aeroportuar.

Reuniune alpină în cadrul Memorialului Misi Szalma

Asociaţia Alpiniştilor Pajura Turda organizează în perioada 14-16 septembrie 2012 a XXXVI-a ediţie a Memorialului Misi Szalma, celebrând primul antrenor de alpinism din Turda, dispărut într-o avalanşă în Munţii Făgăraş.

Piața de mobilă revine pe creștere într-o piața estimată la 900 milioane de euro!

Scăderea consumului populației în anii anteriori și-a pus amprenta asupra producătorilor de mobilă a caror încasări au scazut semnificativ în anii de criză. Totuși, 2012 se anunță anul revenirii pe profit pentru marii producători de mobilă, semn ca bugetele alocate de români pentru renovare s-au dezghețat.

GOOGLE şi-a schimbat logoul pentru a o omagia pe CLARA SCHUMANN, pianista germană căsătorită cu Robert Schumann

Google şi-a schimbat,joi, logoul pentru a o omagia pe Clara Scumann, pianista şi compozitoarea germană, soţia lui Robert Schumann. Noul logo o prezintă pe Clara Schumann cântând la pian, alături de cei opt copii ai ei. Imaginea desenată care-o prezintă pe Clara Schumann şi pe copiii săi înlocuieşte cele două litere "O" şi cea de-a doua literă "G" din logoul Google de joi, scrie Mediafax.

Bill Moggridge, cel care a schimbat istoria IT-ului, a murit

În ziua de azi, laptopul a ajuns să ne fie indispensabil. Cu toate acestea, în primele decenii de dezvoltare a calculatoarelor, să vezi un calculator pe care ai fi putut să-l duci cu tine peste tot era ceva cu adevărat revoluţionar.

Mortalitatea infantile a scăzut puternic

Mortalitatea infantilă a scăzut cu aproape jumătate în lume în ultimele decenii, dar se concentrează acum în Africa Subsahariană şi în Asia de Sud, potrivit unui raport al UNICEF, relatează joi AFP.

Franţa face presiuni pentru a determina Spania să solicite ajutor extern

Franţa face presiuni asupra Spaniei pentru a determina guvernul de la Madrid, condus de premierul Mariano Rajoy să ceară ajutor financiar de la Uniunea Europeană şi să lase deoparte îngrijorările Germaniei, au declarat surse apropiate discuţiilor, scrie Mediafax.

În Franţa, situaţia juridică a romilor s-a ameliorat

Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding a apreciat, miercuri, că "situaţia juridică" a romilor s-a ameliorat în Franţa graţie unei circulare interministeriale adoptate la sfârşitul lui august, arată Mediafa.

Poliţia a rămas din 20 iunie fără baza de date. Amprentele sunt verificate manual

Poliţia a rămas din 20 iunie fără baza de date, întrucât cele două programe folosite pentru recunoaşterea facială şi identificarea amprentelor suspecţilor nu mai funcţionează din cauza unor probleme tehnice, verificările fiind astfel îngreunate întrucât amprentele suspecţilor sunt comparate manual, scrie Mediafax.