monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Raportul juriștilor: Ponta a „plagiat vădit”!

Raportul juriştilor care au analizat teza de doctorat a lui Victor Ponta, un profesor de la Universitatea Bucureşti şi doi de la Universitatea din Strasbourg respectiv de la Sorbona, concluzionează că lucrarea prezintă numeroase încălcări ale eticii universitare, constituind „un plagiat vădit”.

6 puncte din 6!

România şi-a atins obiectivul: 6 puncte din „dubla” cu Estonia şi Andorra. Urmează Turcia şi Olanda.

Discuţii tardive despre „hibele“ actualei legi electorale

Deputaţii jurişti clujeni îl taxează pe Victor Ponta pentru declaraţiile potrivit cărora alegerile parlamentare din acest an vor fi organizate pe baza actualei legi electorale, deşi aceasta are două mari defecte - creşte numărul de parlamentari şi permite accesul în Parlament a unor candidaţi situaţi pe locuri inferioare în dauna celor de pe primul loc.

Zilele Floreştiului

În acest sfârşit de săptămână, 14-15-16 septembrie, floreştenii şi nu numai sunt aşteptaţi să sărbătorească zilele comunei prin 3 zile pline de distracţie, concursuri şi expoziţii.

Românii au băut mai multă bere în primele şase luni

Consumul de bere din România a înregistrat pe primul semestru o creştere în volum de 4% faţă de perioada similară a anului trecut, însumând astfel 8,3 milioane de hectolitri, a anunţat miercuri asociaţia Berarii României.

Italienii construiesc o microcentrală electrică la Răscruci

O delegaţie de investitori italieni - formată din reprezentanţi ai unor fonduri de investiţii şi ai societăţii Romita Energie Verde, companie care urmează să construiască o microcentrală pe bază de biomasă în Răscruci (comuna Bonţida), în imediata apropiere a Parcului Industrial Tetarom III – s-a întâlnit miercuri cu conducerea Consiliului Judeţean Cluj.

Delegaţie a Consiliului Judeţean Cluj la Krynica (Polonia), la Forumul Economic al Regiunilor

În cursul săptămânii trecute, o delegaţie a Consiliului Judeţean Cluj în frunte cu vicepreşedintele Vakar Istvan a participat, la invitaţia Consiliului Regional Malopolska din Polonia, la cea de-a XVIII-a ediţie a Forumului Economic al Regiunilor intitulat „European dilemmas: Where is the heart of Europe?”, eveniment care a avut loc în acest an la Krynica.

Cum a fost TERORIZATĂ judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru

Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru a primit nu una, ci patru scrisori de ameninţare cu moartea: două înainte de pronunţarea verdictului care a avut ca efect reîntoarcerea preşedintelui suspendat Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, două după.

A fost ucis fiul lui Ioan Avram Mureșan? Nu e exclus!

Misterul din jurul morţii lui Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureșan, se adânceşte, iar familia crede că tânărul nu a avut parte de o moarte naturală.

Se întâmplau în 12 septembrie..

Data de 12 septembrie rămâne memorabilă pentru câteva evenimente care au avut loc în această zi şi care au influenţat omenirea într-o mare sau mai mică măsură, scrie Mediafax.

Ţiganii îi aduc pe francezi în România

Vizita miniştrilor Manuel Valls şi Bernard Cazaneuve în România, în cursul căreia va fi abordată situaţia romilor, riscă să fie delicată, având în vedere criticile la adresa politicii de demolare a taberelor din Franţa. Ministrul de Interne, Manuel Valls, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, merg miercuri în România pentru a încerca să abordeze de la rădăcină problema romilor, scrie Mediafax. 

O nouă victorie împotriva clasei pregătitoare

Proiectul de lege pentru completarea alin.(3) al art.361 din Legea nr.1/2011-Legea Educaţiei Naţionale iniţiat de deputatul independent Mircia Giurgiu, a fost adoptat ieri, 10 septembrie 2012 de Camera Deputaţilor.

Victor Ponta ar putea rămâne fără titlul de doctor

Senatul Universităţii Bucureşti (UB) se întruneşte, miercuri, pentru a lua act de decizia de plagiat a Comisiei de Etică în cazul premierului Victor Ponta şi poate propune sancţiuni mergând până la retragerea titlului de doctor, informează Mediafax.

VULCANUL Santorini se pregăteşte de ERUPŢIE? Bula de MAGMĂ a ridicat insula cu 14 cm

Camera magmatică a vulcanului Santorini s-a mărit cu 10-20 de milioane de metri cubi - un volum de 15 ori mai mare decât Stadionul Olimpic din Londra - în perioada ianuarie 2011 - aprilie 2012, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universităţile Oxford şi Bristol din Marea Britanie, arată Mediafax.

Numărarea caloriilor este de fapt nocivă. Care sunt alimentele care ne îngraşă cu adevărat?

Caloriile au jucat întotdeauna rolul de inamic pentru persoanele care şi-au dorit să aibă o siluetă de invidiat, iar menţinerea unei evidenţe a consumului acestora s-a dovedit a fi o adevărată provocare. Deşi foarte multe produse alimentare au pe etichete trecut aportul de calorii, se pare că anumite grăsimi din mâncăruri au efect diferit faţă de ceea ce cercetătorii se aşteptau, scrie Mediafax.