monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Daniel Buda: „Mihai Voicu nu cunoaşte esenţa democraţiei: separaţia puterilor în stat“

Preşedintele Comisiei Juridice, de Disciplină şi Imunităţi, deputatul clujean Daniel Buda, cataloghează declaraţiile ministrului Mihai Voicu, conform căruia Comisiile juridice ale Camerelor trebuie să stabilească o formă legală prin care între Parlament şi Ministerul Justiţiei să existe un „control reciproc democratic”, drept derapaje inacceptabile de la democraţie.

Cursuri de non-discriminare în sistemul de sănătate

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoaie, este de părere că ar trebui introduse cursuri de non-discriminare în sănătate, la toate nivelele, după ce, în opinia sa, sistemul românesc de sănătate este unul care a creat mari inechităţi.

„Băieţii deştepţi” au cerut 870 mil. lei de la Hidroelectrica

Valoarea sumelor cu care au dorit să se înscrie „băieţii deştepţi” în tabelul preliminar al creditorilor Hidroelectrica, companie aflată în insolvenţă, se ridică la 870,5 milioane lei, pretenţiile fiind respinse de administratorul judiciar.

Kiat şi CJ s-au împăcat! Asfaltările încep în această toamnă

Consiliul Judeţean Cluj şi firma Kiat au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte contractul pentru asfaltarea celor 423 kilometri de drumuri judeţene. Asfaltarea primilor 40 de kilometri de drum judeţean vor începe în această toamnă, pe tronsonul Gherla – Geaca – Ţaga – Cămăraş, iar primele asfaltări vor fi gata în primăvară.

Elevii vor începe şcoala pe 17 septembrie

Potrivit unui ordin dat de ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu, semestrul I al anului şcolar 2012-2013 va începe la data de 17 septembrie, iar cursurile se vor desfăşura până vineri, 21 decembrie.

Sorana Cîrstea a urcat pe locul 32 WTA

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a urcat şase poziţii şi se află pe locul 32, cu 1.591 de puncte, în ierarhia WTA dată publicităţii luni, devenind cea mai bine clasată sportivă din România.

Trenul Orient Express a plecat din Sighişoara cu trei geamuri sparte

Şeful trenului Orient Express a anunţat, luni dimineaţă, la numărul 112, la scurt timp după ieşirea din Sighişoara, că mai multe geamuri au fost sparte, ancheta în acest caz fiind făcută de Poliţia Transporturi, în gara de la Curtici, neputându-se stabili dacă acestea au fost distruse intenţionat, scrie Mediafax.

Victoria Beckham, cum rar o vezi

Victoria Beckham i-a surprins pe toţi cei prezenţi la prezentarea sa de modă prin reacţia pe care a avut-o la finalul show-ul ei din cadrul Săptămânii Modei de la New York. La show a fost prezentă şi celebra Anna Wintour, editorul-şef al ediţiei americane Vogue, arată Mediafax.

Franţa trimite la Bucureşti doi miniştri pentru a rezolva problema romilor

Ministrul francez de interne, Manuel Valls, şi cel delegat la afaceri europene, Bernard Cazeneuve, urmează să se deplaseze miercuri în România pentru a discuta despre situaţia romilor şi a rezolva problema 'la origine', a făcut cunoscut duminică preşedintele Franţei, François Hollande, relatează AFP.

Două cutremure s-au produs duminică în Vrancea

Două cutremure s-au produs duminică în zona Vrancea, primul seism având o intensitate de 2,8 grade pe scara Richter, iar cel de-al doilea de 4 grade, informează Institutul Naţional pentru Fizică a Pământului, arată Mediafax.