monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

The Economist se întreabă dacă şcoala românească scoate într-adevăr tâmpiţi

O analiză publicată pe un blog afiliat publicaţiei „The Economist” îşi pune întrebarea dacă şcoala românească scoate tâmpiţi şi aduce în discuţie mai multe aspecte ale învăţământului: jumătate din tineri au picat bacul, exodul de creiere şi faptul că România nu are nicio universitate în Top 500.

Reducerea TVA la alimente va duce la scăderea preţurilor

Reducerea TVA la alimente va servi în mod direct interesele consumatorilor din România prin scăderea preţurilor la raft cu acelaşi procent cu care se va micşora taxa, susţine Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), informează Mediafax.

Dosar penal pe numele primarului Radu Mazăre în legătură cu referendumul

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au deschis un dosar penal, aflat în faza actelor premergătoare, în care se efectuează cercetări în legătură cu o plângere depusă de PDL împotriva primarului Constanţei, Radu Mazăre, în care acesta este acuzat că s-a prezentat însoţit de aproximativ 25 de fotomodele la votul de la referendum.

Sindicatele s-au plâns FMI că Guvernele României nu au ajutat societăţile cu probleme

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS) şi cei ai CNS „Cartel ALFA” au susţinut, în faţa reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional, că nici guvernele anterioare şi nici cel actual nu au întreprins nimic pentru a veni în sprijinul societăţilor cu probleme, respectiv cu pierderi, potrivit unui comunicat de presă, remis, joi, Agerpres.

FMI acceptă o creştere economică de peste 1%

Experţii FMI vor accepta o creştere economică mai mare de 1% pentru acest an, în ciuda producţiei agricole slabe şi a încetinirii economice din zona euro, iar PIB-ul nominal estimat va scădea uşor faţă de actuala prognoză, de la 607,5 la 607,3 miliarde lei, pe un deflator în creştere de la 3,3 la 4%.

CFR a trecut de Slovan! Urmează play-off-ul

Campioana României, CFR Cluj, s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a învins, cu scorul general de 3-1, formaţia cehă Slovan Liberec, în turul trei preliminar al competiţiei.