monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

CSM a reclamat Antena 3 la CNA

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), joi, reclamând încălcarea dreptului la imagine şi viaţă privată a unor membri ai CSM în emisiuni difuzate de postul Antena 3.

Astăzi are loc ultima probă a examenului de bacalaureat

Astăzi are loc ultimă probă scrisă din actuala sesiune, cea la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Pentru susţinerea acesteia s-au înscris 51.234 de absolvenţi de liceu (fizică - 9.136 elevi, biologie - 26.083 de elevi, chimie - 4.627 de elevi, geografie - 9.413 elevi, logică - 149 de elevi, psihologie - 150 de elevi, economie - 180 de elevi, filosofie – 84 de elevi, sociologie - 130 de elevi şi informatică - 482 de elevi).

Primăria Cluj-Napoca refuză să înapoieze banii!

La nevoie, municipalitatea va acţiona în instanţă Ministerul Finanţelor în „războiul” pentru cele două milioane de lei alocaţi în primăvară de Guvern şi ceruţi acum înapoi.

M. R. Ungureanu: „ICCD nu se transformă în partid”

Mihai Răzvan Ungureanu explică, pe contul său de Facebook, că ICCD, al cărei lider este, nu se va transforma în partid politic, ci se va dota cu un astfel de „vehicul electoral”, întrucât în caz contrar membrii iniţiativei nu ar putea candida la alegerile parlamentare din partea noii alianţe.

Cu ochii spre grupele Ligii!

Campionii României, CFR Cluj, s-au calificat în grupele Ligii Campionilor după ce au învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0, pe elveţienii de la FC Basel.

CFR și „U“ Cluj în etapa a 7-a

Duminică, 2 septembrie, CFR Cluj va primi vizita echipei Petrolul Ploieşti, în timp ce Universitatea Cluj va juca în deplasare, pe terenul Concordiei Chiajna, partide contând pentru etapa a VII-a a Ligii I.

Dacă mai vor bani, primăriile vor fi obligate să reducă arieratele cu 5%

Primăriile care înregistrează obligaţiile financiare ajunse la scadenţă şi neachitate vor fi obligate să reducă, lunar, volumul acestora cu cel puţin 5%, calculat la soldul lunii anterioare, în caz contrar direcţiile generale ale finanţelor publice urmând să sisteze alimentarea cu cote şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

Deisis sau rugăciunea comuniunii prin excelență

Una din cele mai impunătoare imagini din iconografia ortodoxă este aceea care‑L înfăţişează pe Domnul Iisus în straiele şi pe tronul slavei, avându‑i de‑a dreapta şi de‑a stânga pe Maica Domnului şi pe Botezătorul Ioan.