monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Daniel Buda, indignat de guvernanţi

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda îşi exprimă indignarea faţă de haosul provocat la nivel naţional de cei care deţin actul guvernamental, manifestat inclusiv prin contradicţii impardonabile între membrii guvernului.

Mutu a fost prezentat oficial la Ajaccio

Adrian Mutu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată pentru prezentarea sa oficială la gruparea AC Ajaccio, că nimeni nu trebuie să aştepte ca el să rezolve de unul singur problemele din echipa franceză.

Adolescenți, atenție la consumul de canabis!

Consumul regulat de canabis în adolescenţă poate cauza o scădere a capacităţilor intelectuale, care se va manifesta la vârsta adultă, arată un studiu publicat luni de Academia americană de ştiinţe, citat de AFP.

Liviu Pop: Poştașii nu vor fi concediați

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, la Câmpia Turzii, că nu există nicio decizie a Guvernului de a reduce salariile sau de a face disponibilizări la Poşta Română, transmite corespondentul Mediafax.

Justiția n-a vrut să-i confiște 9,8 mil. € lui Patriciu

Instanţa a respins cererea Parchetului de confiscare a sumei de 9.885.496 de euro şi de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Dinu Patriciu în cazul Rompetrol, cheltuielile de judecată în cuantum de 50.000 de lei rămânând în sarcina statului.

Bani, acuze și datorii neonorate

Guvernul transmite democrat-liberalilor că sumele din Fondul de rezervă au fost alocate de Cabinetul Ungureanu și că actualul guvern doar le-a blocat.

Medalii la Campionatul Balcanic

În perioada 24 – 26 august s-a desfășurat Campionatul Balcanic de judo U-17 li U-20 la Drobeta Turnu Severin.

Aeroportul Cluj va fi botezat în octombrie

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi a Aeroportului Internaţional Cluj caută nume pentru aeroport, iar la începutul lunii octombrie acesta ar putea fi deja stabilit.

La 90 de minute de grupele Ligii

CFR Cluj primește în această seară vizita celor de la FC Basel, în returul play-off-ului pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Larisa are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi

Larisa Nicoară, o tânără de 26 de ani din Cluj-Napoca, diagnosticată, în 3 august, cu tumoră cerebrală canceroasă de gradul IV în ultima fază are nevoie de 30.000 de euro pentru a urma tratamentul salvator în Turcia.

Aspazia Cojocaru: ,,Nimeni nu mă poate determina să încalc legea"

Judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională susţine, într-o declaraţie de presă, remisă agenţiei MEDIAFAX, că nu a făcut şi nu face politică, precizând că nimeni nu o poate determina să încalce legea indiferent de gradul ameninţărilor, metodele folosite şi din partea cui vin, arată Mediafax.

Barack Obama şi Mitt Romney, cot la cot în sondajele de opinie

Candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, îl devansează cu un punct pe preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama în intenţiile de vot şi este perceput ca fiind mai capabil să redreseze situaţia economică a ţării, potrivit unui sondaj publicat luni, relatează AFP, arată Mediafax.

65 de persoane cercetate pentru fraude bancare

Procurorii DIICOT cercetează 65 de persoane care au obţinut în mod fraudulos credite de la unităţi bancare de pe raza judeţului Braşov, marţi dimineaţa fiind realizate în acest caz 36 de percheziţii în Cluj, Braşov, Hunedoara şi Neamţ, informează Mediafax.

Ce spune presa internaţională despre revenirea lui Băsescu la Cotroceni

La şase zile după ce CC a invalidat referendumul privind destituirea sa, Parlamentul a aprobat luni revenirea lui Băsescu în funcţia de preşedinte, punând capăt unei lupte politice cu repercusiuni economice, anunţă principalele agenţii de presă internaţionale.

Traian Băsescu a revenit la Palatul Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a revenit astăzi la Palatul Cotroceni, după 52 de zile de suspendare prin decizia Parlamentului din 6 iulie şi după ce la referendumul de demitere din 29 iulie nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru ca acesta să fie validat, arată Mediafax.

Cursul BNR a coborât ieri la 4,4667 lei/euro

Banca Naţională a României (BNR) a publicat ieri un curs de referinţă în scădere cu 1,52 bani, de 4,4667 lei/euro, reprezentând cel mai redus nivel din ultimele opt săptămâni, leul recuperând cea mai mare parte din pierderea consemnată de la începutul lunii iulie din cauza tensiunilor politice, arată Mediafax.

Apple a cerut interzicerea a opt smartphone-uri Samsung în SUA

Apple a cerut în justiţie interzicerea de la comercializare a opt smartphone-uri şi o tabletă Samsung, după ce a câştigat vineri procesul împotriva principalului rival, însă produsele sunt din generaţiile trecute, iar interdicţia nu ar afecta semnificativ compania sud-coreeană, transmite Bloomberg, informează Mediafax.

Cristi Minculescu părăseşte trupa Iris

Cântăreţul Cristi Minculescu, solistul legendarei trupe Iris, va părăsi formaţia, fiind înlocuit, din data de 3 septembrie a acestui an, de Toni Şeicărescu, informează pagina oficială de Facebook a artiştilor, arată Mediafax.

116 candidaţi eliminaţi la proba scrisă la limba română a bacalaureatului

116 elevi au fost eliminaţi ieri la proba scrisă la limba şi literatura română a bacalaureatului, din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs - utilizarea telefoanelor mobile, a dispozitivelor auditive sau a materialelor auxiliare nepermise, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene.