monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Sfințirea Bisericii din parohia Mihai Viteazu, protopopiatul Turda

Un eveniment important pentru Arhiepiscopia Clujului a avut loc duminică, 19 august 2012, când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a sfinţit biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Mihai Viteazu, una din cele mai mari comunități parohiale din Arhiepiscopia clujeană.

Teologia Icoanei Adormirii Maicii Domnului

Sărbătoarea Adormirii Fecioarei este ținută la data de 15 august începând din veacul al VI-lea atunci când împăratul bizantina Mauriciu (582-602) a celebrat-o la Constantinopol.

Mitropolitul Antonie Plămdeală-„Dascăl de cuget și cultură românească”

Din scris îl știam de mult. Față către față l-am întâlnit prima dată prin anii 1980. Eram preot la Turda. Și cum, la Seminarul de la Cluj erau puține locuri, umblam după înfiere pentru unii din tinerii cuminți din parohie, care doreau să urmeze Seminarul. Vlădica Antonie era atunci episcop la Buzău. L-am întâlnit la București și, deși eram un necunoscut, m-a primit cu multă bunăvoință.

Ponta, mincinosul!

Locul primului ministru nu e la Palatul Victoria, ci la muzeul Munchausen. Miercuri seara, la Antena 3, premierul Victor Ponta a demonstrat, din nou, că are o versiune personală asupra realităţii. “Faimoasa frază din The Guardian (referitoare la coabitarea cu preşedintele Băsescu – nr) a fost tot un fel de manipulare internă”, a declarat Ponta.

Sesiune extraordinară a Parlamentului, luni la ora 15:00

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a afirmat joi că Parlamentul se reuneşte luni, la ora 15,00, în sesiune extraordinară pentru citirea hotărârii CCR privind invalidarea referendumului din 29 iulie.

Ce face David Beckham în timpul unei şedinţe foto

Nimeni nu-i poate contesta lui David Beckham calităţile de fotbalist, dar nici pe cele de fotomodel. Şi dacă mai erau persoane care să aibă îndoieli cu privire la talentul său de a-şi vinde imaginea şi implicit pe cea a produselor pe care le promovează, fostul internaţional britanic a postat pe Facebook instantanee care arată cât de bine se descurcă în faţa aparatelor de fotografiat.

Cum a ajuns o tânără din tabăra de romi la Universitatea Sorbona

O tânără româncă de etnie romă, Anina Ciuciu, care a emigrat cu familia în Franţa în 1999, a reuşit să ajungă dintr-o tabără de romi la prestigioasa Universitate Sorbona din Paris, graţie şcolarizării şi unei perseverenţe remarcabile, informează Mediafax.

CSM solicită Guvernului reconsiderarea datei intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii solicită Guvernului României, care se va întruni joi în şedinţă pentru discutarea rectificării bugetare, reconsiderarea datei intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă care să se situeze după momentul la care va fi asigurat necesarul de resurse umane şi infrastructura cerute de aplicarea prevederilor noului cod, arată Agerpres.

Aparatul de fotografiat al studentei japoneze ucise în România a fost găsit

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au identificat aparatul foto aparţinând studentei de naţionalitate japoneză ucisă într-o pădure de lângă Bucureşti, aparatul fiind recunoscut de către părinţii victimei care au venit în România, arată Agerpres.

Şerban Ionescu a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică

Actorul Şerban Ionescu, care a fost diagnosticat cu borelioză în urmă cu aproape un an, a primit un nou diagnostic în Germania, cel de scleroză amiotrofică. Cătălin Dancu, avocatul artistului, spune că boala este incurabilă.

CSM a luat act de demisia Monei Pivniceru din magistratură

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de demisia Monei Pivniceru din magistratură, hotărârea urmând să fie trimisă preşedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica, arată Mediafax.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, convocate joi, la ora 12,00

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate pentru joi, la ora 12,00, după ce Curtea Constituţională a României a transmis miercuri preşedinţilor celor două Camere ale Legislativului copia hotărârii privind referendumul din 29 iulie, care urmează să fie prezentată în şedinţă comună.