monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Monitorul va prezintă INTEGRAL Hotărârea CCR de invalidare a Referendumului

Curtea Constituţională a României informează că a transmis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului copia hotărârii de marţi privind referendumul pentru luarea măsurilor necesare în vederea prezentării Camerei Deputaţilor şi Senatului întrunite în şedinţa comună.

Au carte, dar n-au parte… la Cluj

Clujul se situează pe locul trei în ţară la şomeri cu studii superioare. Dintre cei 12604 şomeri înregistraţi la nivelul judeţului nostru în luna iunie, mai bine de 1315 erau absolvenţi de studii superioare.

Câte maşini au fost casate prin Programul Rabla?

Ministerul Mediului a anunţat ieri câte maşini au fost casate prin programul Rabla, din 3 aprilie până în 21 august, fiind achiziţionate 8.124 de autovehicule, aproape jumătate dintre acestea fiind de origine românească.

„U“ Jolidon participă la Trofeul „Maramureș“

Sala Polivalentă „Lascăr Pană“ din Baia Mare găzduieşte vineri şi sâmbătă ediţia a 13-a a turneului feminin de handbal „Trofeul Maramureş“, cu participarea a şase echipe.

Mariana Simionescu a încetat din viață

Fosta mare antrenoare federală de gimnastică Maria Simionescu a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani, ceremonia funerară urmând să aibă loc în această seară, la ora 19.00, la Cimitirul Ghencea (civil) din București.

Paul Chetreanu a fost operat

Baschetbalistul Paul Chetreanu, de la „U“ Mobitelco BT,  a suferit marți o intervenție chirurgicală de hernie inghinală.

Soarta Sălii Polivalente va fi decisă mâine

Primăria Municipiului Cluj-Napoca va decide vineri ce va face cu lucrările la Sala Polivalentă, blocate, în primăvară, la 60%, după ce instanţa a decis anularea licitaţiei câştigată de firma CON-A, constructorii sălii.

13 oferte pentru tronsonul Gilău – Nădășelu

Patru companii şi nouă consorţii se bat pentru execuţia tronsonului Gilău-Nădăşelu. Câştigătorul va fi anunţat în minim 20 de zile, potrivit reprezentanţilor CNADNR.

Scandal între judecătorii CCR!

Curtea Constituţională a României (CCR) s-au reunit miercuri, pentru a citi în plen hotărârea privind referendumul naţional din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Cod galben de caniculă până duminică

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben şi portocaliu de caniculă pentru întreaga ţară, valabil de joi până duminică. Judeţul Cluj se află sub incidenţa codului galben.

SMURD Cluj va primi 10.000 lei de la Primărie

Primăria Cluj-Napoca va aloca 10.000 lei pentru SMURD Cluj, bani care vor fi folosiţi pentru cumpărarea a 1.500 litri de motorină, necesari pentru funcţionarea optimă a serviciului până la sfârşitul anului.

Cod portocaliu şi galben de caniculă în toată ţara până sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben şi portocaliu de caniculă pentru întreaga ţară, valabil de joi până sâmbătă. Conform avertizării, în intervalul menţionat valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde treptat înteaga ţară, arată Mediafax.

Record Guinness: familia care deţine recordul mondial de longevitate

Familia Melis, din provincia italiană Sardinia, este cea mai longevivă familie din lume, întrucât membrii ei, nouă fraţi şi surori, au împreună peste 818 ani - un record certificat de Guinness Book of Records -, a anunţat marţi presa italiană.

Cine va cânta în deschiderea concertului Red Hot Chili Peppers?

Zdob şi Zdub, Vama, Grimus, OCS şi E.M.I.L. sunt finalistele competiţiei organizate de Rock FM în urma căreia va fi desemnată trupa care va cânta în deschiderea concertului pe care Red Hot Chili Peppers îl va susţine pe 31 august în Bucureşti, potrivit unui comunicat, arată Mediafax.

Bacalaureatul continuă astăzi cu evaluarea la limba modernă

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat va continua miercuri cu evaluarea competenţelor de comunicare orală la limba maternă pentru candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale, dar şi cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă modernă, care este programată în intervalul 21-22 august, informează Agerpres.

E oficial! Tom Cruise și Katie Holmes au divorțat

În ciuda faptului că mereu au afișat imaginea unui cuplu perfect, Katie Homes a decis, la sfârșitul lunii iunie, să pună capăt căsniciei cu Tom Cruise, arată Daily Mail.