monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Scor strâns pentru Primăria Cluj-Napoca

Candidatul USL Marius Nicoară ar fi câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, potrivit exit poll-ului realizat de IRES. Un alt sondaj de opinie îi situează pe cei doi cu aceeași pondere de voturi din totalul opțiunilor clujenilor, adică cu 41%, potrivit GeoPol Transilvania. Emil Boc nu a dorit să facă declarații publice, afirmând că așteaptă numărătoarea oficială a voturilor.

Traian Ungureanu: „Alegerile în România se hotărăsc la urna de vot”

Traian Ungureanu, purtătorul de cuvânt al campaniei PDL la alegerile locale, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că „jonglerii de sondaje” ar trebui să-şi ia „liber” şi a subliniat că alegerile se hotărăsc în ziua de vot, la urna de vot.

Ajutor de 100 de miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor spaniole

Ajutorul european de până la 100 de miliarde de euro solicitat sâmbătă de Spania pentru recapitalizarea băncilor va urca datoria publică a ţării cu zece puncte procentuale, de la nivelul de 68,5% din PIB, iar dobânda împrumutului va afecta deficitul bugetar care a atins anul trecut 8,9% din PIB.

Eckstein-Kovacs: „Am votat pentru un Cluj mai frumos şi mai verde”

Fostul consilier prezidenţial pentru problemele minorităţilor, Peter Eckstein-Kovacs, candidat din partea UDMR la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, a declarat, duminică, după exercitarea dreptului de vot, că alegătorii clujeni trebuie să voteze „fain şi sănătos, pentru un Cluj cât mai frumos”.

Topul prezenţei la vot în mediul urban şi rural, până la ora 10,00

Primele cinci locuri în ceea ce priveşte prezenţa la vot la alegerile locale de duminică sunt ocupate la nivel urban de judeţele Dâmboviţa - 12,32%, Ilfov - 11,79%, Giurgiu - 10,45%, Călăraşi - 10,39% şi Teleorman -10, 21% , iar ultimele locuri de Cluj - 6,32%, Timiş - 6,31%, Bihor - 5,63%, Maramureş - 4,81% şi Bistriţa-Năsăud - 4,48%, potrivit datelor centralizate de BEC, până la ora 10,00, informează Agerpres.

Candidatul USL la ședia CJ Cluj, Horea Uioreanu, a votat la ora 10.30

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu a votat la ora 10.30, la secţia de votare de la Liceul Gheorghe Şincai. El s-a prezentat la vot alături de alţi colegi de partid, printre care Marius Nicoară, candidatul la funcţia de primar şi Andrei Marga, ministrul de externe.

În județul Cluj, 607.000 de persoane sunt aşteptate la vot

Peste 607.000 de clujeni cu drept de vot din totalul de 690.000 de locuitori ai judeţului sunt aşteptaţi, duminică, la urne, pentru alegerea primarilor, preşedintelui Consiliului Judeţean, a consilierilor locali şi judeţeni.

Secţiile de votare s-au deschis

Secţiile de votare s-au deschis duminică, la ora 7,00, peste 18.000.000 de alegători fiind aşteptaţi, până la ora 21,00, la urne pentru a alege autorităţile administraţiei locale. Peste 280.000 de cetăţeni candidează pentru aproape 45.000 de funcţii de aleşi locali.