monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Emil Boc: „Impozitul progresiv blochează relansarea economiei”

„Impozitul progresiv, aşa cum îl susţine PSD, nu face altceva decât să încurajeze nemunca (...) şi să blocheze şansele de relansare economică a ţării, inclusiv pe cei care produc. Din acest punct de vedere încă o dată se demonstrează că PSD a rămas ancorat în măsurile populiste alături de PNL”, spune Emil Boc.

Valente a semnat cu CFR

Mijlocaşul stânga Diogo Jorge Moreno Valente, a semnat, luni seară, un contract pe trei sezoane cu CFR Cluj.

Rugby vs. computer

Timp de trei săptămâni, jucătorii echipei de rugby a CS Universitatea s-au transformat în antrenorii elevii claselor I – VIII din cinci şcoli clujene: Liviu Rebreanu, Constantin Brâncuşi, Iuliu Haţieganu, Radu Stanca şi Liceul Avram Iancu.

Taxa de clawback „pusă pe masa de operaţie” peste 2 săptămâni

Decizia privind taxa de clawback va fi luată după o analiză de impact, care va fi făcută până în 15 iunie. Analiza va fi efectuată de reprezentaţi ai ministerelor Finanţelor, Sănătăţii, Justiţiei, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ai industriei de medicamente, a anunţat, ieri, ministrul Vasile Cepoi.

Ioan Rus are peste un milion de euro în conturi curente

Ministrul de Interne Ioan Rus deţine în conturi echivalentul a peste un milion de euro, acţiuni la trei societăţi în valoare de aproximativ 500000 euro, dar şi o colecţie de aproximativ 100 de tablouri pe care a estimat-o la peste 50000 de euro, reiese din declaraţia de avere publicată marţi şi completată cu data de 25 mai.

Antonescu, „sub tutela“ lui Voiculescu

Analistul politic Cozmin Gușă a declarat luni seară că liderul PNL Crin Antonescu se află sub tutela lui Dan Voiculescu, iar răspunsul „logic“ pentru care liberalul o acceptă „nu ar putea să fie decât un eventual dosar“ cu care este șantajat.

Ungureanu vrea să înfiinţeze „Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta”

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, la B1 Tv, că se gândeşte să constituie o asociaţie, care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, el opinând totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună.

Primul tramvai nou, în circulaţie de săptămâna viitoare

Primul tramvai nou, produs de firma poloneză PESA, ajunge astăzi la Cluj-Napoca, iar de săptămâna viitoare va intra în circulaţie. Primarul Radu Moisin a anunţat ieri că autotrenul care aduce la Cluj noul tramvai a pornit vineri din Polonia.

USL ameninţă cu izolarea Clujului!

Marius Nicoară şi Ioan Rus au declarat în repetate rânduri că guvernul USL va izola Clujul după ce Emil Boc va câştiga Primăria. Senatorul Nicoară şi ministrul de Interne Rus au făcut trimitere la perioada în care primarul Clujului era Gheorghe Funar.

Ţinta de reducere a arieratelor a fost ratată la nivel local

Ţinta de reducere a arieratelor la nivelul autorităţilor locale a fost cu mult ratată în primul trimestru al acestui an, iar datoriile au reînceput chiar să crească, ceea ce indică deficienţe serioase de monitorizare şi aplicare a Legii finanţelor publice locale, relevă ultima scrisoare trimisă FMI.

După succesul de la Cannes „După dealuri” cunoaște succesul comercial

Filmul „După dealuri”, regizat de Cristian Mungiu, câştigător a două premii la Festivalul de la Cannes, se bucură de un succes foarte mare. El a fost deja cumpărat pentru a fi difuzat în Europa, America, dar şi Australia, a declarat luni, într-o conferinţă la Sibiu, directorul celui mai mare festival de teatru din România, Constantin Chiriac, cel care conduce şi Teatrul Naţional „Radu Stanca”, unde joacă una din actriţele premiate, Cristina Flutur.

Muzică, dezbateri și proiecții la Casa TIFF

Noua locaţie a TIFF şi, începând de anul acesta, punctul zero al evenimentului care animă pentru zece zile Clujul, Casa TIFF nu va fi doar locul de întâlnire al invitaţilor, publicului şi echipei, ci şi gazda unor manifestări cu totul speciale.

Elevi clujeni, de profesie voluntari

Un grup de elevi ai Liceului Teoretic Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca se implică în organizarea de acţiuni caritabile începând cu anul 2010 prin ineditul festival Ghibstock care se desfăşoară chiar în curtea şcolii.

Baris a fost în probe la „U“ Mobitelco

Baschtetbalistul Aktas Baris s-a antrenat câteva zile la Cluj, iar în perioada următoare conducerea clubului „U“ Mobitelco va lua o decizie în ceea ce privește un eventual transfer.

Euro ia avânt faţă de dolar

Moneda euro s-a apreciat puternic luni pe pieţele asiatice, revenind de la minimele de vineri, datorită aşteptărilor că Grecia nu va ieşi din zona euro, cele mai recente sondaje indicând că alegerile din iunie vor fi câştigate de partidele care susţin măsurile de austeritate convenite cu UE şi FMI.

Ce puteţi vedea azi la Zilele Clujului

În a cincea zi de festival, Zilele Clujului vor oferi publicului concerte, printre invitaţi fiind Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara 10 Prăjini, festival culinar, spectacol de teatru, expoziţii şi proiecţii de filme.

Bute: „Am pierdut o luptă, nu un război“

Pugilistul Lucian Bute, care a pierdut centura de campion IBF la categoria supermijlocie la Nottingham, a declarat, luni, la sosirea în România, că are nevoie de linişte în acest moment.

Întrecuți doar de Locomotiva

În perioada 25-27 mai a avut loc prima etapă a Campionatului Național de Scrabble, desfășurată la Brașov.

PDL nu vrea moţiune de cenzură

BPN al PDL a decis, luni, că nu este momentul depunerii unei moţiuni de cenzură, dar a hotărât să apeleze la serviciile unei case de avocatură care îi va apăra pe cei care se simt ameninţaţi de premierul Victor Ponta, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei PDL, Traian Ungureanu.

1.000 de sancţiuni în campania electorală

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat ieri, la RealitateaTV că de la începutul campaniei electorale au fost aplicate peste 1.000 de sancţiuni, dar nu s-au înregistrat incidente grave.

Profesorul Ovidiu Nicolescu: Procesul investițional trebuie relansat

Profesorul Ovidiu Nicolescu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR),  vorbește în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor de la „Evenimentul zilei” (evz.ro) despre actuala situație economică internă și internațională, importanța semnalelor pozitive pentru investitori și necesitatea repornirii mineriului pentru economie.

Cui folosește guvernul Victor Ponta?

„Schema Năstase” s-ar putea transforma în „schema Voiculescu”, avertizează fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia.