monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

UPDATE Profesorii Ion Aurel Pop și Cristina Ciumaș au rămas în cursa pentru rectoratul UBB (Vezi și declarațiile celor doi)

Profesorii universitari Ion Aurel Pop și Cristina Ciumaş şi vor continua competiţia pentru fotoliul de rector al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), în primul tur de scrutin, desfăşurat joi, niciunul dintre cei cinci candidaţi la funcţia de conducere a institiţiei clujene de învăţământ superior nereuşind să obţină majoritatea simplă a voturilor valabil exprimate.

Lecţie deschisă la Muzeul de Artă

În cadrul programului „Lecţie deschisă”, Muzeul de Artă Cluj-Napoca invită publicul în data de 3 martie, de la ora 11, la conferinţa cu titlul „Corpurile Numerelor” susţinută de Marius Georgescu.

Cazul preotului acuzat de camătă, în ancheta Mitropoliei

În urmă cu câteva zile, mass media centrală şi locală prezenta, într-o relatare ce se dorea de impact, cazul preotului Mircea Dejeu din Bucea şi nu din Cluj, angajat în gestionarea activităţii unei Case de Ajutor Reciproc, asupra căruia planează suspiciunea de cămătărie şi abuz.

Catehezele Postului Mare în parohiile Arhiepiscopiei Clujului

Întrucât perioada postului Mare este întâmpinată de preoţi şi credincioşi cu o mare evlavie, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a hotărât ca, în cele șapte duminici ale Postului preoţii să ţină în faţa credincioşilor o cateheză despre post, la finalul Slujbei Vecerniei de duminică seara.

Preasfinţitul Vasile la Câmpia Turzii

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, care precede prima săptămână din Postul Paștilor, Preasfințitul Vasile Someşanul a slujit Sfânta Liturghie în Biserica „Învierea Domnului” din Parohia Câmpia Turzii II.

Începutul Postului Mare la Mănăstirea Cristorel

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a oficiat luni, de la ora 16.00, Pavecerniţa mare şi Canonul Sfântului Andrei Criteanul la Mănăstirea de maici „Sfinţii Ilie şi Lazar” de la Cristorel.

Voleibalistele, învinse la București

Voleibalistele Universității Cluj au pierdut cu 3-0 partida din cadrul etapei a 17-a a Diviziei A1, disputată miercuri seară în deplasare la CSM București.

Cupa Sighet la mini-baschet

În perioada 2-4 martie se va disputa la Sighetul Marmației turneul amical dotat cu Cupa Sighet FM, la minibaschet masculin. „U” Mobitelco BT va participa la competiție cu patru echipe, reprezentante ale cartierelor: Mărăști, Grigorescu, Zorilor 2000 și Zorilor 2001.

Rugbyștii au împărțit mărțișoare

Rugbystii Universităţii Cluj au împărţit ieri, la ora 10, mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor întâlnite în centrul oraşului, ca simbol al venirii primaverii.

România a remizat cu Uruguay

Echipa naţională a României a terminat la egalitate, 1-1, partida amicală jucată miercuri seara pe Arena Națională, în compania Uruguayului, campioana Americii de Sud.

Isărescu: Majorările de taxe duc la evaziune

Dezechilibrul bugetului de asigurări sociale poate fi rezolvat doar prin crearea de locuri de muncă, întrucât creşterea impozitelor şi taxelor nu face decât să stimuleze evaziunea, crede guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Soporan rămâne membru UNPR

Deputatul progresist clujean Vasile Soporan a demisionat din Parlament din motive personale, dar rămâne membru al UNPR.

Şi „chiulangii” de la Senat vor fi sancţionaţi

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat că şi senatorilor Opoziţiei care nu au participat la lucrările plenului Senatului sau la cele din comisiile permanente de specialitate li se vor tăia indemnizaţiile sau diurnele.

Madama Butterfly la Opera Maghiară

Vineri, de la ora 18.30, la Opera Maghiară din Cluj, publicul poate urmări spectacolul „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini.

Concurs de schi pentru copiii de la sate

Serviciul Public Judeţean Salvamont Cluj participă sâmbătă, începând cu ora 12.00, la un concurs de ski organizat în localitatea Cojocna, la ieşirea spre satul Boju.

Sens unic pe strada Aviator Bădescu

Primăria Cluj-Napoca a instituit sens unic de circulaţie pe strada Aviator Bădescu (pe tronsonul cuprins între strada Alba-Iulia şi strada Avram Iancu).

Strategii în domeniul profesiilor muzicale

În perioada 2 - 4 martie are loc la Cluj-Napoca conferinţa regională „Strategii antreprenoriale şi didactico-ştiinţifice în domeniul profesiilor muzicale”.

Piaţa imobiliară clujeană, a „îngheţat de frig”

Scăderea tranzacţiilor a fost drastică iarna aceasta în ceea ce priveşte vânzările de apartamente. Faţă de lunile călduroase ale anului trecut s-au semnat cu 90% mai puţine contracte, potrivit agenţilor imobiliari clujeni.

Ce vor studia copiii în clasa „zero”?

Se pare că micuţii vor studia în clasa pregătitoare nouă discipline, însă părinţii pot veni cu sugestii şi propuneri în următoarele două săptămâni.

Preţurile legumelor se vor dubla în luna martie

Preţurile legumelor se vor dubla, în martie, ca urmare a dereglării producţiei din cauza vremii nefavorabile, a declarat ieri Cristian Rusu, directorul asociaţiei producătorilor de legume şi fructe Hortifruct.

Producătorul de ţevi Tenaris preia o unitate de producţie din Câmpina

Producătorul de ţevi fără sudură Tenaris a achiziţionat de la Cameron International fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, cu o capacitate de 500.000 de bucăţi pe an şi un număr de aproximativ 60 de angajaţi, aceasta adăugându-se celorlalte trei unităţi deţinute în România, respectiv fabrica de ţevi din Zalău, oţelăria din Călăraşi şi Centrul de Servicii Ploieşti.

Rata şomajului în zona euro a atins un nou record istoric

Rata şomajului în zona euro a înregistrat în ianuarie cel mai ridicat nivel de la introducerea euro în 1999, ajungând la 10,7% din populaţia activă, de la 10,6% în decembrie 2011, potrivit datelor prezentate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Corpul profesoral şi reprezentanţii studenţilor din UBB aleg noul rector

Corpul profesoral şi reprezentanţii studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) se prezintă, joi, la urne, pentru a-l alege pe noul rector al instituţiei, în mandatul 2012-2016, în competiţia pentru funcţia de conducere concurând cinci profesori universitari cu specializări diferite - economistul Cristina Ciumaş, psihologul Daniel David, sociologul Eniko Vintze, istoricul Ion Aurel Pop şi fizicianul Decebal Radu Ciurchea, informează Agerpres.

A murit de grija subordonaților cercetați de procurori

Şeful Serviciului pentru Evidenţa Persoanelor Sector 1, Adrian Toma, a decedat joi dimineaţă după ce a aflat că doi dintre subalternii săi sunt audiaţi de procurorii Parchetului General în cadrul unei anchete ce vizează nereguli în acordarea cetăţeniei române unor persoane din Republica Moldova.