monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Programul european de ajutor alimentar continuă și în 2012

Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European (PE) a aprobat, luni, un compromis la care s-a ajuns cu Consiliul în decembrie 2011, privind programul de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate.

Praguri de sol pe încă 14 străzi, plus o nouă linie RATUC

Înfiinţarea de noi treceri de pietoni pe zece străzi din Cluj-Napoca, instituirea unor sensuri unice de circulaţie, amplasarea de praguri de sol pe 14 străzi, dar şi înfiinţarea unei linii noi RATUC sunt doar câteva din subiectele care vor fi analizate în cadrul şedinţei de mâine a Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei care va avea loc la Primăria Cluj-Napoca.

„Stejarii“ au amânat meciul cu Ucraina

Federaţia Română de Rugby (FRR) a anunţat marţi că meciul cu Ucraina, programat sâmbătă 11 februarie, pe teren propriu, în Cupa Europeană a Naţiunilor (CEN), a fost amânat din cauza vremii. Oficialii forului român au căutat mai multe variante pentru ca acest meci să se dispute, dar de fiecare dată temperaturile scăzute au făcut imposibilă desfăşurarea partidei.

„U“ Jolidon – Oțelul s-a amânat

Meciul de handbal feminin dintre „U“ Jolidon Cluj și HC Oțelul Galați, din cadrul etapei a 15-a a Ligii Naționale, programat inițial să se joace astăzi, 8 februarie, s-a amânat din cauza condițiilor metereologice nefavorabile, pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

Cadanțu și Olaru, în sferturi la Cali

Perechea Alexandra Cadanţu/Raluca Olaru, cap de serie numărul 4, s-a calificat luni în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Cali (Columbia), dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari.

S-ar putea amâna vânzarea acţiunilor unor companii de stat

România ar putea amâna vânzarea de acţiuni la mai multe companii de stat în acest an, din cauza numărului mare de aprobări necesare din partea autorităţilor, procesul de avizare fiind mai îndelungat decât se estima, a declarat şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

RCS&RDS reduce tarifele pentru apeluri în Europa

RCS&RDS a anunţat ieri că, începând cu luna februarie, şi-a unificat şi redus cu până la 70% tarifele pentru convorbiri iniţiate din reţeaua sa de telefonie fixă şi mobilă către alte destinaţii fixe şi mobile din Europa, pentru „majoritatea abonamentelor”.

Ameninţările Iranului au dus la urcarea preţului petrolului

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a atins marţi maximul ultimelor şase luni, de peste 116 dolari pe baril, din cauza ameninţărilor Iranului că va interzice exporturile de ţiţei către unele ţări europene, dar şi a temperaturilor extrem de scăzute din Europa.

Încă trei bănci în programul Kogălniceanu

Banca Comercială Română (BCR), Libra Internet Bank şi Piraeus Bank vor fi incluse în cadrul programului guvernamental Mihail Kogălniceanu, care are scopul de a susţine mediul de afaceri şi de a crea noi locuri de muncă.

BNR a urcat prognoza de inflaţie pentru acest an de la 3% la 3,2%

Banca Naţională a României a ridicat prognoza de inflaţie pentru acest an, de la 3% la 3,2%, din cauza efectului de bază, şi estimează pentru 2013 o creştere a preţurilor de 3%, a anunţat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Franţa caută 20 de dezvoltatori software

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat ieri că organizează un concurs prin care vrea să selecteze 20 de dezvoltatori software seniori, care urmează să fie angajaţi în companiile franceze ca urmare a unui parteneriat între guvernul român şi cel francez.

Peisaje la Cafeneaua Piano Cazola

Artistul plastic Gil Turculeţ îşi va vernisa expoziţia de tablouri intitulată „Culoare”, sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17.00, la Cafeneaua Piano Cazola.

Cu Dan Puric, despre iubire

Cunoscutul mim Dan Puric este invitat la Cluj-Napoca, în data de 6 martie, de la ora 17.30, în cadrul conferinţelor marca Inspire.

Spectacol radiofonic „Ţara lui Caragiale”, la Muzeul de Artă Cluj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca invită publicul vineri, 10 februarie, de la ora 15, în Sala Tonitza, la o primă audiţie cu public din cadrul proiectul „Ţara lui Caragiale”. Cu această ocazie va avea loc lansarea în ţară a spectacolului, după premiera din Bucureşti din data de 30 ianuarie.

Workshop internaţional la Liceul pentru Deficienţi de Auz

Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca organizează astăzi, de la ora 13.00, workshop-ul cu participare internaţională „Valenţe integratoare ale parteneriatului educaţional Şcoală – Familie  - Comunitate”.

„Munca la rece”, amendată cu 42.000 de lei de ITM Cluj

Dată fiind prognoza meteo care se menţine nefavorabilă, angajatorii sunt obligaţi să ia măsuri în plus care să le asigure muncitorilor condiţii minime de confort. ITM Cluj a verificat în ce măsură firmele respectă prevederile legale.

Centru medical şi SPA la Cluj Arena

Stadionul Cluj Arena va avea un centru medical şi un centru SPA, două spaţii fiind scoase la licitaţie în acest sens.

Încep renovările la Hotelul Potaissa

Conducerea S.C. Turda Salina Durgău S.A. anunţă începerea lucrărilor de amenajare a Complexului Balnear şi SPA la Hotelul Potaissa.

Contractul cu Bosch va fi semnat în 17 februarie

Săptămâna viitoare, pe 17 februarie, va fi semnat contractul cu producătorul german de componente auto Bosch. Vor fi negociate clauze pentru plata unor despăgubiri în cazul în care compania va pleca înainte de termenul prevăzut în contract.

Structurile de conducere ale USAMV - desemnate de rectorul instituţiei

Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Doru Pamfil, i-a desemnat pe prorectorii instituţiei clujene de învăţământ superior agricol şi a semnat contractul managerial pentru următorii patru ani cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Isărescu: Schimbările politice pot induce un factor de stres pe pieţe

Orice criză politică poate conduce la ceva rău iar schimbările la acest nivel pot duce la apariţia unor factori de stres pe pieţe, a declarat, marţi, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, la prezentarea Raportului trimestrial asupra inflaţiei pe trimestrul patru.

Contractul cu Bosch va fi semnat în 17 februarie

Contractul cu Bosch, producătorul german de componente auto care va deschide o fabrică la Jucu în urma plecării Nokia, va fi semnat în 17 februarie, a anunţat astăzi preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Daniel Morar - procuror şef al DNA pentru încă şase luni

Daniel Morar a fost delegat procuror şef al DNA, începând cu data de 13 februarie, pentru o perioadă de şase luni, prin ordin al procurorului general Laura Codruţa Kovesi, se arată într-un comunicat transmis marţi Agerpres de PÎCCJ.

Studenţii de la UNSR îl vor ministru pe Mihail Hărdău

Uniunea Naţională a Studenţilor din România doreşte ca senatorul PDL Mihail Hărdău să fie noul ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), a declarat marţi liderul organizaţiei studenţeşti, Ioan Poenaru.

Cum ar putea arăta Guvernul Ungureanu?

Andreea Paul Vass ar putea fi nominalizată pentru portofoliul Economiei, Adrian Rădulescu ar putea prelua Agricultura, iar numele lui Cristian Boureanu este vehiculat pentru Comunicaţii, în noul Cabinet condus de Mihai Răzvan Ungureanu, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.