monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Şcoala artelor turdene

Astăzi, de la ora 17, la Teatrul Municipal Turda are loc un spectacol susţinut de cursanţi ai secţiilor Turda şi Cluj ai Şcolii de Arte „Tudor Jarda”, spectacol intitulat  „Şcoala artelor turdene“.

Desperado lansează o nouă piesă

Trupa Desperado va susţine vineri un concert extraordinar în Clubul Diesel, ocazie cu care va lansa noul single şi videoclip „Nemuritor de foame”.

„Gianni şi femeile” vine la Cinema Victoria

Cea de-a cincea săptămână a Cinematecii TIFF aduce astăzi la Cinema Victoria o adorabilă comedie în stil italian: „Gianni şi femeile” (Gianni e le donne).

Muzică şi poţiuni de dragoste, de Dragobete

Clujenii au parte de programe speciale în ziua de Dragobete: de la varietăţi muzicale la cinema Mărăşti până la elixirul dragostei, la Muzeul Farmaciei.

Baschetbalistele au pierdut cu Rapid

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj a cedat meciul din deplasare cu Rapid București. Elevele lui Florin Covaciu au cedat cu scorul de 66-72, în urma unei partide foarte echilibrate.

Steaua joacă joi în Olanda

Steaua, ultima echipă din România rămasă în cupele europene, va juca astăzi în deplasare cu Twenter Enschede, în returul șaisprezecimilor de finală ale Europa League.

Opoziţia „doarme“ chiar şi atunci când nu este în grevă

Fără să fi fost „în grevă”, în sesiunea septembrie – decembrie 2011, liderul PNL Crin Antonescu a reuşit performanţa de a lipsi de la toate voturile finale din camera superioară a Parlamentului. Ca să îl „trezească din somn“, mai mulţi tineri s-au prezentat ieri, în faţa Parlamentului cu ceasuri deşteptătoare şi cafea.

Medicala II, iluminată mâine, de Ziua Mondială Rotary

Clinica Medicală II va fi luminată mâine, de la ora 18.00, pentru a marca 107 ani de la înfiinţarea organizaţiei nonguvernamentale Rotary International şi 27 de ani de la începerea proiectului pentru eradicarea poliomielitei pe glob.

Târg de vacanţe, la Expo Transilvania

Weekendul viitor, între 2 și 4 martie, la Expo Transilvania va avea loc „Târgul De Vacanțe”, la eveniment urmând să fie prezenţi unii din cei mai mari operatori din domeniul turismului atât din ţară, cât şi în străinătate.

Indice de casare de 0,54% pentru hotărârile Curţii de Apel

Curtea de Apel Cluj a pronunţat, în anul 2011, 15.638 de hotărâri dintre care 1.200 au fost atacate, dar numai 84 de hotărâri au fost modificate sau desfiinţate, se arată în bilanţul Curţii de Apel Cluj pe anul trecut.

Probleme tehnice la două puncte de încasare a taxelor din Turda

Directorul economic al Primăriei Turda, Maria Turceanu, a anunţat că la două puncte de colectare a impozitelor şi taxelor locale din municipiu au apărut nişte probleme tehnice care duc la imposibilitatea continuării activităţii în locaţiile menţionate.

Îndemânarea şomerilor, testată electronic

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj va depune, în martie, un proiect pentru obţinerea de finanţare europeană pentru un laborator care să testeze manualitatea şomerilor.

Un nou protest împotriva ACTA la Cluj

Clujenii vor ieşi, sâmbătă, din nou în stradă pentru a protesta împotriva ACTA. Până acum şi-au anunţat prezenţa aproape 1.700 de persoane, prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

Scăderea TVA la alimente nu e pe agenda Guvernului

Scăderea TVA la alimente nu figurează pe agenda Guvernului din acest an, pentru că în condiţiile economice actuale nu se poate vorbi de o relaxare fiscală, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă ministrul Agriulturii, Stelian Fuia.

La ei se poate! Parlamentarii bulgari şi-au îngheţat salariile

Parlamentarii bulgari au decis miercuri să-şi îngheţe salariile la nivelul anului 2009. Legislaţia din Bulgaria prevede că venitul lunar de bază al deputaţilor este de trei ori salariul mediu pentru ţară, informează Agerpres.

Monica Macovei cere sancţionarea judecătorilor care au tergiversat procese

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a adresat miercuri o scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Alina Ghica, în care îi solicită să facă publice rezultatele verificărilor efectuate de Inspecţia Judiciară cu privire la situaţia dosarelor de mare corupţie aflate pe rolul instanţelor.

A fost descoperită „planeta de apă”

Astrofizicienii au confirmat, marţi, descoperirea unui nou tip de planetă, situată în afara sistemului nostru solar, alcătuită în principal din apă şi înconjurată de o atmosferă densă şi umedă, informează AFP, citată de Mediafax.

De ce se închide cinematografului „Arta”? Iată ce spun proprietarii!

Decizia închiderii cinematografului „Arta” din Cluj-Napoca aparţine în exclusivitate Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF), afirmă proprietarii imobilului în care a funcţionat, până vineri, 17 februarie, instituţia de cultură, ei asigurând publicul că doresc să menţină destinaţia de tradiţie a clădirii şi chiar să contribuie la consolidarea ei, „ca pol cultural al oraşului”.