monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Începe sezonul la scrabble

Pentru sportivii de la CS Universitatea anul competițional 2012 la scrabble va debuta cu Campionatul Național Anglofon.

Naționala de futsal, învinsă de Croația

În meciul inaugural al grupei A a turneului final al Campionatului European de Futsal, România a pierdut cu scorul de 1-2 (0-0) în fața echipei țării gazdă, Croația.

Protest inedit în Anglia

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost arestat, marţi seară, după ce s-a legat cu cătuşe de stâlpul unei porţi la meciul pe care Everton Liverpool l-a câştigat, scor 1-0, în faţa formaţiei Manchester City, în etapa a 23-a a campionatului Angliei, anunţă presa engleză.

Andreea Paul Vass numită în Comisia de privatizare a Hidroelectrica

Consilierul de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a fost numită membru în Comisia de coordonare a procesului de privatizare a Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale „Hidroelectrica” – S.A. Bucureşti.

Când se depune declaraţia anuală de impozit pe profit

Conform art. II din OG nr. 2/2012 declaraţia anuală de impozit pe profit pentru anul 2011 ( formularul D101 ) se depune de toţi contribuabilii, la organul fiscal competent, până la data de 25 martie 2012.

Facebook îşi face intrarea pe bursă

Reţeaua socială Facebook a depus ieri actele necesare intrării pe bursă în SUA. Obicetivul Facebook este să obţină pentru început cinci miliarde dolari din oferta publică iniţială (IPO), potrivit unor surse citate de Reuters.

52 şoferi amendaţi într-o singură zi

Poliţiştii rutieri au amendat, într-o singură zi, 52 de şoferi fie pentru depăşirea vitezei regulamentare, fie pentru nepurtarea centurii de siguranţă sau pentru că vorbeau la telefon în timp ce conduceau.

Programul GROW dedicat elevilor continuă în martie

Anul acesta, pentru participanţii la ediţia pentru clasa a IX-a, organizatorii GROW propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive începând cu 5 martie până pe 6 aprilie, susţinute în limba engleză de către traineri internaţionali.

Pungi cu peşti morţi la sediile PDL şi UDMR Cluj

Un grup de activişti ecologişti a lăsat marţi seara pungi cu peşti morţi la sediile PDL şi UDMR din Cluj-Napoca, susţinând că este vorba despre o acţiune de comemorare a 12 ani de la accidentul cu cianuri de la Baia Mare.

Majoritatea românilor sunt de acord cu manifestaţiile din stradă

Aproapte toţi românii - 98% - au auzit de manifestaţiile din stradă care au avut loc în ultimele săptămâni şi 81% consideră că ele sunt un lucru bun, relevă un studiu sociologic realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Clovni invizibili la „Puck”

Vineri, 3 februarie, la ora 19, Teatrul „Puck” programează spectacolul „Fotografii cu clovni invizibili” de Val Butnaru.

„Leonce şi Lena” pleacă la Bogota

Spectacol „Leonce şi Lena”, în regia lui Tompa Gabor, a fost invitat  la Festivalul de Teatru din Bogota din aprilie, iar decorul va fi transportat cu vaporul în Columbia şi înapoi, călătorie care durează mai multe luni.

Înscrieri la Astra Film Festival

Organizatorii Astra Film Festival (AFF) 2012 au dat startul înscrierilor pentru cea de-a XII-a ediţie a festivalului care se va desfăşura în perioada 15-21 octombrie la Sibiu.

Filmul „Amador”, astăzi la cinemateca TIFF

Cea de-a doua săptămână din cadrul Cinematecii TIFF aduce la Cinema Victoria din Cluj-Napoca filmul „Amador”, în regia lui Fernando León de Aranoua.

Al patrulea meci pentru „studenți“

Universitatea Cluj va juca astăzi cea de a patra partidă amicală din cadul cantonamentului din Antalya, împotriva ucrainienilor de la Obolon Kiev.

Contre între Năstase și Federația Română de Tenis

Conducerea Federaţiei Române de Tenis (FRT) a sesizat ieri Direcţia Naţională Anticorupţie după ce a descoperit o serie de nereguli financiare în contabilitate în perioada 2001-2008, se arată într-un comunicat al FRT.

Discursul lui Băsescu, nesincer

Două treimi dintre români sunt de părere că discursul preşedintelui Traian Băsescu rostit în ziua de 25 ianuarie nu a fost sincer, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Locul Opoziţiei este în Parlament, susţine Puterea

Preşedintele Senatului Vasile Blaga a declarat ieri că locul Opoziţiei este în Parlament, întrucât în acest for, care reprezintă cea mai „importantă“ instituţie a unui stat democratic, parlamentarii Opoziţiei se pot exprima, informează Agerpres.

Spitalul Municipal Cluj-Napoca merge în pierdere în fiecare an

Spitalul Municipal Clujana merge în pierdere în fiecare an din cauza modului în care Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) decontează sumele necesare pentru un pacient tratat. Radu Moisin, viceprimarul cu atribuţii delegate de primar, a precizat, în cadrul dezbaterii asupra bugetului local pe 2012, că spitalul este în pierdere în fiecare an din cauza modului în care funcţionează sistemul sanitar.

The Economist: Condamnarea lui Adrian Năstase, un posibil avertisment

Condamnarea fostului premier român Adrian Năstase ar putea reprezenta, cu puţin noroc, un avertisment pentru clasa politică din România încă dominată de corupţie, susţine un comentariu publicat pe blogul săptămânalului britanic The Economist, intitulat „Năstase răstignit”, potrivit Mediafax.

USL, o alianţă „fragilă“

Nemţii sunt de părere că USL este o alianţă extrem de fragilă, unită de speranţele electorale şi nu de programele de guvernare pe care le propun, relatează Deutsche Welle, potrivit site-ului Ziare.com.

Rromii de la Pata Rât vor cabinetul medical înapoi

Persoanele care locuiesc la Pata Rât i-au cerut ieri primarului interimar Radu Moisin redeschiderea cabinetului medical din zonă, mai ales că foarte multe persoane suferă de boli cronice.

Providerii ar putea fi nevoiţi de scumpească serviciile de Internet în urma aplicării ACTA

Providerii vor fi nevoiţi de scumpească serviciile de Internet cu cel puţin 5% în urma aplicării Acordului Comercial Împotriva Contrafacerii (ACTA) semnat de România în data de 26 ianuarie, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al filialei Mureş a Partidului Conservator (PC), Dinu Socotar, care administrează o firmă de televiziune prin cablu şi Internet.

Oltean neagă existență unor discuții despre demisia premierului

Demisia sau demiterea primului-ministru nu s-a luat niciodată în discuţie în PDL, a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, secretarul general al partidului, Ioan Oltean, care a dat asigurări că la întâlnirea care a avut loc cu o zi în urmă între conducerea formaţiunii şi parlamentarii democrat-liberali premierul Emil Boc nu a fost pus în dificultate, „nici măcar de Vasile Blaga”.

Unităţile şcolare din Cîmpeni (Alba) îşi suspendă temporar cursurile

Trei unităţi şcolare din oraşul Cîmpeni, localitate în care de câteva zile se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din judeţul Alba, îşi vor suspenda temporar cursurile joi şi vineri, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat pentru Agerpres primarul Ioan Călin Andreş.