monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Cum se atribuie mandatele de parlamentar

Alegerile parlamentare de duminică s-au desfăşurat în 315 colegii uninominale pentru deputaţi şi 137 de colegii pentru senatori, iar procesul de alocare a mandatelor cuprinde două etape de repartizare - pe circumscripţie şi pe ţară - şi două etape de atribuire efectivă a mandatelor.

Vezi cum se constituie Parlamentul nou ales

Candidaţii declaraţi aleşi deputaţi sau senatori în urma scutinului de duminică vor primi certificatul doveditor al alegerii din partea birourilor electorale de circumscripţie unde se află colegiul în care au candidat, aceştia urmând să fie validaţi în plenul Camerei din care vor face parte.

ALEGERI PARLAMENTARE 2012 Prezenţa la vot în judeţul Cluj la ora 21.00 era de 35,27%

Prezenţa la vot, la nivel judeţului Cluj, la alegerile parlamentare, la ora 21.00, a fost de 35,27 %, a anunţat, duminică, preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Monica Trofin. În judeţul Cluj, în mediul rural au votat până la ora 21.00, 33,41% dintre alegători, iar în mediul urban prezenţa la urne a fost de 36,15%. În municipiul Cluj-Napoca prezenţa la vot a fost de 37,53%.

Chişinău: Alegătorii au forţat uşa unei secţii de votare

Alegătorii de la secţia de votare 185 din Chişinău au forţat duminică în jurul orei 21.00 uşa pentru a putea să voteze. Aceştia s-au îmbrâncit cu poliţia şi au criticat faptul că procesul electoral nu a fost prelungit.

Bucurie la sediul de campanie al USL. PSD-iştii clujeni încep numărarea mandatelor

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat duminică seara la aflarea primelor exit poll-uri că se aşteaptă ca Clujul să trimită în Parlamentul României cinci senatori şi doi deputaţi din partea USL, adică jumătate dintre cele 14 mandate parlamentare ale Clujului, adăugând că se aşteaptă ca Colegiul 3 să îl câştige detaşat.

MAE: Votul continuă în America

Votul în străinătate continuă, la ora 21,00, ora României, în secţiile de vot din SUA, Brazilia, Uruguay, Argentina, Chile, Venezuela, Cuba, Columbia, Peru şi în Mexic, informează MAE.

Exit-poll CSOP: La Senat USL - 55%; ARD - 19%; la Cameră USL - 54%; ARD - 19%

Uniunea Social Liberală a obţinut, la Senat, 55% din voturi la alegerile parlamentare de duminică, Alianţa România Dreaptă - 19%, iar Partidul Poporului - Dan Diaconescu - 10%, potrivit sondajului la ieşirea de la urne realizat de Centrul Pentru Studierea Opiniei şi Pieţei (CSOP).

România a învins pe Spania!

Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Novi Sad, reprezentativa Spaniei, scor 31-26 (15-12), în primul meci din grupa principală II, la CE din Serbia.

Exit-poll CURS şi Avangarde: La Senat USL - 57,58%, ARD - 18,87%, la Cameră USL - 56,96%, ARD - 18,12%

Uniunea Social Liberală a obţinut, la Senat, 57,58% din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, Alianţa România Dreaptă - 18,87%, iar Partidul Poporului - Dan Diaconescu - 13,09%, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL, prezentat de Televiziunea publică.

Profitul Apple, în scădere pentru prima dată în ultimii nouă ani

Profitul Apple, cea mai mare companie din sectorul IT, va scădea în acest trimestru pentru prima dată în ultimii nouă ani, evoluţie care va trage în jos performanţele bursei de la New York, potrivit estimărilor analiştilor financiari, agregate de S&P Capital IQ şi FactSet, scrie Mediafax.

Vezi aici la ce secție VOTEZI

Verifică aici documentul oficial care îţi arată la ce secţie e arondată strada ta pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Atenţie, anumite străzi au fost arondate altor secţii de votare!

PREZENŢA LA VOT până la ora 18:00 - 36,54%, mai mare decât la parlamentarele din 2008. HARTA votului pe judeţe

Cele 18.456 de secţii de votare organizate pentru ALEGERILE PARLAMENTARE s-au deschis, duminică, la ora 7.00, fiind aşteptaţi la urne aproximativ 18,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot, care trebuie să îşi alegă parlamentarii, fiind delimitate 315 colegii de deputat şi 137 colegii de senator. Prezenţa la vot, la nivel naţional, la ora 18.00, a fost de 36,54%. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori, ploi abundente şi intensificări de vânt, valabilă pentru numeroase judeţe din ţară, de duminică de la ora 13.00 până luni la ora 11.00, scrie Mediafax.

"Omul de zăpadă" se întoarce: Povestea înduioşătoare de Crăciun despre prietenie şi o călătorie magică spre Polul Nord

La 30 de ani de la lansarea animaţiei britanice de Crăciun "Omul de zăpadă/ The Snowman", un mare succes în Marea Britanie şi în Statele Unite, care a devenit o tradiţie de sărbători, producătorii au realizat continuarea îndrăgitului film, introducând un nou personaj, dar păstrând tehnicile tradiţionale de animaţie care i-au oferit farmecul binecunoscut, scrie Mediafax.

Ce spune Google-ul despre economia Clujului?

Criza este la Cluj doar un bistro din zona centrală, iar cea mai important eveniment legat de euro este că măsură  preţul LED-urilor care iluminează de Sărbători trotuarul din jurul Primăriei Cluj-Napoca.

Prima victorie pentru voleibaliste!

Echipa de volei feminin a Universității Cluj a obținut prima victorie din campionat în acest sezon. Elevele lui Dan Gârleanu au învins formația Argeș Pitești cu 3-0, pe seturi 25:8, 25:19 și 25:19, însă pentru clujence meciul a fost ceva mai greu decât o arată scorul.

Prezenţă slabă la vot, în judeţul Cluj

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile parlamentare a fost duminică, până la ora 14,00, de 20,56%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).

ALEGERI PARLAMENTARE 2012 Pana la ora 14.00 au votat 14,86% dintre alegatorii clujeni

Prezenţa la vot, la nivel judeţului Cluj, la alegerile parlamentare, la ora 14.00, a fost de 14,86 %, a anunţat, duminică, preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Monica Trofin. Prezenţa la vot, la nivel naţional, în mediul urban, până la ora 14.00, a fost de 20,71 %. În mediul rural, prezenţa la vot, la ora 14.00, a fost de 20,36%.

ALEGERI PARLAMENTARE: BEC a anunţat prezenţa la vot până la ora 14.00. Probleme la secţiile de votare din cauza zăpezii şi viscolului

Cele 18.456 de secţii de votare organizate pentru ALEGERILE PALAMENTARE s-au deschis, duminică, la ora 7.00, fiind aşteptaţi la urne aproximativ 18,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot, care trebuie să îşi alegă parlamentarii, fiind delimitate 315 colegii de deputat şi 137 colegii de senator. Până la ora 14.00, prezenţa la vot la nivel naţional a fost de 20,56%. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori, ploi abundente şi intensificări de vânt, valabilă pentru numeroase judeţe din ţară, de duminică de la ora 13.00 până luni la ora 11.00, scrie Mediafax.

Vezi care e culoarea anului 2013

Verdele smarald a fost desemnată culoarea anului 2013, au anunţat reprezentanţii companiei americane Pantone.

Cozi la secţiile de votare din Chişinău

Alegătorii români din Republica Moldova stau la coadă la secţiile de votare din Chişinău pentru a-şi exprima dreptul de vot. La o secţie rândul e de câteva zeci de metri. Oamenii spun că au venit să voteze pentru un viitor mai bun al României, exprimându-şi speranţa că aceasta va continua să ajute Republica Moldova, iar unii votează pentru unirea celor două state.

După Manchester, Ceahlăul!

CFR va primi azi vizita celor de la Ceahlăul Piatra Neamț, de la ora 18. Acesta este primul meci al campionilor după victoria în fața celor de la Man Utd.

Clujul, acoperit de un strat gros de zăpadă. Vezi aici cum arată orașul

De 16 ore, ninge la Cluj în grade diferite de intensitate. În toate cele 657 de străzi aflate în programul de deszăpezire s-a intervenit pe parcursul nopții, iar intervențiile continuă și ziua. În unele locații s-a intervenit chiar și de 3 ori. Cantitatea de zăpadă este mai mare decât se prognoza. Se aștepta ca stratul de zăpadă să fie de 10 cm și deja a ajuns la 16 cm.

CNADNR: Opt drumuri din judeţul Cluj sunt acoperite cu zăpadă

Zeci de drumuri din 29 de judeţe sunt acoperite cu zăpadă, potrivit CNADNR. În judeţul Cluj este zăpadă pe DN1, la Gilău, pe DN 1R, la Belis, pe DN 1C, la Jucu şi Dej, pe DN 18B şi DN17, la Dej, pe DN16 la Mociu, varianta Gherla.

Şoferii, sfătuiţi să evite drumurile naţionale din Cluj

Mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene sunt închise, duminică dimineaţă, ca urmare a căderilor abundente de zăpadă din ultimele ore. Astfel, potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Cluj, circulaţia este îngreunată pe DN1 Turda - Alba Iulia, la kilometrul 438, după ce un tir a rămas în pană pe una dintre benzi. Se circulă în condiţii bune.

Emil Boc „Toate utilajele de deszăpezire sunt pe teren”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, după ce şi-a exercitat votul duminică dimineaţa, că în această dimineaţă că s-a intervenit pe toate cele 657 de străzi cuprinse în programul de deszăpezire al administraţiei locale.

Panourile electorale cu Adrian Gurzău, vandalizate

În noaptea de 6 spre 7 decembrie 2012 a fost vandalizat panotajul electoral al deputatului Adrian Gurzău, candidat pentru un nou mandat la Camera Deputaților din partea Alianței România Dreaptă (ARD), Colegiul 4 Cluj-Napoca.

Ioan Rus, fostul ministru de Interne, a votat la o secție de votare din Gruia: „Vreau să fie eliminate scandalurile”

Ioan Rus, fostul ministru de Interne, a votat la ora 9.00 la Şcoala "Horea", acesta precizând că a votat pentru ca România să fie o ţară stabilă în care scandalurile să fie eliminate total şi toţi politicienii să-şi subordoneze tot ceea ce fac interesului poporului român şi să depăşească faza cu umorile personale, să-şi subordoneze efortul unor obiective naţionale importante.

Oficialii BCE estimează că în 2014 toate statele din zona euro vor înregistra o creştere economică

Economiile europene vor începe să-şi revină la mijlocul anului următor şi, deşi recuperarea va fi mai pronunţată în cazul ţărilor din centrul zonei euro, toate cele 17 state din zona unică vor înregistra creştere economică în 2014, a declarat sâmbătă vice-preşedintele Băncii Centrale Europene, Vitor Constancio, transmite Reuters, scrie Agerpres.