monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Discovery va prelua 20% din grupul Eurosport

Discovery Communications a anunţat, vineri, că va prelua 20% din grupul Eurosport, deţinut de compania media franceză TF1, pentru o sumă de 170 de milioane de euro, arată Mediafax.

Coreea de Sud: Phenianul va realiza un test nuclear în curând

Un oficial guvernamental sud-coreean de rang înalt a apreciat vineri că există o "mare probabilitate" ca nord-coreenii să efectueze un al treilea test nuclear, în urma tirului reuşit al unei rachete cu rază lungă de acţiune, condamnat de o parte a comunităţii internaţionale, informează Mediafax.

Merkel: Europa are în faţă 'o perioadă extrem de dificilă'

Europa are încă o 'perioadă extrem de dificilă' în faţă şi nu trebuie să-şi 'relaxeze' eforturile de reformă, a atras vineri atenţia cancelarul german Angela Merkel la sfârşitul unui summit european la Bruxelles, transmite France Presse.

Noul regulament al cimitirelor nu a fost aprobat de consilierii locali. Nu s-a întrunit numărul de voturi

Noul regulament de organizare şi funcţionare a cimitirelor administrate de Primăria Cluj nu a fost aprobat de consilierii locali, după ce nu a întrunit numărul necesar de voturi. Pentru a putea trece proiectul avea nevoie de votul a 2/3 din numărul total al consilierilor, adică de 18 voturi. Consilierii PDL și UDMR au votat pentru, fiind întrunite doar 14 voturi, trei consilieri USL au votat împotrivă, iar alţi 10 consilieri s-au abținut.

Primarul trece la ameninţări în ceea ce priveşte deszăpezirea. Firmele au cerut majorarea tarifelor

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat în şedinţa de Consiliu Local că firmele care se ocupă cu deszăpezirea au termen până vineri, la ora 20.00 să intervină pe străzile din oraş, altfel vor fi amendate. La câteva zile după ce s-a declarat mulţumit de felul în care decurge deszăpezirea în oraş, Boc a precizat vineri că nu este mulţumit şi a trecut la ameninţări.

Europa îl izolează pe Silvio Berlusconi şi îi cere lui Mario Monti să ia o decizie importantă

Politica internă italiană, după reuniunea Partidului Popular European (PPE) care s-a desfăşurat joi la Bruxelles, în care fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a apărut izolat, iar actualul premier, Mario Monti, s-a aflat în centrul atenţiei liderilor europeni, se află vineri pe primele pagini ale tuturor publicaţiilor din Peninsulă, scrie Agerpres.

Oamenii trăiesc mai mult, dar sunt mai bolnavi

Aproape pretutindeni în lume, oamenii trăiesc mai mult şi mor mai puţini copii. În schimb, lumea se confruntă cu bolile şi dizabilităţile vieţii moderne, relevă cel mai amplu studiu realizat până acum privind speranţa de viaţă şi principalele ameninţări la adresa sănătăţii, citat de Associated Press.

Statul vrea să vândă 51% din Poşta Română

Guvernul va modifica strategia de privatizare a Poştei Române şi va scoate la vânzare un pachet majoritar de acţiuni, de până la 51% din capitalul social, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern aflat pe circuitul de avizare al instituţiilor de resort, au declarat joi surse oficiale.

SUA: Panetta a semnat ordinul de trimitere a două baterii Patriot în Turcia

Ministrul american al apărării, Leon Panetta, a semnat ordinul de trimitere a două baterii de rachete de tip Patriot şi a 400 de militari în Turcia, pentru apărarea teritoriului acestui stat de eventuale atacuri cu rachete din Siria, informează Reuters, preluând o ştire difuzată vineri dimineaţă de cotidianul The New York Times (NYT).

Emil Boc le-a felicitat pe Steluţa Cătăniciu şi pe Elena Uioreanu pentru câştigarea unui mandat de parlamentar

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le-a felicitat pe candidatele USL Steluţa Cătăniciu şi Elena Uioreanu care au câştigat un mandat de parlamentar la alegerile din 9 decembrie. Felicitările au fost făcute în plenul Consiliul Local, reunit în şedinţă. Pentru prima dată în 6 luni de zile, la şedinţa de Consiliu Local s-au reunit toţi consilierii.

Noii parlamentari şi-au primit certificatele doveditoare

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Cluj (BEJ), judecătorul Monica Trofin,  le-a înmânat, vineri, noilor parlamentari, certificatele doveditoare a alegerii lor, în cadrul scrutinului din 9 decembrie. La eveniment au mai participat prefectul Gheorghe Vuşcan şi subprefectul Mihnea Iuoraş.

Bolnavii de PSORIAZIS trebuie să evite GERUL

Persoanele care suferă de psoriazis trebuie să se ferească de acţiunea factorilor agresivi de mediu şi să îşi ia măsuri suplimentare de protecţie în această perioadă, atrage atenţia Asociaţia Pacienţilor cu Boli Autoimune, scrie Agerpres.

FOTBALUL, medicament anti HIPERTENSIUNE. Pe teren, nu la TV!

Practicarea fotbalului constituie un exerciţiu recomandabil hipertensivilor. Activitatea fizică este recunoscută de multă vreme ca mijloc eficient pentru scăderea tensiunii arteriale. Problema constă în motivarea pacienţilor în a începe şi continua această activitate, scrie passionsante.be.

Victor Ponta: REFORMA ELECTORALĂ, în prima sesiune

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Bruxelles, că nu este mulţumit de imaginea viitorului parlament rezultat în urma alegerilor parlamentare de duminică şi a apreciat că este obligatoriu ca numărul de parlamentari să fie redus, scrie Agerpres.

Românii încearcă să scrie cel mai rapid roman din lume

Aproximativ 50 de autori vor încerca să scrie cel mai rapid roman din lume, în cadrul unui eveniment care va avea loc sâmbătă, la Universitatea din Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.