monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Suedezii vor să ajute la dezvoltarea turismului din Transilvania

O delegaţie suedeză, prezentă zilele acestea în judeţul Cluj va vizita o parte dintre obiectivele turistice ale judeţului, cum ar fi Salina Turda, Cheile Turzii şi Cheile Turenilor, staţiunea turistică Muntele Băişorii la a căror punere în valoare ar dori să contribuie.

„U“ Jolidon joacă acasă cu Krim

„U“ Jolidon va juca ultimul meci pe teren propriu din grupele Ligii Campionilor, duminică, împotriva formației Krim Ljubliana.

Priveliștea tristă a lumii căzute în păcat

„Bolnav am fost și m-ați cercetat” (Matei 25, 30). Dumnezeu l-a făcut pe om tânăr, frumos, sănătos și nemuritor. Ne spune Scriptura că „a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie” (Facere 12, 7). Când toate erau gata „a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau bune foarte” (Facere 1, 31).

Sfinţirea demisolului bisericii din Valea Chintăului, Cluj-Napoca

Demisolul bisericii “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Valea Chintăului, de lângă Cluj-Napoca a fost sfinţit sâmbătă, 3 noiembrie 2012. Slujba a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Momentul a avut loc după slujba Vecerniei care a început la ora 18:00.

Şeful delegaţiei FMI: România va avea o creştere economică modestă şi în 2013

Şeful delegaţiei FMI Erik de Vrijer a opinat, în întrevederea cu preşedintele Băsescu, că România va avea o creştere economică "modestă" şi în 2013 chiar şi pe fondul unei recolte agricole mai bune, ţinând însă cont de dificultăţile la absorbţia fondurilor europene şi amânarea reformelor structurale. informează Mediafax.

Ecaterina Andronescu, acuzată de girare a unui plagiat

Revista Nature critică sistemul de supraveghere în cercetarea românească şi o acuză pe Ecaterina Andronescu de girare a unei cereri de finanţare în valoare de jumătate de milion de euro bazată pe plagiat. Revista afirma că, dincolo de acest fapt, ministrul a întârziat cercetarea mai multor acuzaţii de plagiat, inclusiv pe cea adusă primului ministru Victor Ponta.

Lucrarea "Muză" a lui Brâncuşi s-a vândut cu 12,4 milioane de dolari

Lucrarea "Muză" ("Une Muse"), de Constantin Brâncuşi, s-a vândut cu suma de 12,4 milioane la licitaţia organizată de Casa Christie's, miercuri seara, la New York, care pe ansamblu s-a situat sub nivelul estimărilor iniţiale ale organizatorilor, arată Mediafax.

CUTREMUR PUTERNIC ÎN GUATEMALA: Cel puţin 48 de morţi

Cel puţin 48 de persoane au murit, 150 au fost rănite şi 23 sunt date dispărute în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade înregistrat miercuri pe coasta pacifică a Guatemalei, scrie Mediafax.

SUA: Un an de închisoare pentru autorul filmului 'Inocenţa musulmanilor'

Autorul filmului anti-islam care a declanşat proteste în ţările arabe a fost condamnat, miercuri, la un an de închisoare după ce a admis că şi-a încălcat regimul de libertate condiţionată impus într-un dosar de fraudă bancară, a anunţat un tribunal din Los Angeles, potrivit AFP şi EFE, informează Agerpres.