monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Somnul de opt ore nu mai este esenţial

Cele opt ore de odihnă pe care experţii le numesc ciclul monofazic, adică o singură odihnă la fiecare 16 de ore, nu mai este atât de important. Oameni de ştiinţă şi istorici ai medicinei laudă beneficiile somnului polifazic, cel fragmentat în cursul a 24 de ore, relatează revista italiană Panorama.

Persoanele agresive riscă mai mult să facă atac cerebral

Persoanele agresive riscă mai mult să facă un accident vascular cerebral (AVC), la fel ca cei care au o succesiune de experienţe stresante într-o perioadă relativ scurtă, arată un studiu spaniol menţionat de passionsante.be.

Comisia Europeană va evalua la final procedura de numire a procurorului general şi a procurorului şef al DNA

Comisia Europeană (CE) a luat notă de propunerile ministrului român al justiţiei, Mona Pivniceru, pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi va face o evaluare a întregii proceduri odată ce aceasta va fi completă, a declarat joi pentru Agerpres Mark Gray, purtător de cuvânt al CE.

Horia Georgescu: 20-30 de parlamentari au probleme cu Legea ANI

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat, vineri seară, că 20-30 de parlamentari au probleme cu Legea ANI, fiind aşteptate, în perioada următoare, decizii ale instanţei în ceea ce îi priveşte.

84 de medicamente noi ar putea fi compensate

Ministerul Sanatatii a inceput evaluarea a 150 de molecule de medicamente inovative neiesite de sub patent, pentru introducerea lor pe lista de compensate, 84 dintre acestea fiind produse noi, iar restul – deja existente, dar care ar putea fi utilizate pentru un spectru de boli mai larg. Anuntul a fost facut ieri de catre secretarul de stat Alexandru Rafila, la intalnirea pe care a avut-o la sediul Ministerului Sanatatii (MS) cu reprezentanti ai producatorilor de medicamente.

SUA/alegeri: Sondaj NBC News/WSJ/Marist - Obama conduce cu 6% în Ohio şi 2% în Florida

Cu trei zile înaintea scrutinului prezidenţial de marţi, 6 noiembrie, preşedintele Barack Obama îşi păstrează avansul în statul-cheie Ohio şi se află într-o cursă strânsă cu candidatul republican Mitt Romney în Florida, potrivit unui nou sondaj NBC News /Wall Street Journal/Marist, informează sâmbătă postul de televiziune NBC.

Sandy: Cel puţin 102 morţi

Uraganul Sandy, care a lovit coasta de nord-est a SUA şi Canadei la începutul acestei săptămâni, a făcut cel puţin 102 morţi, potrivit unui nou bilanţ, care ar putea încă să crească, potrivit autorităţilor locale citate de Reuters.

Târg de joburi la FSEGA

    Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai va găzdui luni, 5 noiembrie 2012, între orele 9.00 și 16.00, cea de-a doua ediție a Târgului de Joburi destinat cu precădere studenţilor, dar şi altor categorii sociale.

Ministerul Sănătăţii intenţionează reluarea vaccinării HPV la eleve

Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea reluării vaccinării împotriva cancerului de col uterin (HPV) la elevele cu vârste între 11 şi 15 ani, dar numai la cererea expresă a părinţilor, a anunţat, vineri, dr. Alexandru Rafila, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS).