monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Vezi cine sunt finaliştii Balonului de Aur

Doi jucători ai echipei FC Barcelona şi un fotbalistul al formaţiei Real Madrid sunt cei trei finalişti pentru Balonul de Aur, trofeu ce va fi decernat la 7 ianuarie 2013, la Zurich, a anunţat FIFA, joi, la Sao Paulo.

Alin Trăşculescu, arestat preventiv

Fostul deputat Alin Trăşculescu va fi dus astăzi în arestul Poliţiei Capitalei, potrivit precizărilor Poliţiei Române.

Vezi ce restricţii de circulaţie vor fi de Ziua Naţională

Circulaţia rutieră va fi restricţionată în centrul municipiului Cluj-Napoca cu ocazia manifestărilor organizate de Ziua Naţională a României. Astfel, străzile care vor fi închise sunt- Piaţa Unirii-  latura vestică (între străzile Memorandumului şi Napoca) din 30.11.2012 până în 02.12.2012.

Economia globală este în cea mai bună formă din ultimele 18 luni

Economia globală este în cea mai bună formă din ultimele 18 luni, datorită îmbunătăţirii perspectivelor în China şi a probabilităţii mari ca SUA să evite intrarea în vigoare a "vârfului fiscal", un program automat de majorări de taxe şi reduceri ale cheltuielilor.

Călian: „USL ţine studenţii departe de urne!“

  Deputatul PDL Petru Călian transmite un semnal de alarmă referitor la situația studenților din provincie care, deși au viză de flotant, nu pot vota în localitatea în care își desfășoară studiile și solicită, în mod public, premierului Victor Ponta și miniștrilor Educației și Transporturilor să ia măsurile necesare pentru facilitarea exercitării dreptului de vot a acestora.

Doar 15% dintre români au o asigurare de viaţă, sănătate sau pensii private

Doar 15% din populaţia României are o asigurare personală, respectiv de viaţă, accident, sănătate sau pensii, în timp ce media la nivelul ţărilor din Europa Centrală şi de Est se situează la 26%, însă aproape jumătate dintre tinerii români sub 30 de ani deţin o poliţă de asigurare, de orice gen.

„Înghesuială“ la afişajul de campanie ilegal

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a somat toate partidele politice şi candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 cu privire la obligativitatea de a înlătura afişele expuse ilegal pe domeniul public în maximum 48 de ore.

Vezi ce evenimente vor fi de Ziua Naţională a României

De 1 Decembrie, municipalitatea a pregătit pentru clujeni mai multe evenimente care se vor desfăşura în centrul oraşului. Ca în fiecare an, de Ziua Naţională, locuitorii municipiului Cluj-Napoca se vor putea bucura de muzică bună, jocuri de artificii şi de scenete.

Autobuzul de pe Mehedinți va merge până în Piața Mihai Viteazu

Începând cu data de 3 decembrie 2012, la solicitarea călătorilor, se modifică traseul liniei 19, după cum urmează: Piaţa M. Viteazul (latura nordică) – str. Memorandumului – str. Moţilor – Calea Mănăştur – str. Câmpului – str. Mehedinţi – str. Izlazului.  Staţiile vor fi aceleaşi cu ale liniei 42, la care se adaugă staţiile specifice liniei 19 din cartier: Izlazului – Vidraru (str. Mehedinţi nr. 102) – A.N.L. (Mehedinţi nr. 37) – Grădiniţă (Mehedinţi nr. 17).

Colindătorii Consiliului Județean, răsplătiţi cu daruri de 10.000 de lei

Consiliul Judeţean a a aprobat în şedinţa de azi alocarea din bugetul local a sumei de 10.000 de lei pentru achiziţionarea de daruri şi cadouri pentru colindătorii şi urătorii care vor participa la manifestările tradiţionale organizate de consiliu cu ocazia sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou.

Daruri de Crăciun pentru copiii şi adulţii asistaţi social

Persoanele adulte asistate şi copiii care beneficiază de servicii de tip rezidenţial şi familial în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj precum şi copiilor din şcolile speciale aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vor primi cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă în limita sumei de 50 lei/persoană.

Termen prelungit pentru depunerea declarației 300 la Finanțe

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care nu şi-au îndeplinit obligaţiile de declarare a TVA pentru toată perioada octombrie 2011 - septembrie 2012 mai au timp să depună până la data de 10 decembrie 2012 deconturile de TVA (formular 300) restante.

Rata şomajului a crescut uşor în octombrie la Cluj

Rata şomajului s-a majorat la nivelul judeţului cu 0,17pp, de la 3,63%, cât era consemnat în evidenţele Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), la sfârşitul lunii septembrie, la 3,80%, la sfârşitul lunii octombrie.

Avioane militare vor survola în această dimineață Piața Avram Iancu

În contextul pregătirilor ocazionate de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, în cursul dimineţii de joi, 29 noiembrie, militari aparţinând Flotilei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii vor survola în cadrul unui exerciţiu de antrenament zona Pieţei Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca, unde se va desfăşura Parada militară de 1 Decembrie.

69% din carnea de porc din SUA contaminată cu bacteria periculoasă Yersinia

Carnea de porc comercializată în acest moment în SUA este contaminată în proporţie de 69% cu bacteria periculoasă Yersinia enterocolitica, relevă o recentă examinare a eşantioanelor de carne prelevate de-a lungul Statelor Unite ale Americii de către experţi ai Consumer Reports, relatează ABC News.

Vezi rezultate European BEST Engineering Competition 2012

Weekend trecut a avut loc competiția inginerească pentru studenţi, European BEST Engineering Competition (EBEC), în urma căreia au fost desemnate echipele care vor reprezenta orașul Cluj-Napoca la etapa regională din București, în mai 2013.

Comisia Europeană a deblocat plăţile pentru POS Mediu

Autorităţile române au fost informate de către Comisia Europeană (CE) privind decizia de a debloca plăţile pentru Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, întrerupte din luna iulie, a declarat Shirin Wheeler, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.

Azi aflăm finaliștii la „Balonul de Aur“

FIFA şi France Football vor anunţa, azi, la Sao Paulo, numele celor trei finalişti pentru Balonul de Aur, marele favorit la câştigarea trofeului fiind argentinianul Lionel Messi.